Simicska Lajos a 444.hu-nak a Közgép szóvivőjén keresztül erősítette meg mindezt. Szerdán először a Népszava írt arról, hogy elindulna a veszprémi választáson, de annyira irracionálisnak tűnt a dolog, hogy további információkra volt szükség ahhoz, hogy komolyan lehessen venni Simicska Lajos szándékát.

A hvg.hu szerint a környezetében is csak ötven százalék esélyt adnak annak, hogy végül mégis megteszi. "Biztos lesznek, akik ezt kétségbe vonják, de Simicska Lajos valóban elvi kérdéseket mérlegel, amikor azon gondolkodik, induljon-e a veszprémi választáson" – mondták a lapnak a vállalkozó környezetéből.

Simicska nem ismeretlen Veszprémben. Például a város egyik büszkesége, az MKB-Veszprém klub elnöke a vállalkozó legszűkebb köreibe sorolt Fonyó Károly, magát Simicskát pedig többször látták a férfi kézilabdacsapat meccsein. Arra pedig, hogy miért tenné mindezt, a vezető kormánypártban tapasztalható töredezettség lehet a magyarázat.

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Strong
Itt volt az ideje, hogy elinduljon ez a becsületes, hazaszerető, kedves ember ezen a választáson..
Drukkolok neki!

Végre mi is láthatunk róla új fényképeket is, nemcsak azt a hármat, amit már rongyosra használt a sajtó, a gusztustalan, korrupció és kartell gyanús ügyei kapcsán..

Persze a választási kampányba besegíthet a Publimont média csoport (közterületi óriásplakátokkal) no meg a TV2...(ha addig nem veszi meg a másik úriember az a Vajna nevű...)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
m.macskosz
Úgy izgulok: csak nem a Munkáspárt színeiben kíván indulni?!
leszúrt rittberger
És mire számít, a barátain kívül ki fog rá szavazni?

Simicska neve még a fideszesek körében is szitokszó (csak nem merik hangosan mondani, mert annyira azért nem következetesek).
bakegya
@m.macskosz: a jobbik ???-fél megye termőfdöldjei-erdejei már az övé-Lókút-hárskút-azokkal az egész vármegyét is bevehetné a tapolcaiak várának kivételével.
Komlyan mondom úgy szabják varrják az országot fidessnyikkhajék,mint a középkorban!!!
Strong
Itt volt az ideje, hogy elinduljon ez a becsületes, hazaszerető, kedves ember ezen a választáson..
Drukkolok neki!

Végre mi is láthatunk róla új fényképeket is, nemcsak azt a hármat, amit már rongyosra használt a sajtó, a gusztustalan, korrupció és kartell gyanús ügyei kapcsán..

Persze a választási kampányba besegíthet a Publimont média csoport (közterületi óriásplakátokkal) no meg a TV2...(ha addig nem veszi meg a másik úriember az a Vajna nevű...)
Knapp75
Török Gábor is indulni akar...
Lassan az lesz hír, ki nem indul!
zsizsike
Miért ne indulhatna? Ha nem nyeri meg, utána még mindig megveheti az egész várost.
human
@leszúrt rittberger: Az sem elképzelhetetlen, hogy egyes vagy akár jelentős számú fideszesnek megváltás lenne Simicska Orbánhoz képest.
Fradigege
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
human
@Fradigege: Nem zsír az mi a bőre alatt van, hanem pénz. Bezzeg a baloldalnak csak kis esetlen Bajnaija meg vékonybél Gyurcsánya van :)
Manhattan
Rengeteget lopott, ezért kell neki a képviselői mentelmi jog.
Toby
Sumácska érzi, hogy már nagyon hiányzik a parlamenti mentelmi jog !
tivoli
@Manhattan: Szerintem nincs rászorulva a lopásra, hiszen övé minden közbeszerzés, ő építi az országot.
Cicamama55
Én inkább Fidesz taktikát sejtek mögött.
m.macskosz
@Cicamama55: Én is azt hiszem, hogy itt a 2/3 megmentése a cél,
az, hogy a felszínen kutya-macska barátság van Orbán és Simicska között,
az csak hülyítés, a színfalak mögé nem látunk be.
Cicamama55
@Cicamama55: 18.36 e mögött. @m.macskosz: Ahol a pénz az úr, ahol az anyagi érdekeltség köt össze embereket, ott hinni egyiknek sem szabad! Mennyi olyan házasság van, mely kívül gyönyörű, belül rohad, s ha valaki ezzel szembesíti az illető párt, közös, együttes támadásba lendülnek az őket megszóló ellen. Az érdekekről csak a felek tudnak, s mivel itt igen rafinált két félről beszélhetünk, első pillanattól kezdve hihetetlennek tartom, hogy Simicska, Orbán és a Fidesz valódi ellenlábasa lenne!
Dr. Felipe
Remélem indul talicska lajoska és megosztja a jobboldalt. Legalább lenne egy jó cselekedete is.
mariaberta
@zsizsike: Sőt, még miniszterelnök is lehet! Orbán után mindenki csak jobb lehet.
zsizsike
@mariaberta: No, hát az sincs kizárva!
Mostanában látszólag úgy sincsenek túl jóban. Oszt ki tudja? Lehet, hogy csak műbalhé?
KERKA
A 2/3-ad a veszprémi választáson múlik. A fidesz van annyira aljas, hogy mindekit kilóra megvesznek, dől a lé a választási költségekre. Mert ha veszít a fidesz, még az alaptörvény megváltoztatása is szóba jöhet,
véres harcot jósolok Veszprémbe!
világlátó
Simicska Lajos okos ember. Nem akar ő parlamenti képviselő lenni. Ő a mérleg nyelve akar lenni. Orbán engedetlenségét, önjáróvá válását akarja megbüntetni. Képes rá minden tekintetben. Majd ha a kedvére lép a volt barátja, erről még írást is ad neki, akkor talán előhúz a mellényzsebből egy veszprémi felépített emberkét és megajándékozza vele a fideszt és a várost. Simicska itt a főnök nem Orbán.
szandokan
@KERKA: Az alaptörvényt csak akkor lehetne megváltoztatni, ha egy másik párt nyerne két harmados többséggel. A kétharmados törvények erről szólnak.
szandokan
@KERKA: Természetes egyben írandó a kétharmados mindkétszer...
Desischado
@m.macskosz: Alapból igazad van, szerintem is erről van szó. Volt kép róla, hogy valami meccsen vígan szotyoláztak együtt. Már csak abban bízom, hogy a Veszprémieknek lesz eszük, és nem kérnek ebből a megélhetési tolvaj hulladékból!
Linna
Veszprémen a világ szeme! Nagy tettet hajtanának végre, ha kicsinálnák a kétharmadot!
Ha lenne pénzem, esküszöm én is fizetnék nekik a szavazásért! Így csak azt tudom mondani: hajrá Veszprém! Ne hagyjátok cserben Magyarországot!
keresztapa
@világlátó: Írod,hogy okos ember, mindaddig igaz még politikai pályától távol tartja magát. Viszont ha már a politika pályát választja, ő sem lesz különb a politikai bűnözőktől, "akik megélhetési politikusok", haszonszerzésre hajtanak!
Egyetlen politikus sem kivétel ez alól. Megválasztásuk után, gőgösé válnak, a közt semmibe véve, hajtanak a nagyobb haszon elérésére.
Knapp75
A gyakorlatban akkor sincs semmi következmény, ha a Fidesz elbukja Veszprémet, nyugodtan lehet cicaharcolni, itt most mindenki megmutathatja magát.
(a kétharmados többség egy "eltévedt" jobbikossal is bármikor meglesz az országgyűlésben, ha nagyon muszáj)
Viszont hosszabb távra jelezheti Simicska, hogy akkor indul el, ha akar, illetve akkor állít - akár a Fidesz ellen is - jelöltet, ha kedve tartja.
Azért azt nehezen tudom elképzelni, hogy egy Simicskát egy városban undor nélkül megszavazzanak képviselőnek...

A kétharmaddal kapcsolatban az a vicces, hogy mikor a határon túliaknak választójogot adtak, arról volt szó, hogy ők úgyis csak 1-2 helyről döntenek a szavazataikkal, lényegében semmilyen hatásuk nincsen. A gyakorlatban meg egyetlen helyen múlik a kétharmad. :)
(azt is mondhatnánk, hogy a "határon belüliek" voksai alapján már eddig sem lett volna kétharmada Orbánéknak)
világlátó
@keresztapa: Szerintem nem akar politikus lenni. Volt idő, amikor még ébren tartotta ezt a gondolatot. A mai gazdasági, pénzügyi, társadalmi helyzetben ő már nem akar miniszterelnök lenni. / mert hogy azt vállalta volna , információim szerint / Már semmilyen politikai pozíció sem kell neki sem, másnak sem. Ugyan ki is volna most alkalmas belépni a mai kormányba? A bukás elkerülhetetlen, hacsak valami rendkívüli esemény be nem lép az ország életébe. Mondjuk egy kirobbanó háború Ukrajna és Oroszország között, vagy valami baleset, ami miatt az államelnök feloszlatja a parlamentet és új választásokat ír ki. Semmi sem lehetetlen. Simicska úr felépítette a maga birodalmát, ahogy az országot is felépíthette volna. Orbán és környezete elvette tőle ezt a játékot, de meghagyta pénzügyi, gazdasági háttérnek. Amíg a játék fair volt, Orbán minden pénzt megkapott tőle a kampányokhoz, a barátok százmilliókkal való megajándékozásához, mindenhez. Most hogy az inkorrektség keze betette a lábát kettejük közé, Simicska úr megsértődött. Joggal. Habony Árpád egy ügyes bohóc Simicska Lajoshoz képest, Orbán mégis őt választotta. Ezzel a pénzforrás is bedugulni látszik. Marad a nyílt, leplezetlen, erőből véghezvitt pénzelvonás mindenkitől és mindentől. Ezért nem mondatták le a NAV. elnököt, ezért áll a feltáró vizsgálat, ezért volt az 1200 oldalas cáfolat a NAV. részéről Horváth András vádjaira. Még sok pénz kell az Orbáni terv megvalósítására. Csak ne lennének ezek a permanens tüntetések!
Pedig ezek lesznek! Minden héten, akár több is. Ahogy nő a nyomás, úgy nő az elégedetlenség. Ma hallottam, 1,5 millió adós nem fizeti banki adósságát, az átlag tartozás 1,1 millió Ft. A be nem fizetett adó tartozás is ezer milliárd Ft. Ezért nincs pénze az államnak, ezért jut még kevesebb az egészségügynek, oktatásnak, nyugdíjakra. Még további elvonásokra kell számolni. Éppen most december elején,
karácsony előtt. A tüntetések garantáltan színesítik az Adventi hangulatot. Advent = várakozás.
keresztapa
@világlátó: Elég jól látod az eseményeket, ha azok az információk a rendelkezésére állna a köznek ami jelenleg nagy titkot képez, Orbán és Simicska úr közt. Egy viszont tagadhatatlan, a két személy függése egymástól elválaszthatatlan, egymástól ők törött szárnyú madarak. Nagyobb veszteni valója azaz veszteség Simicska részére van biztosítva! Veszprém Simicskának esélyt sem ad a választásnál, hitelessége okafogyottá vált, gazdasági összefonódás, és elkötelezettség okán. Legalábbis a rendelkezésemre álló információ áramlásából ez olvasható. A tüntetések csak akkor vezetnének kormányváltásra, ha átcsapnának forradalomba, népfelkelésbe, de ehhez a mára kialakult ellenzéki párt elégedetlensége édes kevés. Ezzel az ország gazdasági helyzet mélységre ásását eszközlik, felelősség nélkül. Ha ők nincsenek a hatalmon, akkor a másiknak se legyen az ország vezető hatalma. Ez az ellenzék állása. Az ország elé elérhető perspektívát, célt, végrehajtási rendelkezéseknek megfogalmazására, hogyan tovább, a tüntetések értelmezhetőségét, képtelenek szétszabdaltságuk miatt egységesíteni.
kukac50
Fidesz ellenében még nyerhet is! Ezzel betesz a kétharmadnak az is a célja!
mariaberta
@KERKA: Vigyázó szemetek Veszprémre vessétek.
Hát ami azt illeti, jó kis szórakozás lesz.
KERKA
@mariaberta: eddig olyan híreket kaptam a városból, hogy a Fidesz nemigen költött a városra. Kíváncsi vagyok, majd a tavaszig milyen mézesmadzagot húzogatnak el a szavazók orra előtt, Vajon a Simicska cége milyen beruházással kápráztatja el őket:))
Desischado
Remélem, bukják a kétharmadot! És még jobban remélem, hogy ez lesz az első fecske a bukásukhoz!
mariaberta
@KERKA: Simicska zsebből kifizetheti a város esetleges beruházásait. Nyilván ígérhet is, hisz pénzben nincs hiány. Ezzel Orbán nem tud konkurálni vagy tévedek?
Boszi27
@szandokan: Igen, csakhogy nem 30% 2/3-a! ?))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.