A jobboldali lap azt írja, több veszett Veszprémben a kétharmados többségnél. Ugyanis a Fidesz hónapok óta tartó rossz sorozata is folytatódott: Ózd, Újpest és Mezőtúr után ismét vesztettek. Ráadásul hazai terepen.

A cikket a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese, Szerető Szabolcs jegyzi, aki először a kormány gyurcsányozó retorikáját kritizálja:

A Gyurcsány-korszak sem tér vissza sem Veszprémbe, sem az országba; a bukott miniszterelnök papírtigris, akivel már riogatni sem érdemes a jóérzésű választópolgárokat.

Ám nemcsak a gyurcsányozás létjogosultságát vitatja, hanem burkoltan kritizálja a Fidesz korábbi antidemokratikus lépéseit is:

(...) kellő fegyelemmel a szavazáson részt vevők kétharmados többsége ezután is biztosítható egy-egy döntésnél a parlamentben; az meg aligha válik a magyar demokrácia kárára, ha az alaptörvény módosítása egyeztetési kényszerrel jár.

Arra is inti a kormányt, a közhangulat október óta jelentősen megváltozott, így Kész győzelméhez elég volt az, hogy a férfi ellenzéki:

(A választók) aligha a kormány hiteles alternatíváját látták a papíron független Készben. Egyszerűen az lebegett a szemük előtt, hogy nem fideszes, és esélyesnek látszott a győzelemre. Mint nemrégiben a jobbikos ózdi polgármester.

Végül Szerető azt javasolja, Orbán változtasson a kormány politikáján:

A miniszterelnöknek – ha úgy ítéli meg – hatalmában áll korrigálni a kormány politikáján, személyi változtatásokról is szabadon határozhat. Ésszerű lenne lépnie, hiszen a Fidesz–KDNP támogatottságának eróziója kezd elgondolkodtató méreteket ölteni.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vukkocska
"Egyszerűen az lebegett előttük, hogy nem fideszes" írja Szerető Szabolcs Kész Zoltán győzelmére. Ha ez most igaz, akkor igaz volt 2010-ben is, amikor a Fidesz győzött. Csak ebben nekem az a nagyszerűbb, hogy ezek szerint az emberek szeme jobban kinyílt. Mindent, csak Fideszt ne.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ilos
@human: Jól beszélsz, "felmerült a gyanú". Ezt utálom a politikában, hogy ha nem tudjuk az ellenfelet jó politizálással és sok munkával legyőzni, akkor jön a lejáratás, a karaktergyilkosság. Ne haragudj, a szóbeszédeknek, feltételezéseknek nem ülök fel (és Neked sem ajánlom) még akkor se, ha ilyenektől hangos az összes médium. Ezekre mindig azt mondom, tessék bebizonyítani és az illetőt feljelenteni. (Tudom ilyenkor jön Polt Péter, de ezt se bizonyította senki) A vagyonosodás ugyanez a témakör, mindenki megmagyarázta, hogy honnan van a pénz, csak egyszerűbb kételkedni és mocskolódni. Egyébként az MSzP-re, DK-ra, Együtt-re jellemző ez a stílus, nem csak a Fideszt próbálják lejáratni, most éppen Schiffer a téma.
ilos
@bretagne: És Te még hiszel Gyurcsánynak? Szerinted miért veri magát ilyen gőzzel, ha nem a hatalomvágy hajtja?
bretagne
@ilos: Igen, hiszek neki. Amit eddig mondott, erről győzött meg. Minden politikus törekszik megmutatni magát, ez természetes. nem?
human
@ilos: CSak tudod a fidesz sokkal kevesebbért jelentett fel politikusokat, akiket most sok év után felmentenek. Az mszpsek ellne meg még mszp kormány alatt indulhattak perek, de most? A NAV-ról meg annyit, ha valami úgy jár mint egy kacsa, úgy hápog mint egy kacsa és úgy néz ki mint egy kacsa, akkor az valószínűleg kacsa.
mekkelek
@ilos: "A vagyonosodás ugyanez a témakör, mindenki megmagyarázta, hogy honnan van a pénz, csak egyszerűbb kételkedni és mocskolódni."

Ezt ugye nem gondolod komolyan? Próbáld meg a NAV-nak a fideszesek által elôadott magyarázatokat beadni egy vagyonosodási vizsgálat alkalmával aztán gyere vissza meséld el hogy sikerült. :)

A fideszesek esetében vizsgálatig el sem jut a dolog mert azonnal elakasztják, nekik elég annyit mondani hogy a család meg a barátok vágták hozzájuk a milliókat, a lakásaik meg maguktól tágulnak…
JAJMÁR
@ilos: "Szinte olyan érzésem van, hogy Orbán háta mögött a jól fizetett laikusok direkt azon mesterkednek, hogy a Fidesz mielőbb megbukjon".
Egyetértek! Igen, igazad van, tényleg már a háttérben ezen mesterkedhetnek bizonyos erők, - ne hidd, hogy laikusok - mert ők érzik hogy ez a helyzet - nehezen találok szavak rá, hogy ez mennyire para..-
(Szóval, megérett rá, nemde?)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.