Szombaton a Propelleren is foglalkoztunk vele, hogy a pécsi rendőrség három kisfilmet is készített, állításuk szerint prevenció jelleggel.

A videók szlogenje az volt: "Tehetsz róla, tehetsz ellene" – utalva arra, hogy a megerőszakolt nők maguk is elősegítik, hogy valaki erőszakot kövessen el rajtuk. Hogy mivel? Az öltözködésükkel és azzal, hogy még alkoholt is isznak egy buliban.

Sebestyén Balázséknak és a Class Fm-nek hétfőn megígérte meg a pécsi rendőrség sajtóosztálya, hogy keddre kerítenek valakit, aki elmagyarázná, mi volt az eredeti mondanivalójuk és miért csúszott félre annyira az üzenet, hogy konkrét közfelháborodás lett belőle.

Ezt azonban egy napnyi kemény munkával sem sikerült elérniük, nem akadt ugyanis senki, akit felhívhattak volna, pedig mi magunk is kíváncsiak lennénk a rendőrség álláspontjára az ügyben.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Főlökött
Abban a régi szép időkben, amikor a járőr betipegett egy szórakozóhelyre, még a bűnözők is vigyázzállásban voltak. Ha az ember elment sétálni, minimum 2 járőrpárral találkozott.
Változott a világ és hozzá kevésbé alkalmazkodott e nemes szervezet.
Volt ugye a 2006 amikor néztek, mint maci a málnásban, hogy most mi is van. A kialakult helyzetet nem igazán tudták kezelni, illetve kezelték, a tapasztalható erőszakhullámmal.
Volt ugye BK. gyilkosság Pécsett. Felháborodás is volt, melyre a válasz az volt, hogy rend, fegyelem, biztonság van. Állításuk szerint közbiztonság is van, csak annak érzetével vannak gondok...
Erre jött Polgármester lányának megtámadása, bántalmazása. Tehát a tények, események mást támasztanak alá.

Tényleg Ők tehetnek erről, kirívóan viselkedtek, kirívóan öltözködtek ? Nem. Azt próbálják sugalni, ha nem mozdulsz ki, így nem is iszol egy szórakozó helyen, mivel ott sem vagy, na akkor nem érhet inzultus. Tehát legyenek otthon ülők a fiatalok. Hát a fiatalom nem ilyenek.

Tehát felvetődik a kérdés, mi is a mondanivalója, hozzáállása az elkészült alkotásoknak. Tán az, hogy még mindig nem nőtünk fel a feladathoz, a közbiztonság pedig olyan, hogy jobb ha nem megy ki senki az utcára ?
Ha pedig ilyen kérdések felvetődnek, csoda, ha senki sincs, aki nyilatkozna ezen témában ? Jobb ha hallgatunk...
Másik
Valóban elképesztő a rendőrség hozzá nem értése, ezzel a videóval bizonyította is.

A szexuális erőszak áldozatai nem csak buliból hazasétáló csinos fiatal nők.

Mellettük ott van a családon belül megerőszakolt
-feleség, élettárs,
- vér szerinti vagy nevelt gyermek,
- idős felmenő,
a nevelőkre bízott tanítványok,
gondozóra bízott betegek,
BV intézet lakója,
állatok népes tábora.

Nem a mini ruha a közös szál, hanem az, hogy valamilyen oknál fogva kiszolgáltatott helyzetben vannak, ezzel él vissza az elkövető.

A szexuális erőszakot nem "hirtelen felindulásból" követi el a támadó. Ott ólálkodik, leselkedik, várja a kedvező alkalmat.

Az elkövetőről annyit, hogy olyan ember, aki nem tudja normál, egyenrangú kapcsolatban megélni a szexualitást. Nekik csak akkor jó igazán, ha ilyen módon jutnak kielégüléshez.
A statisztikák szerint nagy százalékban visszaesők.
Lásd a polgármester lányának támadójánál, vagy a gólyatábori erőszakolónál.

Itt nem vagyon elleni bűncselekményről van szó, ahol azért mindenki valóban maga is tehet az ellen, hogy áldozattá váljon, vagy legalább is megnehezítse a betörő/tolvaj dolgát.

Ez a 3 film hivatalosan erősítette meg azt a köztudatban mélyen gyökerező téves hozzáállást, hogy ilyen esetekben a nő a hibás.

Már a cím is azt mondja; " Tehetsz róla, tehetsz ellene"

Ez a legnagyobb gond vele.

Akik csak ennyire voltak képesek, nem fognak tudni mit mondani erre a megállapításra, úgyhogy még hosszú ideig várhatunk a nyilatkozatukra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.