Nem elsősorban a lakáshitelüket törleszteni képtelen adósokat védi a KDNP családi csődvédelemi tervezete. Inkább azoknak lehet az utolsó mentsvár a javaslat, akik már sehogyan sem tudják rendezni tartozásukat a közműcégek vagy az önkormányzat felé. Ha a lakáshitel törlesztőjét nem tudja valaki fizetni, ezután is elúszik az ingatlan. Már régóta napirenden van valamilyen csődvédelem bevezetése. Kidolgozását a KDNP vállalta, a javaslat megkapta a családi jelzőt, de ennek ellenére minden adós kérheti majd a védelmet, ha teljesítőképessége már nem elég a tartozások rendezéséhez. Ha például nincs elég vagyona, ami felérne a tartozás összegével, és a jövedelme sem elég a törlesztő fizetéséhez. A javaslatot az idén fogadhatják el, és 2016-ban léphet életbe.

Forrás: Origo
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eszegfu
Fujják fel! Ha van biztos keresetem, akkor én is be tudom osztani a család jövedelmét!
Azért kérem magam ellen a csődöt, mert nincs miből fizetnem, nincs munkám. Ezt ossza be a nagytudásu csődbiztos! Na és hogy 10 évig nincs luxus? Miért gondolják ugy, hogy eddig volt?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
petike
@Cicamama55: Amit a fideSS csinál, az mindig tipikusan a "más farkával veri a csalánt" esete.
Sosem azt nézik, hogy hogyan lehetne egyszerűbbé tenni az emberek életét, hanem hogy hogyan lehet másra hárítani a felelősséget és a terheket.
tivoli
@eszegfu: ma, 11:19
Nem is vettem kötekedésnek, csak meglepődtem, hogy te továbbra is a bankpolitikát pártolod. Pedig a bankok neked egyetlen fillér kölcsönt nem adnak csak igérvényt, melynek erejéig költekezhetsz. Visszafizetned viszont a saját megtermelt javaidból kell, kamatostól. Ha belepusztulsz, akkor is.
eszegfu
@tivoli: Nem tisztem védeni a bankokat, csupán igyekszem beleélni magamat az ő helyzetükbe is: én mit is tehetnék egy ilyen helyzetben. Valószinüleg nem jól sikerült leirnom, de a lényege, hogy egy ország gazdaságpolitikájához (akár a bankok kereskedelmi tevékenyéséhez is) egy kormány ad irányt törvényekkel, stb. Vagyis én elsőkörben mindenképpen a kormányt érzem felelősnek, és csak utána a bankokat. Pontosan azért, mert a devizahiteleseket a kormány megvédte, de csak szóban(!) és tulajdonképpen mindent a bankra és az adósra háritott, oldják meg ők.
A kölcsön és annak visszafizetésével kapcsolatos részben igazad van!
kamazuka
Míg az alaptörvényben szó szerint nincsen a fogalom leírva a tulajdon szó elé,hogy magán,addíg csőd sem létezik!Ami nem magán,az köz tulajdon,ebből következik,hogy egyes tulajdonolt tételt a közzel is meg lehet fizettetni.
Teccik érteni,az okfejtésem?
Csődöt mondhat közintézmény,vagy köz tulajdonban levő gazdálkodó szervezet is,de akkor az azt irányító vezető,vagy annak működtetésére ki,vagy megnevezett (ek) nem a gondos gazdaként jártak el.Ebből következik,hogy a közt elherdálóktól,még sosem kobozták el a vagyonukat,mert az akkor a jog szerint már magán tulajdon,míg büntetési,vagy nevezzük eljárási neve tulajdon ellen elkövetett vétség,netán gondatlan kezelés.
Akár melyik irányból közelítek rá,és lehet csűrni csavarni,de a vége egy előre kitervelt mutyi!
A megoldás erre annyira kézenfekvő és egyszerű,hogy a szemünk előtt van de nem vesszük észre.Az is tény,hogy a megoldáson kereskedni nem lehet,de nem az adófizetők fizetnek azért amit egy egy kormány a rossz gazdaságpolitikája révén megteremtett esetleg folytatólagosan hajtott végre.
Linna
Bocsi, nem olvastam végig, de felhúztam magam: meghatározná valaki, hogy pontosan mi is az a luxus?
Érdemes lenne jogilag definiálni, nem?
Vajon az EU-szabvány alapján határozzák meg Magyarországon is? Mert akkor a fél ország - érzésem szerint - csődöt jelenthet.
gödörben
@orogordog: Meg a fizetéseket. Nekem 40 év után nincs annyi.
Rendes munkahely, rendes fizetés és nem lenne gönd. Nem kellene egy újabb hülye ötlet és eltartandó ingyenélő.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.