Vagy ahogy a Nemzetgazdasági Minisztérium írja, Magyarországon csökkent legnagyobb mértékben a munkanélküliség az elmúlt évben az Európai Unió 28 tagállama közül közvetlenül Svédország, Belgium és Finnország előtt.

Az NGM az Eurostat legfrissebb adataira hivatkozik, amely szerint az eurózóna 18 tagállamában átlagosan 11,5 százalék, az egész EU-ban átlagosan 10 százalék volt a munkanélküliségi arány.

Magyarországon 2013 szeptembere és 2014 szeptembere között 2,7 százalékkal, 10 százalékról 7,3 százalékra csökkent a munkanélküliség, kilenc hónapja pedig a tagállamok közül a leggyorsabb ütemben zajlik a munkanélküliség mérséklődése.

Megjegyzik továbbá, hogy idén szeptemberben a magyar 15-24 évesek körében 19,3 százalék volt a munkanélküliek aránya, ami alacsonyabb az EU 21,6 százalékos átlagánál. Az ifjúsági munkanélküliség 7,2 százalékponttal csökkent az elmúlt egy év alatt, ami a tagállamok között szintén a legnagyobb mértékű javulás.

A közleményből az már sajnos kimaradt, hogy a kedvezőnek tűnő folyamatok javarészt a munkanélküliek közmunkaprogramba való beterelésével állnak összefüggésben, ami statisztika-kozmetikázásra ugyan kitűnő, de valójában nem jelent megoldást az állástalanok számára.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

36
Min. 500 ezren pedig, külföldre távoztak dolgozni. Környezetemben, már nem találok fodrászt, szobafestőt, villanyszerelőt, orvost, informatikust stb. A diktatúrák sajátja, hogy a kezdeti fázisban, megölik vagy deportálják az értelmet, tudást képviselőket.(Kína=kultúrális forradalom, Kambodzsa=tömegek lemészárlása, Szovjetúnió=kivégzések és gulág. Magyarország=egzisztenciális ellehetetlenítés, egészségügy leépítése, még Gyurcsány-Bajnai időszakban, az iskolák bezáratása, falun. A Klebelsberg örökség telljes megsemmisítése.)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
mekkelek
Teljes foglalkoztatottság lesz, megmondta Kádár elvtárs, illetve Orbán vezír...
kukac50
3 hónapot egy teljes évnek számolnak a közmunkásoknál,sajnálatos az a tény,hogy ilyen analfabéta kormányunk van akik között nincs egy olyan aki számolni tudna.
Ludas Matyi
@36: ejjo. Ha vegig gondolod, hogy miert is van szakmunkas hiany Nemetorszagban akkor a valaszom igen egyszerü, mert a nemet ismeröseim is egyszerüen fogtak magukat es kivandoroltak Hollandiaba, Norwegiaba es Canadaba, mert a legkevesebb tarifa szerinti berek Nemetorszagban vannak (nyugaton). Ha en Magyar es fiatal lennek nem ßaroznek raallnek az angol nyelvre es egyszerüen fakepnel hagynam a nagy ßaros europat.
bencemacska
@kukac50: Szerintem tudnak számolni, főleg Fidesz számtant!

Tudod, én a kétszer kettőre mindig rávágom - gondolkodás nélkül -négy.
A Fideszes pedig azt feleli: mennyi legyen vezérem? Három, vagy öt?

( Magyarázatként: ha munkanélküliségről beszélünk, három, ha foglalkoztatásról, akkor öt!!!)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.