Akinek van pénze, jobb ellátást fog kapni, ha szétválasztják a magán- és a közegészségügyi ellátást – Balog Zoltán szerint. Az Emberi Erőforrások Minisztere P8 című műsorunkban ugyanakkor kiemelte: a kormány célja, hogy az alapellátást is megerősítse. A tárcavezető a Fideszen belüli generációs vitáról szólva azt mondta: nem tartja szerencsésnek, hogy az a nyilvánosság előtt zajlik, de azt a miniszterelnök dönti el, hogy beleavatkozik-e.

Forrás: Magyar Nemzet
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m.macskosz
"Akinek van pénze, jobb ellátást fog kapni, ha szétválasztják a magán- és a közegészségügyi ellátást " Bizony, ez már így van, te megélhetési csuhás! A temetése is különb lesz, mint a csóróé, bár azt már úgysem élvezi, hála a sorsnak!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Mobil123
Te vagy a Gyökerek című film főszereplője!!!
m.macskosz
"Akinek van pénze, jobb ellátást fog kapni, ha szétválasztják a magán- és a közegészségügyi ellátást " Bizony, ez már így van, te megélhetési csuhás! A temetése is különb lesz, mint a csóróé, bár azt már úgysem élvezi, hála a sorsnak!
Toby
Balog ! Ma már voltál kakilni, vagy még nem döntött a főpatkány efelől !
volvós
viktorka efftárs negvárja, amig a fiatalok
kinyírják egymást oszt majd " beleszól "
még 1szer mondom " beleszól "
papa.49
A mocskos pofájú esztergányoló, aki nem állta meg a helyét, a szakmájában Barcikán, így lett páter, most is hazudik, talán ha esetleg elővennék neki a 6-8 évvel ezelőtti parlamenti jegyzőkönyveket, hogy akkor mit ugatott a fütyisz!!!
volvós
Emlékszem, amikor viktorka azt mondta:
- Csuhások, térdre !!!
Balogelvti hogyhogy már felállhatott ???
Vége az " elsöáldozásnak "?? Lenyelte ??
silber13
@papa.49: 15:24-re: Balog Barcikán soha nem volt lelkész.
világlátó
Mit érthetünk azon hogy ha szétválasztják...? Kik akarják szétválasztani? miért kell szétválasztani? A magánklinikán , sok pénzért gyógyítják majd a gazdagokat, oda tódul majd minden magára valamit is adó orvos, a közgyógyellátásra pedig majd a bevándorolt, vagy nálunk végzett külföldi.Lehet, jobbak mint a bátortalan hazai kezdő.
Az egészségügy túlzottan bonyolult kérdés, a gyermek- és ifjúkorban elsajátított egészségtudatos életmód, azaz a kitűnő táplálkozás, a rendszeres és sokoldalú sport,
a rendszeres regenerálódás, az alkohol és a dohányzás teljes mellőzése stb. mind az egészségüggyel szoros kapcsolatban vannak. A négy millió szegény közgyógyellátása minden bizonnyal sokkal többe kerül,mint a felső tízezer magán gyógyintézményben történő ellátása. Ha az ország népe egészségtudatosabb életvitelre tanítása , nevelése
jobb lenne, biztosan állíthatjuk, nem lenne a hazai egészségügy állandóan a padlón. orvosaink sem menekülnének el ennyien, az egészségügyi intézményeket sem kellene megosztani, ahogy a társadalmat sem, gazdag és szegény rétegre.
Dr. Felipe
Akinek van pénze az jobb ellátást fog kapni, akinek nincs az annyitisér, az dögöljön meg ellátás nélkül.
Csak azt nem tudom hogy hova fizetjük a sok TB járulékot. Aztán még a magánnyugdíj pénzeket is ellopták, nehogy véletlenül is legyen az embereknek pénzük.
Hát ez a fideSS bolsevik, félfeudális, félázsiai, félfasiszta, műkeresztény, maffiakurmány. Buktok, lógtok rohadékok.
szöszmösz
Azorbánnak jobb ízlése volna az ilyen sunyi, alatomos férgeket nem tűrnék a közelemben. Ennél még az a rezsistahó is karakteresebb, egyértelműen bunkó, de ez?,
Bonbon
@világlátó: A magánklinikáknak mindig is volt, és lesz is létjogosultságuk. Akinek van rá pénze, menjen csak oda. Olvasgatlak itt néha, nekem olyan másolt propaganda szöveg gyanúm van az írásaiddal kapcsolatosan. Amúgy abban igazad van, hogy otthon kellene a gyereknek példát mutatni elsősorban a szülőknek, na de hol járunk mi még ettől...Itt egy zacskó chips reggelire, vagy egy zsíros kenyér, oszt viszlát. Amikor meg hazamegy a gyerek a suliból, le sem tojják a fejét.
human
@világlátó: Talán azt jelenti, hogy egyes kórházakat részben vagy egészében privatizálják, majd állami pénzen felfejlesztik, hogy a jól fizető vendégek maximális ellátást kapjanak.
Pedig Orbán pár hónapja nyilatkozta, hogy nem támogatja a profitorientált gyógyítást. Aztán pár nap múlva egyik embere (talán pont Balogh), átadott egy magánkórházat. A megnyitón elmondták, hogy milyen jó, hogy aki meg tudja fizetni megfelelő ellátást kaphat.
Nem értem, hogy nem szédülnek el a sorozatos pálfordulásban. Beszélnek mindenfélét és mindenki válogassa ki, mi tetszik neki belőle.
világlátó
@Bonbon: Nem akarok én holmi demagóg propaganda szöveget nyomni. Miután már egy ideje elég sok pénzt fizetünk némely orvosoknak, képmutató sem akarok lenni. Talán nem voltam elég világos. Jobban kellene vigyáznunk a magunk és gyermekeink egészségére, hogy az általános és magas színvonalú közgyógyellátás elbírjon az egészségünk fenntartásával és betegségeink gyógyításával. Ha ez így rendben van, de a hazai egészségturizmus a gyógyvizeinkre építve olyan gyógyintézményeket létesít, ahová a világból özönlik a sok milliomos, milliárdos, ám legyen. Az ilyen ápoltak további költekezéseit is szívesen vennénk.A kérdést úgy gondoltam volna felvetni, hogy mi az olcsóbb az országnak: egészséges társadalom és színvonalas közgyógyellátás, vagy elhanyagolt , lepusztúlt társadalom, és magánklinikák súlyos pénzekért és mellette egy vergődő közkórházi hálózat.Az egészséges társadalomhoz egészséges gazdasági élet, normális életszínvonal, alkotóképes tudás, termelőerő, kiegyensúlyozott, kreatív 25 - 65 éves korosztály, kultúrált életvitel, egészségtudatos életstílus kell. Ettől válik szinte megoldhatatlanná ez a mai állapot. Ezen a magánklinikák ugyan javíthatnak, de csak azokon, akik erre már évekkel korábban felkészültek, vagy ma már olyan jövedelmi körülmények között élnek, hogy számukra megfelelő egészségügyi ellátás van. De a többi sokezer , velük mi lesz?
papa.49
@silber13: Kazincbarcikán a vasgyárban volt tanuló,majd szakmunkás esztergályos...
mariaberta
Egyetértek Kegyelmeddel, akinek pénze van! Millióknak nincs, azok meg forduljanak fel, ugye Kegyelmes Úr?
silber13
@papa.49: Meséld már el Barcikán hol volt vasgyár? Érdekelne. Mert ott csak a BVK volt Barcikán eléggé ismerős vagyok! Az a szerencsétlen Diósgyőrben keccsolt!
miazavalami
Hol vannak a 300 ft-os vizit díj miatt vinnyogók?
papa.49
@silber13: El kell hogy mondjam neked hogy Barcikán volt vasgyár 1953. 54. telén építették az apám ott volt mint művezető a V.V. től hogy tud ez a Villanyszerelő Vállalat volt Bp. VII. ker Síp utca 23. , sőt megsúgom neked én mint gyermek is voltam ott ugyanúgy mint a valamikori Sztalinvárosban szintén a vasgyár építésekor...
Egyébként nem ez a döntő a manus személyét illetően, hanem az hogy két nyelvel nyelvel a hazugovics hátsójánál buzgón...
silber13
@papa.49: Helyileg hol volt? Jüszerivel a BVK-t akkortájt épitették a rabok!
papa.49
@silber13: Elnézést én tévedtem, az a gyár az Ózdi Kohászati Művek lehetett, apám a vasgyári építkezésnek meg a Barcikai építkezésnek volt a művezetője, nem menti a tévedésem de mindössze 5 éves voltam, arra tisztán emlékszem a vonaton olyan kurva hideg volt hogy anyám pokrócokba csavart hogy ne fázzak meg...
silber13
@papa.49: Semmi baj! Csak csidéáálkoztam egy kicsit! Jó egészséget!
Bonbon
@miazavalami: Szerinted az megoldotta volna az egészségügyet? Ne röhögtesd már ki magad. A magánklinikák akkor is maradtak volna, a hálapénz intézménye sem változott volna. Az egész arra lett volna jó, hogy még azok a betegek se menjenek orvoshoz, akiknek kellett volna, de valóban nem lett volna rá pénzük.
Desischado
Na, akkor a gazdagok megnyugodhatnak, a szegények meg felfordulhatnak! Az a gyanúm, ez a kormány ez utóbbira játszik! Hogy rohadna rájuk a bőr!
mate03
@human: De a vizit díj miatt, ki kellett írni a népszavazást ugye?
tivoli
Nem volt rossz ötlet a vizitdíj. Maga az összeg bagatell, de összességében sokat segített volna az eü. költségvetésében.
miazavalami
@Bonbon: Ha nem is oldotta volna meg, de sok kicsi sokra megy. Olyanoknak akik igazolni tudták a rászorultságukat nem kellett fizetni. Azoknak sem aki cukorbetegek, vagy más krónikus betegségben szenvednek nem kellett fizetni.
Csak halkan súgom meg. Kiszűrte a ráérős orvoshoz járókat is.
Na! Most lehet perkálni, nem 300 forintot hanem jóval többet, ha rendes ellátást akarsz, még ha fizeted a tb. akkor is. Ha nem perkálsz mellé akkor mehetsz a közkórházba, ami a magánorvosok, kórházak kialakításával egyre gyatrább ellátást fog adni , mert kevesebb pénzt kap.
miazavalami
@tivoli: Na! ezt akartam mondani én is csak néha szómenésben szenvedek...:-)
wagabund
Ha ez így lesz, akkor asszem elszabadul a pokol... illetve a még nagyobb tarhálás. Most jön az, hogy sok-sok embert az út szélén fognak hagyni...

Biztosan le leszek bödöslibsikomcsicigánygyurcsányozva, de van egy szörnyű érzésem (picinyke számítás alapján)... ha akkor marad a 300.-Ft-os vizitdíj, ma az egyészségügy egy kánaán lenne...illetve mosoly országa lennénk...és vastagon lesz@rnánk a politikát..

...tessenek csak számolni... nem a sikeres népszavazás költségét, hanem a kárt, amit elszenvedtünk a vizitíj megszüntetésével. Ezután többe és nagyon fog fájni.
kisangyalom13
Akinek nincs pénze gyógyításra, annak csak a szavazata kellet az uraknak!
Ne felejtsék el, a kerék az nem mindig felfelé megy, ha nem vették észre, már lefelé megy uraim!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.