Megtalálta a Földművelésügyi Minisztérium azokat, akik megváltást hozva a kétmillió allergiásnak „lehajolnak, és tényleg kihúzzák” a gyomnövényt: ők a civilek, beleértve a középiskolásokat vagy a grátisz besegítő polgárőröket – írja a hvg.hu.

„642 millió forintot újra a parlagfű elleni védekezés csataterébe állít a kormány” – mondta Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára kedden, az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának ellenőrző albizottsági ülésén.

"Ami eddig történt, azt hagyjuk, arról „nem szeretnének vitatkozni”, lényeg, hogy „a téma előkerült, a civil társadalom megbolydult” – tette hozzá, amivel arra utalhatott, hogy a parlagfű elleni küzdelemre 177 ezer adózó egyszázalékos felajánlásaiból összegyűlt 1,1 milliárd forintból 642 milliót más célokra csoportosítottak át, a maradékot pedig felélték az állami szervek rezsire.

A 642 millió forintra pályázatot írtak ki, ebből a tárca elképzelése szerint a civilek vissza nem térítendő támogatásként 1-5 millió forintot kapnának eszközbeszerzésre, vagyis vehetnének „köz- és parlagterületek mechanikai és kémiai gyomirtására alkalmazható” gépeket, így traktorműködtetésű motoros fűkaszát, fűnyírót, gyomfésűt, kaszagépet és permetezőgépet – olvasható a hvg.hu cikkében.

A Parlagfűpollen No Egyesület vezetője, Kelen Andrásné szerint azonban, mivel az allergiával és parlagfűvel foglalkozó hazai civil szervezetek egy kézen megszámolhatóak, szerintük nagy a veszélye annak, hogy a pályázat útján milliókért megvásárolt eszközök nem a közérdekű mentesítést szolgálják majd.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
"...642 milliót ad a kormány, hogy valaki lehajoljon..."

Ez eléggé félreérthetö cím , kedves firkász !!
Mert ha leesik a szappan a közös zuhanyzóba,
lehajolni sokkal veszélyesebb, mint a parlagfü ! :-))))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Toby
Hogy ez a pénz ismét csak nem oda jut, ahova kellene, az tuti !

Apropó: -. mészáros & mészáros von felcsúthy lőrinczet megb***ta már a gondozatlan, parlagfüves területeiért a hatóság ?
volvós
@Toby: A disznófejü nagyúr azt mondta, hogy az nem parlagfü...
Egy gázszerelö kisinasnak ezt is kell tudnia !!!
kakaósbögre
haggyukmá'.miért nem nevezzük nevén a gyereket?kiosztjuk a cimboráknak akik majd visszaosztanak,ennyi.a többi felesleges szócséplés.
jancsik68
A parlagfű az egyik leghatékonyabb gyógy-növény!Irtani bűn és hülyeség.Aki nem hiszi próbálja ki.Ott terem,amely területet nem művelnek,pl a felcsuti szuper gazda összeharácsol földbirtokai.Gondolom ,ő kapja majd a legnagyobb támogatást az irtására,hiszen azt azért is irták ki!Ez a célzott támogatás lényege!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.