Nem elsősorban a lakáshitelüket törleszteni képtelen adósokat védi a KDNP családi csődvédelemi tervezete. Inkább azoknak lehet az utolsó mentsvár a javaslat, akik már sehogyan sem tudják rendezni tartozásukat a közműcégek vagy az önkormányzat felé. Ha a lakáshitel törlesztőjét nem tudja valaki fizetni, ezután is elúszik az ingatlan. Már régóta napirenden van valamilyen csődvédelem bevezetése. Kidolgozását a KDNP vállalta, a javaslat megkapta a családi jelzőt, de ennek ellenére minden adós kérheti majd a védelmet, ha teljesítőképessége már nem elég a tartozások rendezéséhez. Ha például nincs elég vagyona, ami felérne a tartozás összegével, és a jövedelme sem elég a törlesztő fizetéséhez. A javaslatot az idén fogadhatják el, és 2016-ban léphet életbe.

Forrás: Origo
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eszegfu
Fujják fel! Ha van biztos keresetem, akkor én is be tudom osztani a család jövedelmét!
Azért kérem magam ellen a csődöt, mert nincs miből fizetnem, nincs munkám. Ezt ossza be a nagytudásu csődbiztos! Na és hogy 10 évig nincs luxus? Miért gondolják ugy, hogy eddig volt?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
eszegfu
Fujják fel! Ha van biztos keresetem, akkor én is be tudom osztani a család jövedelmét!
Azért kérem magam ellen a csődöt, mert nincs miből fizetnem, nincs munkám. Ezt ossza be a nagytudásu csődbiztos! Na és hogy 10 évig nincs luxus? Miért gondolják ugy, hogy eddig volt?
papa.49
@eszegfu: Ez nem egyéb mint az emberek a családok totális megfigyelése, a ,,csődbiztos,, mindenbe beleszólhat, mindent megvétózhat, kicsit olyan mintha ,,kiskorúvá,, válnál az állam szemében, csak a pénzedet azt akarja...
Engedélyt kell kérned hogy meglátogasd a gyermekedet, vagy a szülődet ez azért röhelyes nem is kicsit...
Ez megint csak pótcselekvés amiben a kdnp. olyan nagyon jó, mindent előírnak hogyan élj, mit csinálj, mit nem csinálhatsz...
Ez már megint túl megy minden normális kereten...
Munkahely kellene, de nem ,,közrabszolga munkahely,, hanem rendes termelő meló, és normális fizetés, azok akik most a totális csőd szélén állnak, pont azért állnak ott mert erejükön felül teljesíteni akarták a fizetési kötelezettségüket...
Most ne jöjjön senki avval ,,minek vette fel,, biztos volt rá oka, és biztos volt is miből törlesztenie, az utolsó 4 évben megszűnt melóhelyek, egyenes arányban vannak a csődbe mentekkel...
A kdnp. a fütyisz az ország tönkretevői, szétrombolói, ezen nem változtat az se hogy ,,ájtatos képpel,, bejelentik a legújabb balfaxságukat!!!
eszegfu
@papa.49: Bakker! Tényleg visszajutunk oda, hogy nem vehetek WC papirt, hanem ujságpapirt vágjunk fel, azt használjuk!? Az is lehet, hogy még ujság vételét sem engedélyezi, mert az is luxus! Hova a bánatba tartunk?!
tivoli
Isten mentsen mindenkit az öncsődtöl. Az még nagyobb felelőtlenség lenne saját maga és a családjával szemben, mint a deviza kölcsön.
Attól kezdve még zsebpénze se lenne, valódi kiszolgáltatott rabszolgaként vegetálhatna kenyéren és vízen. Egy a lényege, hogy a csődölt minden pénze, bevétele az adósságtörlesztésre menne, az egyéni igényei háttérbe szorításával.
73
Így taszítanak minket a rabszolgák világába!Amikor maghallok/látok egy kdnp-s buzit nyilatkozni,kinyílik a bicska a zsebembe!Minél tovább maradnak hatalmon,annál több kárt csinálnak az országnak,az embereknek.
eszegfu
@tivoli: A magáncsőd ugye, ha nincs pénzem fizetni a szolgáltatói számlákat, stb. Ha nincs munkám, nincs fizetésem akkor kérem magam ellen a csődöt. Tudnál nekem válaszolni arra, hogy ez esetben mit oszt be a biztos?
tivoli
@eszegfu: ma, 12:07
Azt, amire nem is gondolnál. A házad értékét, a berendezését (ha van), a családi pótlékot (ha van), a szociális segélyt (ha van), a közmunkásbért (ha van).
El lehet menni vidéki gazdálkodásba is állatgondozónak, növénytermesztőnek teljes ellátásért. Soha semmire nem lesz gondod attól fogva.
eszegfu
@tivoli: Ezt teljes komolysággal irtad?
tivoli
@eszegfu: ma, 12:22
99%-ban. 1% lehet benne a vicc.
tivoli
@eszegfu: ma, 12:35
Ne keseregj, úgy még sose volt, hogy valahogy ne lett volna. De eszedbe ne jusson csődöt kérni magad ellen, inkább az adósok börtöne. Ott legalább kapsz enni.
sokanvagyunk
"A csődvédelmet mindenki önkéntesen kérheti majd. Nem lesz kötelező..." - megnyugodtam. :))
rosalinda57
Csődbiztost ki fizeti ? Akkor a saját pénzét ossza be és ne másét ! Az engedélyére pedig nincs senkinek szüksége, mert az aki eddig túlélte valahogy vagyontalanul is ezt az időszakot, az 100%, hogy jobban kezel(te)i a pénzt, mint az a csődbiztos, aki ezért további pénzeket kap és kevésbé ismeri egy-egy család beosztását. Aki bevezeti, az adjon lakást is az embereknek és ne egy felesleges kiadással herdálja az emberek pénzét. Vagy újabb havernak kell valami semmitmondó biztos megélhetés ?
tivoli
@sokanvagyunk: ma, 13:27
Egyenlőre.. Utána meg ahogy a szükség hozza, akár bíróságilag is.
eszegfu
@tivoli: Kösz. a biztatást! Igyekszem ezt az ujabb törvényt is a vicc-kategóriába sorolni, mert egyébként siralmas.
coyote3
A jelenlegi kormánypártokban mindenkinek paradicsomlé lötyög a fejében???
Nil
valami van a háttérben
politikusaink bevallását ismerve nincs szinte semmijük viszont igen drágán fenntartható házakban élnek - így megúszhatják a fizetést valahogy?
Még sosem hoztak olyan törvényt ami nem nekik lett volna jó- lásd anno a devizahitelek visszafizetése ...
orogordog
minimál bért kéne megemelni 250000ft bruttóra, nettó 79900ft havonta semmire sem elég. 320ft 1 chf-nél.
Fradigege
A káderenpéseket listázni kéne, hogy melyiknek van hitele. Bármilyen. És akinek van az a kereszténység és a haza árulója. Pont! Mert lepaktált a multikkal! Dezertált az elveiktől! Ilyen kicsik lennének:

.
nemjoezigy
@eszegfu: @papa.49: @tivoli: @73: @Nil: @orogordog: @Fradigege: Egyetértek a véleményetekkel, pedig ebben bíztam. De amit olvastam a tervezetről, azt vagy lehetetlen "teljesíteni", vagy az lesz az eredménye amit felvázoltatok.
Ez megint a nesze semmi fogd meg jól.
Itt semmit nem tudnak, nem karnak jól csinálni, a segítségre szorulók érdekében.
Ez olyan lesz mint a devizából kimenetel. Akinek volt tartaléka, vagy nyerészkedésből devizázott az jól járt a kormány intézkedéseivel.
Akinek nem volt, mert a muszáj miatt fordult a deviza felé, az még mindig veszélybe van.
Amerikában máshogy működik ez a csőd intézmény is, ott megmenti a családokat, persze ott a 18 %-os banki kamat, az már uzsorának számít, mint Európa jobbik felén is, nálunk viszont hála a matolcsi és elődei MNB-i tevékenységének az átlag 30 % körül van. Ezért és az alacsony fizetések miatt (+munkanélküliség) van így lecsúszva a volt középréteg.
tivoli
@nemjoezigy: ma, 21:10
Ez az intézmény arra hivatott, hogy mindenképpen kiszorítsa az adósból a tartozását. Lehet gondolkodni, hogy az adósnak mi a jó. 5-10 évig még a levegő is adagolva, s a végén mégse marad semmije. Élete, vére, sorsa a bankok kezében, a választás lehetősége nélkül.
eszegfu
@tivoli: Bennem azért még felmerült...biztos vagy benne, hogy a bankok kezében van a sorsunk? Elviekben: szükség van a bankokra és az általuk nyujtott kölcsönökre, mivel a legtöbbünknek megtakaritása nincs. Ez cégekre és magánszemélyekre is vonatkozik. Tehát tetszik, nem tetszik nélkülözhetetlen. És mivel valahol ők is kereskedők, ebből élnek, kamatot számolnak fel. Az a véleményem, hogy a devizahitelesek ügyét a kormány teljes egészében a bankokra tolta, persze meg az adósokra. Haragudjunk a mocskos bankokra, ezt a dühöt szitja továbbra is. A bankadó kivetését és a tisztességtelen kamat bankra való háritását most "kompenzálta" a bankok felé, vagyis olyan árfolyammal fogják majd elszámolni, ami esetleg a bankoknak már nem lesz veszteséges. A "megmentettük a devizahiteleseket" történetet pedig gyakorlatilag a bank és az adósok boxolják le, nem a kormány. Tehát közvetlenül valóban a bankok kezében vagyunk, de a kormányunk ebben vastagon benne van! Ez a véleményem, nyilván más másként látja.
Cicamama55
@Fradigege: Az általuk létre hozott törvénnyel, az általuk megszavazott kedvező árfolyammal még akkor visszafizette mind! Látatlanban is biztos vagyok ebben. Ez volt a Fidesz programja az elmúlt 4 évre, hogy megszabadítsák magukat holmi zavaró devizás akadályoktól. Mostani 4 évben majd a nem kívánatos emberi erőforrásokat szűrik ki, de ez fizetős szűrő vizsgálat!
mate03
@tivoli: Na végre! Ebben teljes egészében egyetértünk! Remek fogalmazás volt! Köszönöm.
tivoli
@mate03: ma, 09:44
Köszönöm mate :-))
tivoli
@eszegfu: ma, 08:29
Kedves eszegfu. Én leírtam amit gondoltam erről, a további a te döntésed.
eszegfu
@tivoli: H.sz.-det megértettem, elfogadtam, csak tovább gondolkodtam a dolgon, nem kötekedésből!
petike
@Cicamama55: Amit a fideSS csinál, az mindig tipikusan a "más farkával veri a csalánt" esete.
Sosem azt nézik, hogy hogyan lehetne egyszerűbbé tenni az emberek életét, hanem hogy hogyan lehet másra hárítani a felelősséget és a terheket.
tivoli
@eszegfu: ma, 11:19
Nem is vettem kötekedésnek, csak meglepődtem, hogy te továbbra is a bankpolitikát pártolod. Pedig a bankok neked egyetlen fillér kölcsönt nem adnak csak igérvényt, melynek erejéig költekezhetsz. Visszafizetned viszont a saját megtermelt javaidból kell, kamatostól. Ha belepusztulsz, akkor is.
eszegfu
@tivoli: Nem tisztem védeni a bankokat, csupán igyekszem beleélni magamat az ő helyzetükbe is: én mit is tehetnék egy ilyen helyzetben. Valószinüleg nem jól sikerült leirnom, de a lényege, hogy egy ország gazdaságpolitikájához (akár a bankok kereskedelmi tevékenyéséhez is) egy kormány ad irányt törvényekkel, stb. Vagyis én elsőkörben mindenképpen a kormányt érzem felelősnek, és csak utána a bankokat. Pontosan azért, mert a devizahiteleseket a kormány megvédte, de csak szóban(!) és tulajdonképpen mindent a bankra és az adósra háritott, oldják meg ők.
A kölcsön és annak visszafizetésével kapcsolatos részben igazad van!
kamazuka
Míg az alaptörvényben szó szerint nincsen a fogalom leírva a tulajdon szó elé,hogy magán,addíg csőd sem létezik!Ami nem magán,az köz tulajdon,ebből következik,hogy egyes tulajdonolt tételt a közzel is meg lehet fizettetni.
Teccik érteni,az okfejtésem?
Csődöt mondhat közintézmény,vagy köz tulajdonban levő gazdálkodó szervezet is,de akkor az azt irányító vezető,vagy annak működtetésére ki,vagy megnevezett (ek) nem a gondos gazdaként jártak el.Ebből következik,hogy a közt elherdálóktól,még sosem kobozták el a vagyonukat,mert az akkor a jog szerint már magán tulajdon,míg büntetési,vagy nevezzük eljárási neve tulajdon ellen elkövetett vétség,netán gondatlan kezelés.
Akár melyik irányból közelítek rá,és lehet csűrni csavarni,de a vége egy előre kitervelt mutyi!
A megoldás erre annyira kézenfekvő és egyszerű,hogy a szemünk előtt van de nem vesszük észre.Az is tény,hogy a megoldáson kereskedni nem lehet,de nem az adófizetők fizetnek azért amit egy egy kormány a rossz gazdaságpolitikája révén megteremtett esetleg folytatólagosan hajtott végre.
Linna
Bocsi, nem olvastam végig, de felhúztam magam: meghatározná valaki, hogy pontosan mi is az a luxus?
Érdemes lenne jogilag definiálni, nem?
Vajon az EU-szabvány alapján határozzák meg Magyarországon is? Mert akkor a fél ország - érzésem szerint - csődöt jelenthet.
gödörben
@orogordog: Meg a fizetéseket. Nekem 40 év után nincs annyi.
Rendes munkahely, rendes fizetés és nem lenne gönd. Nem kellene egy újabb hülye ötlet és eltartandó ingyenélő.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.