Ügyvédet fogadott az a nő, akinek gyermekét kidobták egy budapesti társasház negyedik emeletéről – tudta meg a Blikk. A nő peres úton szeretne elégtételt venni mindazokon, akik felelősek lehetnek gyermeke haláláért. A szakember szerint erre meg is van minden esélye.

A tettes O. György először tavaly augusztusban bántalmazta párját, decemberben egyszer már megragadta a kisfiút, hogy kidobja az ablakon. Az eset után őrizetbe vették, harminc napot előzetesben töltött, majd a bíróság felfüggesztett fogházbüntetéssel szabadon engedte. Egy héttel ezután a férfi végzett a kisfiúval és magával is. Távoltartási végzést nem rendeltek el, a Blikk szerint ezt az anya sem akarta.

Spronz Júlia, a Patent Egyesület ügyvédje szerint az új polgári törvénykönyvben világosan le van írva az a passzus, amelynek alapján kártérítési eljárást lehet indítani.

– A tragikus események miatt, úgy vélem, pert lehetne indítani, mégpedig bírósági jogkörben okozott kár címén. Az eset néhány részletét ismerve könnyen elképzelhető, hogy többször is hibás bírói döntés született. Bár jogszerű, közel sem szakszerű eljárást folytattak – magyarázta az ügyvéd, aki szerint vagyoni és nem vagyoni kártérítésért is perelhetne Barbara.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hattorihanna
Az anya nem kért távoltartási végzést ellene,akkor mit akar ezek után??? Akkor kellett volna aggódnia,nem most pereskedni mikor a kicsi meghalt.Legegyszerűbb másban keresni a hibást.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
73
Ki itt a felelős?Vannak többen is ebben a"játszmában".Ott van az anya,a bíró,a magyar törvények.Az apa aki meghalt,de őt hagyjuk.Jó magyar szokás szerint,mindig más a felelős.Megelőzni kellett volna,mert lett volna rá lehetőség.
gödörben
Legalább van cél és túlélés a megmagyarázhatatlanra.
Fradigege
Az anyuci összeállt az első jött-menttel, mert viszkedett neki. Legközelebb jobban válogassa meg kivel áll össze. Vadproliból túl kínálat van.
hattorihanna
Az anya nem kért távoltartási végzést ellene,akkor mit akar ezek után??? Akkor kellett volna aggódnia,nem most pereskedni mikor a kicsi meghalt.Legegyszerűbb másban keresni a hibást.
Mobil123
@hattorihanna: Valami hasonló jutott nekem is eszembe. Azt sem értem hogy miért engedte be a nő a lakásba és egyáltalán hol volt "anyuka" amikor kidobta "apuka" a babát?
Öszintén megvallva én most az anyukák gyöngyét b@sznám ki az ablakon.
lópicigáspár
@Mobil123: Na erre most kapsz egy "nemtetsziket"!
szaboria1
A Patent Egyesület addig ne nyilatkozzon amíg nincs 100%-an megbizonyosodva mennyire igaz mondó az anyuka. Sok az ellentmondás a történetben.
Mobil123
@lópicigáspár: Mi a Te véleményed?
lópicigáspár
@Mobil123: Összetett a probléma, azt viszont soha nem kívánom, hogy egy anya elveszítse a gyermekét, legyenek bármilyenek a körülmények. Anyukák gyöngye ide, anyukák gyöngye oda, nem akármilyen trauma lehet számára. Egy dolog viszont zavar. Túl hamar állt elő a per lehetőségével. Vagy nagyon gyorsan túltette magát a dolgon, vagy nagyon pénzéhes, vagy nagyon megtalálták az "önzetlen" jogvédők.
Mobil123
@lópicigáspár: Akkor ezek után mi a bajod a véleményemmel?
Újra kérdem hol volt "anyuka" addig amíg az állat kidobta a gyereket? Miért nem kérte a távoltartási végzését? Akár tetszik akár nem számomra ez NEM anya!! hab a tortán hogy kártérítétést akar de a gyermeket még el sem temette. Undorító görény számomra!!
lópicigáspár
@Mobil123: Túl gyorsan pálcát törtél felette ezzel az ablakon kib@szásos kérdéssel.
Mobil123
@lópicigáspár: Az az anya aki hagyja a gyerekét bántalmazni bármilyen módon (jelen esetben egy olyannal aki már egyszer megpróbálta!) az számomra ennyit érdemel.
KERKA
Ez az ügy azt hiszem sokáig precedens értékű lehet a magyar jogalkotásban, és a gyermekvédelemben egyaránt.
A magánvéleményem az anyáról, aki éppen csak elmúlt 18 éves, gyereket szül egy 40 év feletti embernek aki jószerével az apja lehetne, Tehát ennek az embernek valószínű, hogy volt már felesége, másik családja. Óvatosabb is lehetett volna, hogy kinek szül gyereket, nem volt ez olyan nagyon sürgős.
Közben derült ki a számára, hogy ki is ez az ember valójában? Azt hiszem, hogy az indulatos- agresszív természete hamar megmutatkozott. Ez a barom, azzal viccelődött, hogy kidobja a gyereket. Na itt kellett volna azonnal védelmet kérni. És könyörgöm, nem beengedni, akárhogyan is fenyegetőzött vagy könyörgött.
Ennek az embernek nem volt önkontrollja, nem tudta kezelni az indulatait.
A bíróság pedig nem vette figyelembe, hogy ez nagyon komoly ügy, de vajon mennyi gyerek van még az országban, aki az agressziónak, vagy az alkoholizmusnak az elszenvedője.
Számtalanszor elmondtam már, hogy meg kell erősíteni a gyermekvédelmet, át kell írni a jogszabályokat, de azoknak érvényt is kell szerezni. Azt hiszem ez az ügy elkerül(het) akár Strassburgig is, mert itt nem lesz rá jogorvoslat.
csa-csa
@hattorihanna: állítólag volt távol tartási engedélye, csak az a rohadék ba@ott rá!
egyébként sem lehet betartani ebben a curv@ országban! megkapja a páciens, másnap rárúgja az ajtót az asszonyra, vagy aki ellen szól és ha kell agyonveri! ennyi.
meg meri valaki állítani? nem! esélyed sincs az ilyen mocsadék ellen még telefonálni sem! kinyír mielőtt lenyomhatnád a gombot.
Desischado
Nekem is elég ellentmondásos ez a történet. Az holtbiztos, hogy azonnal hívtam volna a rendőröket, mert gondolom, nem szépszerével kérte a bebocsátást, és egy percre sem hagytam volna egyedül a gyerekkel! És nekem sem tetszik, hogy ilyen hamar előállt a kártérítéssel. Az visszaadja a gyermeket? Nem. És mekkora ostoba lehet ez a nő, hogy 18 évesen gyereket szül egy nála kétszer idősebb férfinak, amikor ideje sem lehetett kiismerni, miféle? Szóval sajnálom a baba elvesztésért, de nem teljesen tartom ártatlannak.
Anna Mária
Ennek a szerencsétlen nőnek segítségre lenne szüksége, hogy fel tudja dolgozni ezt a borzalmas történetet, és segítségre lenne szüksége ahhoz is, hogy fel tudjon valóban nőni, ne hozzon soha többé rossz döntéseket.
Aki azt tanácsolta neki, hogy indítson pert, nem tette helyesen. Ezzel is akadályozza, hogy a fiatal, gyerekét elveszített anya minél hamarabb szembe tudjon nézni a saját felelősségével.
A nagymama szerepét nem értem, hogy tehet egy tapasztalt, felnőtt ember olyat, hogy nem kér távoltartást azok után, hogy az unokáját már egyszer kitépte az apa kezéből az ablaknál?
szaboria1
@Anna Mária: Az ügyvédje már bejelentette nem indítanak pert.
hattorihanna
@csa-csa: Olvasd el a cikket,nem kért az anya távoltartási végzést ellene.Egy biztos,ha nekem azt mondaná a gyerekem apja hogy meg fogja ölni a közös gyerekünket,soha többé nem engedném a közelébe,és soha nem adnám a kezébe,pláne nem hat hónaposan! Lehet hogy fiatal volt anyának,de nem mentség akkor sem hogy ez megtörténhetett...
tivoli
Én vizsgálnám az anya és a nagyanya felelősségét is. S ha megúsznának ártatlanul, utána perelhetnének. Esetleg.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.