Még 2009-ben több mint 1,1 milliárd forintot ajánlottak fel az adózók az szja 1 százalékából parlagfű-mentesítésre, csak éppen mint kiderült, a pénz nem arra ment el. Az ügyészség szerint ez viszont nem bűncselekmény.

A pénz nagy részét, 642 millió forintot a Földművelésügyi Minisztérium "átcsoportosította" másra: például végkielégítésekre, de vettek terepjárót, számítógépeket, irodaszert, cipőtisztító gépet, drága mobiltelefonokat, laptopokat, diplomatatáskákat, pogácsát is.

Az ügyben a jobbikos Magyar Zoltán sikkasztás gyanújával feljelentést tett, a feljelentést a Fővárosi Főügyészség az FM székhelye szerinti illetékes V. és XIII. kerületi ügyészségre irányította, ahol három napon belül elutasították – írja a Népszabadság. Az ügyészség sajtószolgálata a lappal azt közölte, hogy bár a feljelentés sikkasztásra utalt, azonban az ügyészség hivatalból a hivatali visszaélés bűntettének gyanúját is vizsgálta.

A feljelentés sikkasztás bűntettére utalt, azonban az ügyészség hivatalból a hivatali visszaélés bűntettének gyanúját is vizsgálta. Ennek eredményeként megállapította, hogy a feljelentett cselekmény – tényállási elemek hiányában – sem sikkasztás bűntettét, sem más bűncselekményt nem valósított meg.

„Büntetőjogi szempontból ugyanis a költségvetési előirányzat megváltoztatása, és a kiemelt előirányzatra biztosítandó pénzösszeg más, hasonlóan fontos állami célra fordítása pedig – még ha az adózó ezt sérelmesnek is tartja – nélkülözi a jogtalan előnyszerzési célzatot (ami pedig a hivatali visszaélés tényállási eleme)”

– írta az ügyészség.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bakurasz
A parlagfű-irtáshoz technikai felszerelést biztosítani, szerintem szükséges dolog! Az a nyomorult parlagfű terepen nő!

"a kiemelt előirányzatra biztosítandó pénzösszeg más, hasonlóan fontos állami célra fordítása pedig – még ha az adózó ezt sérelmesnek is tartja – nélkülözi a jogtalan előnyszerzési célzatot"

Mindezt így megmagyarázni, na az már vérlázító! Nem azt mondja a nagyképű Szűgyészség, hogy ki kell vinni a kaszát valahogy a területre és ezért kell terepjárót venni, hanem, azt csinálok a pénzetekkel amit akarok és kuss! Hogy kapjon az összes Fityisz szavazó pollenallergiát még ma!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
JAJMÁR
@Senara: Így van ! Nem arra költötték, de ezután is élni kell ezzel a joggal, - amíg el nem törlik - és minden esetben felháborodni, és elzavarni azt a kormányt, amelyik ennyire nem veszi figyelembe az emberek akaratát !
Dr. Felipe
Az emberek becsapása, kifosztása nem is volt soha bűncselekmény Magyarbajdzsánban.
colibri
@JAJMÁR: Az 1% működésével állampolgári oldalon tisztában vagyok. Az állami felhasználás ellenőrizhetetlen. Magam sem értem, hogy bukott ki a nyílvásosság elé a parlagfűre felajánlott összegek szabálytalan? felhasználása. Szerintem ez a véletlen műve lehetett egy ilyen hazug, csaló, kapzsi kormány esetében!
eszegfu
@Senara: A NAV értesiti az illető szervezetet: mennyi pénz jött össze az 1 %-os felajánlásokból, mellyel el kell számolniuk. De arról nincs tudomásom, hogy ez a ténylegesen felajánlott pénzek összege valójában ennyi, vagy a fele, vagy több...
papa.49
szÜgyészség, fogtok ti még az ilyenekért szívni...
feleselek
Valamint az uj módi szerint nem bűn stadionokat épiteni adópénzekből horgásztavat venni elsíbolt, ki tudja milyen pénzekből, valamint a főnök által innen-onnan összeharácsolt milliárdokból mangalicatelepet létesiteni, hogy legyen elég kolbász a keritéshez...!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.