A kormány négymilliárd forinttal megemelte a Nemzeti Stadionfejlesztési Program keretét, ami ezzel 26,3 milliárd forintra nőtt – írja a Napi.hu.

A lap azt írja, hogy a Magyar Közlőny szerint a kormányhatározat újabb milliárdokat rendel stadionfejlesztésekre. A 26 labdarúgó-létesítmény 2014-2016-os fejlesztési kerete – a tartalékkerettel együtt – az eddigi 22,193 milliárdról 26,281 milliárd forintra növekszik.  

Csak néhány példa. A budapesti Bozsik Stadion 5,5 milliárdból újulhat meg, a dunaújvárosi fejlesztésre 3,2 milliárd jut, de a békéscsabai stadionra is jut 1,125 milliárd adófizetői forint.

75 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Ezért kell az útdíjat bevezetni, ezért lesz 33 % az élelmiszer ÁFA
ezért vezetnek be nap mint nap újabb adókat - a nem megszorítások kormánya
mert egy beteg miniszterelnök vezeti az országot !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nyanya001
Ezért kell az útdíjat bevezetni, ezért lesz 33 % az élelmiszer ÁFA
ezért vezetnek be nap mint nap újabb adókat - a nem megszorítások kormánya
mert egy beteg miniszterelnök vezeti az országot !
Nil
Köszönöm mindenkinek aki akármikor a fideszre szavazott hogy a nyakunkba ültetették ezt a bandát.
Már az első alkalommal lehetett tudni hogy nem szabad őket a hatalom közelébe engedni. Ere most még kétszer a nyakunkba teszik őket.
Mi kell a fidesz tábornak hogy felébredjen? Ne kérjenek bocsánatot a sok éhezőtől betegtől, rokkanttól,hanem menjenek az utcára tüntetni- azzal elérik-megkapják a feloldozást. Egyébként bűnösök maradnak
1magyar
Nekem gyanús, vagy államcsődre vagy forradalomra hajtanak.
szandokan
@Nil: Te sem mennél ki az utcára, ha tudnád, hogy a fejedre esik egy tégla. Senki nem hitte azt közülünk, hogy ennyire más irányt fognak majd venni. Egyébként ne minket szidjál, hanem azokat, akik szavazás helyett az otthonmaradást választották.
szandokan
@nyanya001: És ezért nincs pénz jövőre a pedagógusok bérének a minimálbérhez igazítására, de ami a legnagyobb pofátlanság, hogy az útdíjat nem a képviselők fizetik majd, hanem mi. Megszavazták ezt is, leírhatják maguknak. Mocsok banda. A következő húzásuk majd az lesz, hogy megemelik a benzin jövedéki adóját. Azt kell mondjam, kitelik tőlük ez is.
nyanya001
@szandokan: Sajnos nekem is van egy ilyen érzésem.
A képviselők meg egytől egyig mind - elmehet a sunyiba !
szandokan
@nyanya001: Pár hónapja még nem hittem volna, hogy neked, nektek lesz igazatok.
Hellcat
@szandokan: Aki nem ment el szavazni az is hibás meg aki bedőlt a propagandának az is. Abban igazad van, hogy az igazi bűnösök a távol maradók.
szandokan
@Hellcat: Szerintem senki nem szándékosan lett bűnös, és valójában senki nem bűnös, csak azok, akik belehazudtak a képünkbe.
Desischado
A segélyt elveszik, de stadionra van pénz! Nem tudok szavakat találni erre az aljas embertelenségre! És jól mondja Nyanya, ezért is vannak az új adók! Ezek tényleg nem félnek?!
Hellcat
@szandokan: Lehetősége mindenkinek meg volt tájékozódni minden szempontból. A "nemtudás" nem mentett még fel senkit azt hiszem :) Sajnálom, hogy ebben az országban ekkora tömegeket így meg lehet vezetni. A fidesz szavazók felelőssége lenne számon kérni a kormányon, hogy mégis mi a tököm ez amit művelnek...nem erre adtak felhatalmazást. Arra szerinted mit tudnának mondani, ha a fidesz ellen a saját szavazóik mennének?
szandokan
@Hellcat: Nem érdekelné őket. Látod, ma is simán átvitték a költségvetési törvényt, újabb 4 milliárd megy stadionra, a pedagógusok bérét nem igazítják a minimálbérhez, és még az útdíjat is mi fogjuk helyettük fizetni. Mehetnek a többi párttal együtt oda, abba a bizonyosba...
Hellcat
@szandokan: Emlékszel mikor mondtam, hogy jön a feketeleves? :) Engem csak az érdekelne, hogy a fidesz mit találna ki ha a saját szavazóik mennének utcára a fidesz ellen tüntetni. Mit tudnának mondani? Amcsi bérencek? Komcsik? Libsik? EU-s puccsisták? :D Nagyon érdekelne mégis mit tudnának összehazudni.
szandokan
@Desischado: Nem, mert nincs nekik mitől félniük. Az emberek azok, akik félnek, mert rengeteg a veszíteni valójuk. Gondolj csak bele, mi történne akkor, ha a szimpla tüntetés átcsapna valami másba. A legtöbb embernek családja van, kinek hiányzik az, hogy teszem fel börtönbe csukják? Akkor lehetne nagy bajban a Fidesz, ha az olyan emberek állnának össze egyszer, akiknek már az is kérdéses, hogy mi lesz velük másnap...
szandokan
@Hellcat: Szerintem van köztük volt Fidesz szavazó, sőt biztosan tudom is. Semmit nem mondanának nekik, ahogyan most sem érdekli őket, hiszen Orbán szerint ez is az ő sikerét mutatja.
Hellcat
@szandokan: Ó tényleg...ezt már el is felejtettem. Igazad van. Én kis naiv :D
Dr. Felipe
Ezt mondjuk már tudhattuk áprilisban is a szavazás előtt hogy "folytatják" Ez volt a programjuk. A birka magyarok mégis megszavazták az újabb 4 évet nekik.
Akkor most kinek meglepetés hogy újra szórják a lóvét a stadionokra? Nekem nem mert én tudtam hogy ez lesz. A stadionépítésre, rongyrázásra, urizálásra kell hogy jusson ha másra nem is.
Dr. Felipe
@szandokan: Hát ahhoz mit szólsz hogy a cégek társasági adójából 50 milliárdot mutyiznak el "sportra", és még csak meg sem kérdezhetjük hogy ugyan már mire is fordították az "urak" ezt a lóvét mert titkos.
Ezt az újabb gyalázatot holnap szándékozik megszavazni a kétharmad.
Törölt felhasználó
Véget kell ennek vetni. Elég volt a jobb-baloldalazásból is. Vesszen az összes politikus, aki tisztességtelen, Népszavazást a rendszerváltás óta titkosított adatokról, az alkotmány visszaállításáról!
Desischado
@szandokan: Ha elveszik a segélyt, könnyen megtörténhet, hogy beválik amire tippelsz. Gondolj bele, eddig még csak be lehetett a szegények száját tömni úgy ahogy a segéllyel, meg a közmunkával, de az sem lesz mindenkinek és egész évig. Akkor mi lesz, ha semmit nem kapnak? Akkor már nem lesz mit veszíteniük. És akkor lehet hogy fogunk itt még csúnya dolgokat is látni.
Én sem szeretnék felfordulást, erőszakot meg pláne nem, de a fidesz magától nem fog lemondani, és szerintem akár erőszakhoz is folyamodik, hogy szétverje a tüntetőket. Csak azt felejtik el, hogy "habár felül a gálya, s alul a víznek árja, azért a víz az úr!"
Afelől meg semmi kétséged ne legyen, hogy miutánunk ti jöttök, akiktől még van mit elvenni. Ezek nem néznek sem istent, sem embert! Hacsak meg nem állítjuk őket!
agnes200
Ez aprópénz Pakshoz képest... Én 4 milliárdra a jelen helyzetben már csak vállat vonok. Bár ez lenne az összes problémánk! Azért nehogy valaki félre értsen: szerintem is ezer jobb és értelmesebb helye volna annak a pénznek.
szandokan
@Dr. Felipe: Már nem tudok mit szólni. Ez van, össze kell fogni, és leváltani őket, de ez 2018 előtt nem igazán fog menni.
szandokan
@Desischado: Egyenlőre még nem merik sarcolni azokat, akik nem védtelenek, legalábbis nem feltűnően. Nem véletlen, hogy nem is foglalkoztam eddig nagyon ezzel. Azonban értesültem néhány olyan tervezetről, ami már képes hátrányosan befolyásolni a nagyobb cégek működését is. Remélem, pletykaszintű a dolog, de én már nem bízom csak magamban.
m.macskosz
@szandokan: tegnap, 22:32
"...és még az útdíjat is mi fogjuk helyettük fizetni."
Tekintettel arra, hogy a jövedelmüket igy is úgy is a versenyszférában dolgozók termelik meg, tök mindegy, hogy az okostelefonjukat fizetjük vagy a matricájukat,
vagy a cafetériájukat, mindenképp nekünk fáj a dőzsölésük.
kkalman
Ez nem lehet igaz, hogy a fitymaszban nincs egyetlen egy épeszűnek látszó emberszerű lény sem, aki hazugovics viktátornak a szemébe mondaná, hogy amit csinál, az egy rakás ß@r.
Sziszifusz
@szandokan: 01:14
2018-ig pedig mehet a szabadrablás, Habony Á. tanácsadásával. Addig kizsigerelik az országot. Amikor majd érzik, hogy már túl forró a talaj, lelépnek egy biztos helyre.
Ez is egy lehetséges forgatókönyv.
Az biztos, hogy foggal körömmel ragaszkodnak a hatalomhoz, mert tudják hogy egy bukás esetén, Magyarországon börtön várna rájuk. Szó szerint létkérdés a pozícióban maradás.
adrenalink
@nyanya001: tegnap 21:14-re Hogy verték a mellüket uralkodásuk kezdetén, hogy eltöröltek 10 πcsányi adót. Azóta meg csináltak közel 40 új adót , és a meglévőknél is többnél megemelték a mértékét...
eszegfu
Tényleg disznóság ennyi pénzt forditani a stadionokra! De azt megbecsülni sem nagyon lehet, hogy a társasági adóból "látványsportra" (ami ugye csak a FOCI LEHET,
vizilabda, kézilabda, stb. NEM, amit teljesitményük alapján még akár lehetne is) mennyit forditunk. A társasági adó 10 %-nak a 75 %-át fordithatják a cégek erre a célra, ami ugye azt jelenti: ennyivel kevesebb a költségvetésbe fizetett adó, amit más adókból kell beszedni. Ezek a pénzek nem nyilvánosak, adótitkot képeznek!
adrenalink
@szandokan: tegnap 21:50-re Nem akarok, most azzal jönni, hogy én anno megírtam, hogy a pedagógusok csak a választásokig lesznek fontosak. Most még csak a januári béremelés nem oké, aztán majd megmagyarázzák, hogy miért marad el a szeptemberi is. De tovább megyek. Vért pisilve megcsinálták az arra jogosultak a portfoliójukat. Akinek rálátása van /már amennyire ebben a fejetlenségben egyáltalán lehet/ a dolgokra, mondta, hogy legfeljebb a felét fogják elfogadni, mert erre sem lesz pénz /bruttó 30eFt/fő/. Ja, nov.30-ig kellett feltölteni a portfoliót, de béremelés 2016-tól lehetséges...
szaboria1
A ma reggeli műsorban megint villogni akart a Fábián,hogy a bankok 1 milliárdot adnak vissza a bankok és ezzel a lakosság meg milyen jól jár. az 1 milliárd 700 ezres banki hitelesre vetítve 1428.-ft-ra jön ki. Na itt van a nagy átverés. A segélyek megszüntetésével 2 millió embert taszítanak a mély szegénységbe.
coyote3
Na bumm! Mészáros négyszer elfeledkezik és már áprilisban meg is van a lé :))))
Dr. Felipe
@szandokan: Én is értesültem arról hogy jövőre elektronikus nyomkövetés lesz az árufuvarozásban. Ne tudd meg hogy mennyi plusz teherrel és feszültséggel fog járni mire útnak tudod indítani a kamiont.
Na meg azt is hallottam hogy Orosháza környékén még a zacskó vakondszarra is adót vet ki az önkormányzat. Na jó, ez utóbbi csak vicc de ki tudja. :)
Dr. Felipe
@szaboria1: Te ilyeneket nézel? Az én gyomrom már nem bírja elviselni.
szaboria1
@Dr. Felipe: már nagyon régóta még a 70-es években a főnököm kérésére olvastam a napi újságokat és valahogy egy kicsit hír függő lettem. Gaskó után az LMP Schiffer alatt beszélgetésben hangzott el a Fábián szájából.
szandokan
@Dr. Felipe: Mi repülővel szállítunk külföldre, a belföldi szállítás elenyésző, de én is hallottam már erről.
szandokan
@adrenalink: Legalább kezdem belátni, hogy a nagy ígéretek mögött csak kis magvalósítások leledzenek.
Dr. Felipe
@szandokan: Én is csak részben vagyok érintett mert tag vagyok egy értékesítési szövetkezetben. A megtermelt és betárolt terményt fuvaroztatjuk kamionokkal de ez miatt fel kell vennünk két plusz embert és fizetni kell a bérüket. Így vagyok érintett közvetve. Ráadásul az elnökünk bejelentette hogy lemond mert ő már egészségügyileg nem bírja tovább csinálni.
eszegfu
@Dr. Felipe: A törvény indoklása szerint ez az elektronikus nyomkövetésnek a legfőbb célja az ÁFA csalások visszaszoritása. Nem értem, de biztos ez az én születési rendellenességem: eddig a csalásokra azt magyarázták, hogy az áru igazából nem mozdul, csak papir szerint! Akkor most megint az van, azt kapják el, aki regisztrálja a fuvarjait, akinek eddig is csak a papirok szerint mozdult az áruja, de az áru ténylegesen nem, őt ezzel a "leleményes" ujitással megint nem tudják elkapni... de lehet, hogy tévedek.
Dr. Felipe
@eszegfu: Pontosan úgy van ahogy mondod. Ezzel a nyomkövetéssel csak azokon ütnek egyet akik eddig is becsületesen csinálták a dolgokat. Minden adatot betölteni és persze kell egy nyomtató is és kinyomtatni, a sofőr kezébe adni a nyomtatványokat. Mikor megérkezik az áru szintén bejelentkezni, ha egy papír hiányzik már jön is a büntetés.
Az ÁFA csalók meg csak a számlákat utaztatják nem az árut és még védve is vannak a legfelső szinten.
szandokan
@eszegfu: A lényeg, hogy ezentúl a becsületesen fuvarozókat is zaklatni fogják majd, és egyre több embernek megy el a kedve attól, hogy dolgozzon, mert gondolom azért valami hibát fognak a legtöbbször találni, ezáltal visszavezetik őket is a közmunka világába, mert ugye 47 ezerből meg lehet élni...
Dr. Felipe
@szandokan: Úgy ahogy mondod. Nekem már több ember mondta hogy őt csak egyszer büntessék meg, utána lehúzza a rolót örökre.
szandokan
@Dr. Felipe: Amikor a dolgozó embereket kezdi egy kormány zaklatni, az nem vezet sehova. A gazdaságot előremozdító embereket minden valamire való országban megbecsülik, mert belőlük élnek a politikusok is, ők termelik ki a segélyeket, szociális juttatásokat, stb. Egyszerűen nem értem, mi történik most.
Boszi27
@szandokan: Gratulálok, hogy kinyitottad a szemed!! :) Most akkor ballibsi vagy?? :) :) Csak mert akinek vmilyen kormányintézkedés nem tetszik azt ezzel illetik, és ez még a lájtosabb verzió! :)
eszegfu
@szandokan: Szerintem nem a becsületesen fuvarozókat "IS", hanem csak őket!
A többieket, ha megszakadnak, akkor sem érik utol! Egy sima kiutalás előtti ÁFA ellenőrzéskor még anyám nevét 6 példányban is bekérik, mert joguk van, mert valamilyen formában vállalkozó vagyok és bevallom és megfizetek mindent. Ha közösségi országok valamelyikébe adok el valamit, és a vevő a saját autójával viszi el, akkor m.o.i értékesitésnek számit és ÁFA-t kell fizetnem utána + birságot ! Menjenek a náthásba... szakadjanak szét, mint a véres hurka...
eszegfu
@Dr. Felipe: Tulajdonképpen az a legszomorubb, hogy nincs olyan egyetlen bevételi forrása a költségvetésnek, aminek átgondolt koncepciója, vagy valami távlati elgondolása lenne. Most kell és most vezetjük be!
szandokan
@Boszi27: Nem, én jobboldali vagyok továbbra is, csak a kormány kezd nem az lenni.
Boszi27
@szandokan: Ezzel együtt megvalósul a teljes foglalkoztatottság, és akkor lehet melldöngetni, hogy erre még a németek sem képesek. Pedig a közfoglalkoztatás improduktív munka ugyan úgy a költségvetést terheli, mint a segélyek.
adrenalink
@szandokan: Csak az a baj, hogy a 2018-as választások előtti szemfényvesztő osztogatásnak -mert nincs kétségem, hogy lesz- még mindig sokan be fognak dőlni, s ha csak nem kapja össze magát egy potens kihívó csapat, ha nem is 2/3-dal, de nyerni fognak.
JAJMÁR
@szandokan: 15:35 Ja, hát én is inkább vagyok, vagy voltam jobboldali, nem vagy egyedül :)
de azért megleptél :-D
JAJMÁR
Újra kell építeni a politikai értékrendeket, meg egyáltalán a morális értékeket, nincs igazodási pont sehol. Illetve van, az egyénekben, de nem jelenik meg társadalmi szinten. Amint egy elfogadható és követhető létrejön, és még programot is tesznek hozzá, tömegek fognak csatlakozni.
Ez, ami most van, éppen agonizál . A "csakazértis stadiont" is ezt bizonyítja.
Desischado
@szandokan: Mérget vehetsz rá, hogy erre is készülnek. Ha tőlünk már nem lesz mit elvenni, akkor ti kerültök sorra. Ugye, milyen rossz, ha a saját bőrödön tapasztalod meg az embertelenségüket? De remélem, akkor is pálfordultál volna, ha téged nem érint, mert láthatod, ezek nem kímélik pont azokat, akik a legszegényebbek és elesettebbek!
szandokan
@Desischado: Engem személy szerint azért nem érint, én más okok miatt kezdtem el a kritizálást. Az utóbbi időben az elveimmel szembe mennek a fiúk, és ezt már nem tűrhettem szó nélkül.
szandokan
@adrenalink: Pontosan, nyerni fognak, erre mérget vehetsz. Most jön 1-2 év "reform", majd a lazítás, és csak akkor veszíthetnek, ha valóban lesz egy olyan erős kihívó, amelyik hiteles lehet az emberek szemében.
szandokan
@JAJMÁR: Ezt a feleségem is gyakran szokta mondani...:-)
adrenalink
@szandokan: Nem veszek mérget, mert én örök optimista vagyok, meg szeretem a sz@ros kis életem!:-)
szandokan
@adrenalink: Az örök optimizmus az én életem része is. A banán meg az aszú együtt szerinted méreg? :-))))
adrenalink
@szandokan: Kis tételben lehet méreg, de nagy tételben orvosság!:))) De tudod, hogy az aszút még mindig nem szeretem.
szandokan
@adrenalink: Nem lehet mindenki édesszájú, ez tény. Azt mondják, inkább a nők szeretik az édeset, én erre alaposan rácáfolok.
adrenalink
@szandokan: Nekem az aszú nem jön be, malaga bor párti vagyok.
m.macskosz
@köhögő bolha: tegnap, 07:09
Juj, de azért...:)
szandokan
@adrenalink: Kinek a pap, kinek a papné:-)
adrenalink
@szandokan: Nekem speciel a Schultz Gizi:)))
mate03
@szandokan: Látod ebben teljes mértékben ,egyet értünk!
mate03
@szandokan: Több mint egy éve szajkózom,hogy a parlamentet feloszlatni! Szakértőkből álló kormányt kinevezni! Amikor az ország szénáját rendbe hozzák,no akkor kiírni egy korrekt, tisztességes választást! Nagyon nehéz lesz! De a gyermekeink, unokáink jövője miatt megéri!
világlátó
@JAJMÁR: Egyetértek. Egy karakán döntéssel, ami egy megtakarítási csomagról szólna, Orbán Viktor meghosszabbíthatná regnálási idejét. Ebbe a csomagba feltétlenül bele kell tennie a stadionok építésének jobb időkre helyezését, a budai vár felújításának sok évre elosztott pénzügyi tervét, a miniszterelnöki hivatal későbbi évtizedekre való áthelyezési tervét, bele kell tenni az államapparátus felére csökkentését, a meggondolatlan és titkos állami bevásárlásokat, mint például a bankok államosítását, a MOL - INA manipulációkat, a MNB. deviza - Forint árfolyamnyereségének fontosabb célokra való fordításának döntését és így tovább. A költségvetés kiadási oldalán így jó néhány milliárdot javíthatnánk.
JAJMÁR
@szandokan: 00:28 Még mindig meg tudod lepni? vagy már "csak" ?
vagy néha viszel neki bonbont :-D
JAJMÁR
@világlátó: 11:19 Ahhoz, hogy ezt felismerjék, és egy ilyen programot Orbán végigvigyen, meg kellene tagadnia a mostanit. Ha megtenné sem tudnék bízni benne már, de talán majd valaki, vagy valakik kapnak erre lehetőséget és amiket leírtál, végigviszik.
(Nagyon jól látod a dolgokat, a bölcs és okos hozzászólásaid sok igazságra ráébresztenek engem..)
szandokan
@JAJMÁR: Virágot szoktam neki vinni, azzal a legtöbb nőt le lehet venni a lábáról, persze néha egy kis "bizsu" is örömet tud okozni:-) Most értem haza, lassan megyek az oviba, ma lesz a mikulás ünnepség. Tegnap az idősek otthonában szerepeltek, sajna azt nem tudtam megnézni, de a mait nem hagyom ki.
36
Olimpiát akarnak rendezni. Hogy van az, hogy minden nagy vezírt, utól ér a megalománia?!
JAJMÁR
@szandokan: 16:05 Ne is, ez az igazi boldogság és büszkeség, amikor a gyerek szerepel, mert az is büszke, meg a szülő is :)
szandokan
@JAJMÁR: Nagyon szépen szerepeltek a gyerekek, csak éppen karácsonyi műsor volt, nem mikulás...:-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.