Ahhoz, hogy sikerüljön teljesíteni az Európa 2020 stratégiában hazánk számára előírtakat, a következő 6 év során több mint félmillióval kellene csökkenteni a szegénység és a társadalmi kirekesztődés által veszélyeztetettek létszámát – írja az Mfor.hu.

Ez az elmúlt évek alapján igen kétségesnek nevezhető, hiszen 2005-höz képest is "csak" 140 ezerrel vannak kevesebben az érintettek. Bár arról sem szabad megfeledkezni, hogy 2008-2009-ben a válság egyetlen év alatt 130 ezerrel emelte a szegények számát. 

A statisztikák alapján a legnagyobb mértékben nálunk nőtt a szegénység 2010 óta, ugyanakkor a legnagyobb csökkentést is nekünk kell végrehajtanunk az EU2020-as cél elérése érdekben. A lengyeleknél 10,5, a cseheknél pedig mindössze 0,9 százalékos javulásra van szükség.

Jelenleg a KSH adatai csökkenést mutattak az elmúlt évben, míg a legújabb Eurostat adatok szerint nőtt a szegénység Magyarországon, noha az Mfor.hu azt írja, 2014-re minen bizonnyal ez utóbbi is valamekkora csökkenésről számol majd be.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m.macskosz
@JAJMÁR: "- aki főz, az tudja -, " aki konvektorral fűt, az is.
Még nem is volt mínusz, mégis 5-ösön produkál 18 C fokot.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Yoda69
orbanek ennek az ellenkezopjet csinaljak. itt ennyivel no a szegenyseg.
Nil
Kicsit többet szerintem- ha elkezdeném összeírni a szegény ismerőseimet akkor ez a létszám nekem is meglenne és ennél sokkal-sokkal több a szegény ember
Macskaszem
Ott kezdődik a probléma, hogy orbán azt mondta, nem hiszi el a KSH statisztikát, mert szerinte igenis csökken a szegénység.
human
@Macskaszem: Mert a hangok körülötte ezt mondják neki és neki is kényelmesebb ezzel a tudattal élnie.
pbalage
Van egy másik (egyszerűbb) megoldás is, Orbán kilép az EU-ból.
Mondjuk akkor szerintem valaki biztos meg fogja verni, ezt meg nem mer kockáztatni,
félti a szaros kis életét.
verőce21
Tegnap el kellett mennem egy közüzemi szolgáltatóhoz számlát befizetni. Sosem járok ilyen helyen, mert bankon keresztüli beszedéssel intézem, mindegy most jártam ott.
Micsoda jelenetek játszódnak le egy ilyen váróban? Ideges emberek, kiabáló emberek, sírók, már befizettem, mi ez most? Nem tudom kifizetni, részletfizetést kérek, nem kérek több csekket. Kikapcsoltak, visszakapcsoltatok, végrehajtótól jövök, pár napot csúsztam, végrehajtóhoz került, stb. Csak lestem, ilyen jó hatásfokkal működik a rezsicsökkentés? Vagy csak ilyen hanyagok az emberek? Szerintem a legtöbbje felelőtlen volt.
pbalage
@verőce21: Esetleg felmerülhet benned az is, hogy nem volt pénzük időben kifizetni? Ja ez biztos hülyeség.
verőce21
@pbalage: (09:15) Először arra gondoltam én is, mint kézenfekvő, de meghallgatva vagy féltucat "történetet" nem az kerekedett ki belőle sohasem. :)
Bonbon
@verőce21: A gond ott kezdődik, hogy annak az 540 ezer embernek is akarnia kell. Szerintem nagyon sokan vannak, akiket képtelenség volna már visszahozni a munka világába.
JAJMÁR
Csak 540ezer? Ők lehetnek a legmélyebben, de akik eggyel följebb vannak, ők is szegények, még akik attól följebb, azok is.
JAJMÁR
A rezsicsöppentés nem oldja meg a szegénység problémáját, ez előre látszott, főleg, hogy más csatornákon ennek a pénznek a többszörösét visszaszedik.
Amit sikerült elérni, hogy pl. a gáz hatásfoka csökkent - aki főz, az tudja -, tehát több kell belőle, és a szolgáltatók türelme is csökkent. A nem fizetőkkel szemben azonnal lép.

Ráadásul vannak védett fogyasztók, - ahol sok a gyerek - és ott nem szüntethetik meg a szolgáltatást azonnal, de a végtelenségig ott sem megy.
A szolgáltatóknak még így is rengeteg a kintlévősége, amit nem tudnak behajtani, a rezsicsökkentés és ez a kintlévőség könyörtelenné teszi őket.
A szegényeket pedig még kiszolgáltatottabbá !
m.macskosz
@JAJMÁR: "- aki főz, az tudja -, " aki konvektorral fűt, az is.
Még nem is volt mínusz, mégis 5-ösön produkál 18 C fokot.
JAJMÁR
@m.macskosz: 12:25 Már kezdtem gyanakodni, hogy azért nem kapcsol be a gázkazánunk, mert annyira gyenge gáz, de ez megdőlt, miután a szerelő 3 órás töprengés után megjavította A kazánt. A gáz sajnos gyengébb, a legkisebb lángot már nem is használom a tűzhelyen. Csak rásegítésnek van, mert egyébként fával fűtünk.
JAJMÁR
@JAJMÁR: 16:35 A gázfűtés a rezsicsökkentés ellenére is nagyon húzós, bár a kedves - és tényleg nagyon jó fej - szerelő elmondta, hogy eljön a tavasszal is :-D
mert még ezt, meg amazt le kell cserélni, de azt télen nem lehet,de ettől még működik. Szóval a rezsibe simán bele kellene számítani a karbantartás és javítás költségeit is.
Desischado
És 2015-re még több szegény lesz! Mert Magyarország jobban teljesít!
Senara
@m.macskosz: - aki főz, az tudja -, " aki konvektorral fűt, az is.
Még nem is volt mínusz, mégis 5-ösön produkál 18 C fokot. .. Itt a rezsicsökkentés , fűtőérték csökkentést jelent . Mert a fűtőérték is olyan amit senki nem tud leellenőrizni .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.