Az óév vége előtt az MNB közel 3 milliárd forintból újabb ingatlant vásárolt, melyet pihenőközponttá és oktatási centrummá kíván átalakíttatni – értesült a HVG.

A lap azt írja, sorrendben már a hetedik nagy értékű ingatlanját vette meg a közelmúltban a jegybank, az év vége előtt egy Pusztaszeri úti épületért adott 3 milliárd forintot.

Ám ezzel valószínűleg még nincs vége a nagybevásárlásnak:  hamarosan további vételekre kerülhet sor, miután az MNB igazgatósága által e célra jóváhagyott 50 milliárd forintos keretből 20 milliárd még parlagon hever.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

73
@verőce21: úgy örülök neki,hogy az adófizetők pénzéből vásárolgatnak.Pláne úgy,hogy zavaros az egész pénzügyi tranzakció.Azt magyarázd meg,hogy ez nekünk,adófizetőknek miért jó?Milyen hasznunk van belőle?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tivoli
Kitől vette meg az ingatlant Matolcsy? Azt lehet tudni?
És annak a birtokába hogy került az az ingatlan, amit most Matolcsy visszavásárol?
human
@tivoli: Csatlakozom. Kitől vette Matolcsy?
verőce21
Tulajdonképpen örülni kell, hogy az MNB ingatlanokat vásárol, mikor alacsonyak az ingatlanárak. Ezeknek rövidesen 50%-kal is felmehet az áruk, tehát növelik a banki portfólió értékét.
human
Az egyik irodaház vásárlásról:
"A szövevényesen összekapcsolódó céghálóból nem lehet kideríteni, hogy az MNB által kifizetett vételár végül kinél landoltatott, mivel az Eiffel Palace Kft. tulajdonosi hálója egy ciprusi és egy Saint Vincent és a Grenadine-szigetekre (Kis-Antillák) bejelentett offshore cégben végződik."
index.hu/belfold/2014/08/16/kastely_utan_meregdarga_irodahazat_vett_az_mnb/
tivoli
@human: Mostantól kezdve tudni lehet, hogy ki a tulaj..
73
@verőce21: úgy örülök neki,hogy az adófizetők pénzéből vásárolgatnak.Pláne úgy,hogy zavaros az egész pénzügyi tranzakció.Azt magyarázd meg,hogy ez nekünk,adófizetőknek miért jó?Milyen hasznunk van belőle?
JAJMÁR
@tivoli: 14:49 Engem az eladón kívül az is érdekel, hogy ki becsülte fel és mennyire és mennyit ér? - Mert tudjuk, hogy ez nem feltétlenül egyezik -
Na meg az, hogy majd kik járnak oda pihenni és mennyiért? Meglepődnék, ha a minden magyar emberek előtt nyitva állna a lehetőség... inkább csak 'fizeti a révészt" ez a réteg, az a gyanúm !

Nagy púp ez a matócsi...
tivoli
@JAJMÁR: Lehet ebben jó is, majd kiderül később. :-))
Ha az MNB tulajdonában van az ingatlan, akkor az nem Orbáné, nem Mészárosé vagy Simicskáé, nem is Matolcsyé, hanem a Magyar Államé.
Egy biztos viszont, hogy az ügyletből csurrant-cseppent ide-oda. :-))
JAJMÁR
@tivoli: 16:43 Jó? Ami az államé, az az övék... nem jöttél még rá? Az állam az nem "mi" vagyunk már egy ideje !A "csurran-cseppen"-hez saját vékájuk van, attól tartok, mi még olyat nem is láttunk :)
tivoli
@JAJMÁR: Benne van a nevében, Magyar Nemzeti.. :-))
JAJMÁR
@tivoli: Ne viccöjjé má' :)
Na, jó, nevetek :-D
JAJMÁR
@Horizont: 17:06 Gratulálok, indulhat a vétel ! (Igen, sajnos nyilván áron alul adtátok el, de venni is lehet áron alul.)
Mi is szeretnénk eladni, de itt még nehezebb ! (Van még egy örökölt házunk is, az jóval olcsóbb és azt sem sikerül eladni évek óta :(
verőce21
@73: (15:59) Növekszik a forint stabilitása. Nem fizetsz olyan sokat hamarosan az importárukért! :)
verőce21
@Horizont: Annyiért már én is megvettem volna Béjbi.
Kérdeztem a jómúltkor, mennyiért adod?
73
@verőce21: ha jól értelmezem soraidat;ha matolcsy vesz sok ingatlan,sok-sok milliárdokért.Akkor majd olcsóbban tudok banánt venni a boltban?
verőce21
Több ingatlant is vásárolt mostanában az MNB, mint ami a hírekben megjelenik, azok tudhatják, akik betekintenek, vagy rálátásuk van az MNB ingatlankataszterére.
Pl. éppen a napokban kerül átadásra nekik a Kecskeméti Megyei Kórház egyik telephelye, az Izsáki úti, 1,7 milliárdért.
verőce21
@73: (17:24) Nem tudsz olcsóbban "banánt venni", de drágább sem lesz (az idénymozgásokat és a rothadási periódusokat leszámítva), ha természetesen van elegendő pénzügyi likviditás mellette a bankban. De az MNB-ben mindkettő megvan, a vásárlások pedig "ingyenpénzből" származnak. Magyarul a lakosság fizeti meg az Euró árfolyamváltozásából.
De ezt optimistább úgy felfogni, hogy a lakosság tartalékolásából származnak! :)
Meine Ehre heisst Treue
Ehhez van eszük, de ahhoz nincs, hogy felkössék magukat!
Fradigege
Perverz állat! Elhiszitek, hogy ez arra gerjed, hogy milliárdos közpénzekből ingatlanokat vesz és belebizsereg otthon a pizsamájába. --Ahh, Drágám! Most költöttem el 3 millert egy újabb ingatlanra. Nem az én pénzem! SPRICCC ... és átejakulál a hálószobán keresztül egészen a mosdóig.
JAJMÁR
@Horizont: 18:32 Eleinte biztos furcsa lesz, de majd megszokjátok ! Nálunk is hasonló a helyzet, - mi is 3-an maradtunk, egy fiam még itthon van - 12 milliót szeretnénk kapni a házért. Remélem tényleg bevezetik nyáron a szocpolt használt lakásra is, abban reménykedünk, és akkor talán vevő is lesz :)
papa.49
Reszelik már a golyóbis ennek a gyíknak is...
Nil
Én kérnék 100 millát és kb 20-25 embernek megoldom az életét belőle hogy ne keljen segélyt kérni-persze ebben én is benne vagyok
Desischado
@Horizont: Én is gratulálok, végre ezen is túl vagytok!
És nem kell csodálkozni, eltolcsyék nem a saját pénzüket költik, hanem a miénket, csak ők úgy vannak vele, hogy az az övék. Hogy szakadna rájuk a mennyezet!
Bercifiu
@73: Igen, meg a kenyér is olcsúbb lesz, Roggyant Tóni megelégedésére.
73
@Bercifiu: ezek szerint olvastad verőcével folytatott"mélyenszántó"beszélgetésünket?Vannak akik szerint olcsóbb lesz a kenyér,ha eltolcsi veszi az ingatlanokat és költi az adófizetők pénzét.Csak csúnyát tudnék ezeknek írni,de akkor meg megsértődnének,mert fájna az igazság!
rosalinda57
Mit képzel ez a majom ? A jó édesanyját vegye meg ennyiért !
kukac50
Befekteti a pénzt ingatlanba amit uzsora kamatként elszednek a deviza hitelesektől.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.