Fontolgatja a februárban magyar tulajdonba került TV2, hogy jövőre kiviszi a főcsatornáját külföldre, így megszabadul a médiaszabályozás szigorától – írja hvg.hu.

A lap szerint a társaság korábban abban reménykedett, hogy a kábelcégektől szedhető programdíjból hozza rendbe a költségvetését, ellensúlyozza reklámbevételeinek csökkenését és a reklámadót, de az RTL-re tüzelő kormány végül neki is megtiltotta, hogy ezt a díjat beszedje.

"A TV2-csoport jelenleg több alternatíván is dolgozik a jövő évi működésre vonatkozóan. Vizsgáljuk annak lehetőségét is, hogy a TV2 külföldi joghatóság alatt folytatja a műsorszolgáltatást” – válaszolta a társaság a kérdéseikre. Ha a költözés valóban megtörténik, új kihívás elé kerül a médiaszabályozást szinte hónapról hónapra módosító kormány, amely a különféle bevételeitől is eleshet – miközben a kabinet bevallottan segíteni akarna a magyar tulajdonba lévő társaságnak.

A külföldről történő sugárzással számos kötelezettség megkerülhető. Az adott cégnek például nem kell a továbbiakban médiaszolgáltatási díjat fizetniük, és ez több százmilliós könnyítést is jelenthet.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Újabb milliárdok kerülnek ki a bevételekből !
Gratula az idióta kormánynak !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.