Ami mondjuk még igaz is lehet, csak sajnos nem derül ki, hogy melyik évről melyik évre. 2010-ben az Orbán-kormány 80,2 százalékos GDP-arányos államadóssággal vette át a kormányzást, ami jelenleg 85 százalékon áll.

Megtárgyalta és elfogadta az adósságszabály teljesüléséről készített előterjesztést a kormány, és megállapította, hogy az államadósság 2014 végéig várhatóan tovább csökken – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium csütörtökön.

Az államadósságot az alaptörvényben és a gazdasági stabilitási törvényben foglalt adósságszabálynak megfelelően kell csökkenteni. Az elmúlt években a kormány fegyelmezett gazdálkodást folytatott, így sikerült 3 százalék alá szorítani az államháztartás hiányát, és ezzel fenntartható költségvetési gazdálkodást kialakítani – hangsúlyozta a tárca.

A közlemény szerint a kormány kötelessége, hogy a féléves adatok alapján felülvizsgálja az adósságszabály teljesülését, és az eredményről tájékoztassa az Országgyűlés illetékes bizottságát és a Költségvetési Tanácsot. Ennek a kötelezettségének a kabinet eleget tett.

A jövő évi költségvetési törvényjavaslat szerint a kormány azzal számol, hogy az idén év végén az államadósság a GDP 76,3 százaléka lesz, és jövőre 75,4 százalékra csökken.

A Magyar Nemzeti Bank legutóbbi, szeptember végi adatai szerint a GDP-arányos államadósság jelenleg 85,0 százalékon áll.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
@Horizont: az óvodai jele köcsög volt, a többit nem tudom.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
F_Viktor
@moiszikf: Segítek értelmezni ezt a gyurcsányi gondolatot:
Figyelmeztetett, hogy csinálni is kellene valamit, a "teszetoszáskodás" tovább nem megy, a világgazdaság pénzbősége, a külföldi befektetések (ami éppen Orbánnak nagyon hiányzik!) tartották talpon a gazdaságot.
A "trükkök százainak" köze nem volt a számok meghamisításának, ezt próbálta Orbán Brüsszelben is eladni, de egyik vizsgálat sem igazolta a felcsútit.
moiszikf
@F_Viktor: Már maga az, hogy "GDP", egy kib@szott nagy svindli, számok hamisítására már nincs is szükség.
Teljesen mindegy, hogy Gyurbán Vikrenc mit dumál.
bundi
@moiszikf: gyurcsány már közel hatéve elment...
miért kell még mindig gyurcsányozni?
egyébként ha jól tudom kevesebbért lett elhajtva mint a mostani garnitúra egy havi ténykedése...de a lényeg el lett hajtva...tehát innentől szánalmas azzal takarózni, hogy ...de a gyurcsány is ...
azért lettek a mostaniak bebetonozva kétharmaddal, hogy ne legyenek olyanok...vagy te szerinted másért?
moiszikf
@bundi: Én csak azért szeretem újra és újra "előrángatni" Fletót, hogy rávilágítsak a lényegre. Vitya & bandája, ill. a Fletó & bandája, akár ikertestvérek is lehetnének, olyan egyformán szopatnak bennünket. A fő tevékenységi körükben és a módszereikben van különbség, de a céljaikban és eredményeikben nincs. Igazából ezek "egy cég".
bundi
@moiszikf: hát mondjuk ebben nem értünk egyet...mert anno volt egy ellenzék, aki mindenben keresztbe tett rendesen...míg most van egy 2/3-ad...
moiszikf
@bundi: Szépen megalkotott demokráciánkban, az égvilágon semminek sem tud keresztbe tenni az ellenzék, akkor sem, ha csak egyel vannak kevesebben, mint a kormányoldal. Az akkori ellenzék még akkor sem buktatott kormányt, amikor felbomlott a koalíció. Ez mindent elárul. Egyébként is, minden lényeges disznóságban egy követ fújtak. Liszaboni szerződés elfogadása olvasatlanul, titkosítások meghosszabbítása, eladósítás. Mint mondottam, csak a módszerek mások.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.