A rendőrség hétfő éjjel razziát tartott a Norbi Update részvényeket is kibocsátó Buda-Cashnél, azóta fel is függesztették a brókerház működését.

A botrány rengeteg olyan embert is érint, aki a Norbi részvényeit az azokat kibocsátó Buda-Cashtől vásárolta, ugyanis a Magyar Nemzeti Bank biztosai átvették a cég felügyeletét.

Akik más brókerháznál fektettek Norbi Update részvényekbe, hozzáférnek a pénzükhöz. Csakhogy feltehetően a legtöbb részvényes a most bajba került társaságnál vehette a részvényeit, mert ez a brókerház bocsátott ki elsőként legalább 800 000 darab és legfeljebb 2 200 000 darab, egyenként 10 Ft névértékű Update részvényt, és Schobert Norbert is arra buzdította a befektetőket, hogy náluk jegyezzék elő azokat – írja a Velvet.

A délután folyamán Schobert Norbi reagált Facebook oldalán a Buda-Cash botrány kapcsán:

Tisztelt Partnereink és Tulajdonostársaink!

Mi is mint ügyfelek megdöbbenéssel értesültünk a Buda-Cash Brókerházzal kapcsolatos mai hírekről. A részvényesek biztonságát érintő kérdésekről szakjogászok véleményét kértük. Egybehangzó álláspontjuk az, hogy a részvényeink biztonságban vannak és a Buda-Cash körüli vizsgálat lezártát követően, azokat a tulajdonosok akár más értékpapír kezelőhöz átvihetik. Cégünk életében nincs olyan fejlemény ami a cég értékét negatívan befolyásolná.

Tisztelettel: Schobert Norbert

Az Update részvények ára a mai napon egyébként több mint 6%-ot esett.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.