“Azt javasoltam és javasolom, hogy közokirattá minősítsük a vagyonnyilatkozatot. Arra kértem a parlamenti pártokat, vitassák meg, hogy a képviselők közokiratba foglalják vagyonnyilatkozatukat, így az biztosan a valóságot tükrözné és végrehajthatóvá tenné az okiratot. A közokirat-hamisítás ugyanis köztörvényes bűncselekménynek számít, amely esetben egy honatya mentelmi jogának felfüggesztése is automatikus lenne. Amennyiben tehát egy képviselő valótlanságot állítana vagyonnyilatkozatában, elfelejtené bevallani javait, akkor egy ilyen irányú előterjesztés elfogadása után bűncselekményt követne el, mandátuma pedig azonnal és automatikusan megszűnne“

Forrás: pestisracok.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
a törvény apróbetűs részében persze benne lenne, hogy "kivéve Papcsák, Orbán, Szíjjártó, Lázár, Kósa és a többi fideszes barom"
human
TÁMOGATOM. Ha ezt Papcsák végig viszi, én minden eddigi rossz véleményem róla visszavonom.
pbalage
a törvény apróbetűs részében persze benne lenne, hogy "kivéve Papcsák, Orbán, Szíjjártó, Lázár, Kósa és a többi fideszes barom"
Toby
@human: Ne hasalj meg a dumának !

Rengeteg olyan jogszabály van ma is forgalomban, amely alapján leszámolhatnának a korrupcióval, de nem teszik !
Nem közokirati minősítés kell ahhoz, hogy tisztességesek legyenek, vagy legalább annak látszódjanak !
Amúgy a közokiratban is lehet átejtős adat, miszerint ez és ez a vagyonrész a testvéremé, az anyámé, a rokonomé, kölcsön kaptam és ott vagyunk ismét, ahol a part szakad !
Semmivel nem lenne több, mint a ma szart se érő vagyonbevallás !
Dr. Felipe
@human: Csak hát a lopott vagyon szét van osztva a családtagok és a strómanok között.
Lézer jankó majd beírja hogy semmimse nincsen, annyitis érek.
human
@Toby: Szerintem ez is csak szöveg a résükről. Én azt nem értem, hogy a vagyonnyilatkozatokat miért nem a NAV állítja ki vagy ellenőrzi automatikusan. (Jó, most nem erről a korrupt NAV-ról beszélek, hanem egy függetlenről.)
silber13
Ez csak feltünési viszketegség. Tudja ez a kelekótya, hogy ebből sosem lesz semmi, felesleges hát írni egy " Fityisz áfium ellen valo orvosság" cimű recipét. Parasztvakítás az egész!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.