„Kigazolás” címén kiirtatták a közmunkásokkal a növényzetet az alagút felett, ez járulhatott hozzá a föld megcsúszásához – írja a 444.hu.

Vasárnap óta nem érkezhetnek és indulhatnak vonatok a Déli pályaudvaron, mert megcsúszott a vasúti alagút feletti föld. A 444-nek a terület viszonyait jól ismerő szakember azt mondta: az omlásban a rossz munkaszervezésnek is szerepe lehetett.

Az elmúlt években az alagút felett közmunkások dolgoztak, akiknek gazolás volt a feladata. Azonban annyira megritkították a növényzetet az akácos-cserjés részen, hogy az hozzájárulhatott az omláshoz. Az interneten fellelhető fotókon jól követhető, hogyan vált kopárrá 2010-hez képest a terület.

A 444-gyel a MÁV azt közölte, hogy 2010-ben kőzetfelújítási és –pótlási munkálatokat végzett a MÁV, felszíni vízelvezető rendszert építettek ki. Nem növényzetritkítás, hanem növényzetváltás történt, a régi fák tuskói a földben maradtak, emellett új fákat és bokrokat telepítettek. Ahol ez a munka megvalósult, ott nem volt rézsűcsúszás, arra az önkormányzati tulajdonú részen került sor, amire a MÁV-nak nincs ráhatása.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

KERKA
@Tekla: Ehhez kapcsolódva: védett növény lett a hóvirág, nem lehet szedni. Nem szoktunk hazahozni belőle egy kamionnal, csak egy kis csokorral, amúgy is az erdei levegőzés volt a célunk.
Most azon a domboldalon kivágták az összes fát, így az egész domboldal megcsúszott, betemette az árokpartot, erdei nyiladékot. Több kamionnyi hóvirág alákerült. Ugyanezért nem találunk róka gombát sem, mert az is a föld alá került.
Érdekes, ennek az ügynek sincs felelőse. De tőlünk 10 ezer forint büntit akartak kérni . Mutattam, hogy jenben fizetek.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nyanya001
Kenik a felelősséget, nyilvánvalóan valamelyik
fideszes lehet a felelős, de egy illiberális államban
nem lehet felelősségre vonni a kormány szekértolóit !
Gyalázat !
Tekla
Tolna megyében meg az erdők tűnnek el. A dombtetőről szét nézve, naponta látszik egyre fogynak a fák. Már lassan nem is lesznek útmenti fasorok, folyik a sár. Szerencsétlen találmány az öröké zúgó stil fűrész. A faluban még van pár fa ,de a környéken alig van 20 cm törzsátmérőjű fácska.
KERKA
@Tekla: Ehhez kapcsolódva: védett növény lett a hóvirág, nem lehet szedni. Nem szoktunk hazahozni belőle egy kamionnal, csak egy kis csokorral, amúgy is az erdei levegőzés volt a célunk.
Most azon a domboldalon kivágták az összes fát, így az egész domboldal megcsúszott, betemette az árokpartot, erdei nyiladékot. Több kamionnyi hóvirág alákerült. Ugyanezért nem találunk róka gombát sem, mert az is a föld alá került.
Érdekes, ennek az ügynek sincs felelőse. De tőlünk 10 ezer forint büntit akartak kérni . Mutattam, hogy jenben fizetek.
pbalage
gondolom ha bebizonyosodik, akkor majd havonta levonják a bérükből,
47.000 - 18.000 = 39.000
Valamelyik fideszes meg majd bemondja a tévébe', hogy 39 ezerből is meg lehet élni.
pbalage
@KERKA: Épp nem volt nálad azeri manat vagy tadzsik szomoni?
Ne legyél ilyen felelőtlen, mindig legyen a bukszádban ilyen pénznem is,
mert kápéban csak ezekkel lehet megvesztegetni a fideszeseket.
KERKA
@pbalage: Pénz? na az nem volt. csak néhány szenyó , mert azok a büdös kölkei mindíg éhesek:)) Különösen erdei sétán:
colibri
A fidesz túlzott szakértelme, na az mindeben megnyílvánul.
pbalage
@KERKA: ezt a részt nem annyira vágom, az ipse olyankor a szalámihéjat követeli vagy a kenyércsücsköt? (csak hogy tapasztalatot szerezzek)
KERKA
@pbalage: nem, MInden Áron meg akart büntetni a kis seggdugasz,mert szedtünk 3 csokor virágot. Játszotta az agyát, hogy ő a fontos ember.
tivoli
@pbalage: ma, 12:48
Elő a minikalkulátort. :-))
radios45
@Tekla: Nálunk is fogynak a fák, a vasút mentén, és a város szélén is, a régi temetőben kivágták a 10-15cm, es vastag fákat, +kicserjézték az egész területet, először 2011-öszén, most meg 2014év vége felé.
Ott tartunk hogy csak a csonkok maradtak, na meg át lehet látni teljesen a főútig, kb.500m.re.
Nyáron nem lesz ami megfogja a port, és hiányzik a sok fa ami eddig megtisztította a levegőt.
Nem sok értelme volt az egésznek, azonkívül hogy 20-25közmunkásnak volt munkája.
Még az is jobb lenne, ha télire kapnának segélyt, a megélhetéshez elegendő összeget, és tavaszig odahaza melegednének, a családjukkal foglalkoznának.
Mert az értelmetlen munka káros, és kiöli az emberekből a lelket.
papa.49
Erre is illik Apám szavajárása,:::a kereket viszik, a szögletest gurítani próbálják,, ennyit a fütyisz ,,hozzáértéséről,,!!!
1magyar
Mert azt vallják Orbánék, hogy ne kapjon senki munka nélkül segélyt,juttatást - inkább dogozzon, még ha kárt is okoz (milliárdosat).
radios45
@1magyar: vállalják igen, maga a vezér jelentette ki az év utolsó napjaiban, el fogjuk érni hogy mindenki dolgozzon, és így senkinek nem kell kifizetni a segélyt, +jövedelempotló támogatásokat.
radios45
azért is tartunk itt mert azemberek nagyrészét idomítják Mo-on, amúgy meg aj ó közmunkás ázik fázik de nem pofázik
1magyar
@radios45: én azt írtam vallják - Orbánék.
izo
@radios45: Ha nem értesz egyet ezzel, akkor fizesd te a segélyeket!
radios45
@izo: normális értelmes termelői munkahelyeket kellene létrehozni, nem pedig minden xarba belenyulni, erőltetni a hülyeségeket.
Én sokmindenhez értek, gyakorlatom +képzettségem is van hozzá, de ez a birka agymosott ország nem tart rám igényt, nyalizni pedig nem fogok a fidesses vezetőknek.
Egyébként az álláskeresői tám.kat, egy gombnyomással vissza lehetne hozni, ki lehetne fizetni,pl.télen, úgyanúgy mint Lengyel orsz.ban, vagy Irországban.
De a mindenható kormány inkább lenyúlja az erre a célra járulékok formájában, az adófizető dolgozóktól levont összegeket, és saját maga fényezésére költi el.
Sokmindent nem tudsz még, erről ennyit.
Juhász István
HOZZÁÉRTÉS NUKU...Várom, hogy a külkapcsolatainkban mekkora FEJLŐDŐS lesz majd tapasztalható, a Dunakeszi SC. focistáinak BEILLESZTÉSE után a Külügyminisztériumban??? Klassz lesz, hiszen ebben a CSAPATBAN focizik a mi szijgyártónk, naná, hogy belőlük pótolta a kirúgott, HOZZÁÉRTŐ szakembereket, akik viszont nem tudtak FOCIZNI...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.