Gyurcsány Ferenc szerint 2014-ben a remény és a reménytelenség között bukdácsolt Magyarország – a pártelnök erről szombaton, az immár 14. alkalommal megtartott évértékelőjén beszélt.

A Demokratikus Koalíció elnöke a szegénységellenes mozgalmat idézte évértékelőjében és az ország elnéptelenedését vízionálta. Gyurcsány szerint az igazi reményteleség nem csak a politika hagyományos világát éri el, hanem az egyre inkább elszegnyedő magyarok sokaságát, mert a súlyos szegénységben élők száma minden korábbinál merdekebebben növekedett. Minden 4 családból egy súlyos szegénységben él, máshol ez nincs így, Európában és a régióban is harmada, negyede ez a szám – tette hozzá.

Gyurcsány: Éhen fogunk dögleniGyurcsány Ferenc az MTI felvételén

Ha Magyarország jól teljesített, abban teljesített jól, hogy milliókat lökött embretelen szegénységbe. Minden tízből négy gyereknek kell szembenéznie azzal családjával, hogy a mindenapi betevőért küzdenek – hangsúlyozta, és idézte a Magyar Szegénységellenes Mozgalom elemzését, amely szerint "éhen fogunk dögleni".

A bevándorlás-kivándorlás kérdéséről szólva a pártelnök emlékeztetett: soha nem látott mértékben mennek el a fiatalok az országból. A miniszterelnök gazdasági bevándorolókat bűnbabkoknak kiáltja ki, miközben saját fiataljaink kivándorolnak az országból – mutatott rá a DK elnöke.

"A miniszterelnök, aki nem ismeri a számokat, azt mondja Magyarországon csökkent a szegénység. Ha valami csökkent az a kormánynak a józansága". Ha ilyen mértékben folytatódik a kivándorlás, akkor 7,5 millióan maradunk az országban 2050-re. "Nesze neked erős Magyarország!" – mondta Gyurcsány Ferenc.

A politikus önkritikát gyakorolt Pásztor Albert miatt: kijelentette, hiba volt a miskolci polgármester-jelölt támogatása, amiért személyesen vállalja a felelősséget. Hozzátette, tanulni kell a hibákból, majd a veszprémi és a tapolcai időközi választásra hívta fel a figyelmet.

Gyurcsány a baloldal helyzetére is kitért: aki a baloldal egyetlen hiteles képviselőjének állítja be magát, az nem különbözik Orbántól – tette hozzá. A baloldal színes, ahogyan Magyarország is, aminek örülni kell.

Hiba az az ellenzéki követelés, hogy a demokratikus pártok vonuljanak ki a parlamentből, ne asszisztáljanak az Orbán rezsimhez – hangsúlyozta. Ha lemondana, hogyan kérhetné a választóktól, hogy szavazzák meg újra? „Nem lehet bemenni, kimenni, megint bemenni, megint kijönni”. Azért képviselő, hogy hallja a szavazók hangját. Ez sokkal több mint ott ülni – tette hozzá a politikus.

Az idő eldönti, kinek van igaza, szerintem nekünk. Magyarországért, a köztársaságért – zárta évértékelőjét Gyurcsány.

75 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
@miazavalami: Tudod az én ,,okosságom,, a megélt időből adódik, meg abból hogy nem látni egyetlen olyan erőt se amelyik legalább 1 millió embert kivigyen az utcára, ez a fütyisz szerencséje, szétaprózta az ellenzéket, egymás ellen fordította az embereket, mert míg ez nem változik ők nyugodtan halászhatnak a zavarosban, sőt a saját arcukra formálhatják a törvényeket, a szabályokat...
A fütyisznek még nincs igazán félnivalója, de azért a mélyben már fortyog a társadalom, ha kitör az nagyon nagy robbanással fog járni...
A Petőfi idézet ide illik ,,habár felül a gálya, s alul a víznek árja, azért a víz az úr,,
sokan keserűen fogják ezt megtanulni a regnáló hatalom emberei közül...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
rugacs
@JAJMÁR: Az, hogy nő vagy, akár előny is lehetne. Én imádom a nőket, főleg azokat, akik keveset beszélnek, de annál többet mondanak. Te pont nem ilyen vagy...
Gondolom, olyan piszkafa, egyszálbél, vagy egyszerűen csak anorexiás? Csak mert hiányolod a Bajnait a Gyurcsány említése révén. Én utálok hányni.
Az egyszerűséget nem csak a jellemedre kell értelmezni, hanem a gondolkodásmódodra is: száll a repülő, aztán valamiért lezuhan. Jajmár adja is a magyarázatot: a kapitány a hibás, mert ő vezette a gépet.
Minek nyomozgatni mi hogyan történt, ki lehet még felelős az emberek haláláért, milyen okok vezettek a tragédiához, stb. Mert csak a jelent kell figyelembe venni, ott kell megnevezni a bűnöst.
Jaj már ilyen egyszerű vagy ... :-(
Téged biztos nem klónoztatnálak...!!
rugacs
@Strassnoff Ignác: Nem is értem, a whiszkist miért nem mentették fel anno...??!
JAJMÁR
@rugacs: 22:15 Rendben, tudomásul vettem, hogy "piszkafád" már van . Sebaj, ne okold a sorsot, az is jó valamire. :-D Bajnaitól hányingered támad, és csak a Fletó... hát, fura egy ízlésed van, de azon rugózol Rugacs, aki neked tetszik :)
és nyugi, én sem akarlak klónoztatni, mert kétszálbélű vagy -:DDD

A fentieket nem sértésnek, hanem "fizetségnek" szánom, azokért, amiket te adtál nekem. A lényeg, hogy "jól" elbeszélgettünk :-D
Na, szia :)
rugacs
@JAJMÁR: Időnként egész jól látod a dolgokat, de ez nem az a pillanat:
- már se kandallóm, se piszkafám sincs,
- nem csak a Bajnaitól van hányingerem, a Gyurcsánytól is, ha meg a kettő együtt szerepel ...
- én több szál bélű vagyok ... :-)) De minden bélnek egy a vége..
Nem kenyerem a "gyengébbik" nem sértegetése, téged sem állt szándékomban, a jelzőimet az általad emlegetett nevek váltották ki belőlem, no meg ez az átkozott influenzás időjárás...
Örülök, hogy van humorérzéked, ez itt különösen nagy presztízs előny... :-)
És részemről a szerencse... :-)
bakurasz
@Horizont: A döngölők 99%-a még nem hallgatta végig az öszödi beszédet, csak az Orbán-féle turbo változatot! Ha jól megy Gyurcsánynak az üzlet, hát gratulálok! A miniszterelnöki fizetését ellenben soha nem vette fel! Ez az egyik dolog, amiért a fidesznyalók nem pofázhatnak! A másik meg: mutasson valaki még egy olyan politikust Magyarországon, aki ha hazudott, azt ki is merte mondani! Már csak ezért is toronymagasan a leggerincesebb politikai szereplő ebben az országban! A presztizs-veszteségét annak köszönheti, hogy Orbán be van és mindig is be volt szarva tőle. Ennek okán iszonyú energiát fektetett abba, hogy félreállítsa maga elől a magyar politikában. Sajnos ehhez elég esze is volt...
www.youtube.com/watch?v=1fVIWQNlavI
brutus
@rugacs: Oszinte kerdes: A FIDESS HAZAARULO RABLOBANDATOL nincs hanyingered ???!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.