A kormány várakozásai szerint az intenzív egyeztetéseket követően heteken belül véglegesítik a paksi atomerőmű bővítésével kapcsolatos üzemanyag-szállításra vonatkozó szerződést, az Euratom észrevételeit figyelembe véve – mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő pénteken Budapesten.

A kormányszóvivő hamisnak és teljesen félrevezetőnek nevezte a Financial Times című brit üzleti lap csütörtöki értesülését, miszerint leállította az Európai Unió a paksi erőmű bővítéséről Oroszországgal kötött 12 milliárd eurós megállapodás végrehajtását.

Megszólalt a kormányszóvivő a paksi bővítésről

Jelezte, hogy az érintett dokumentumokkal és a folyamatban lévő tárgyalásokkal kapcsolatos minden további részlet minősített adat, és így jelenleg nem áll módjukban további információval szolgálni.

Kovács Zoltán a kormány álláspontjának felolvasásával tájékoztatott arról is, hogy a kormány 2014 elején kötött kormányközi megállapodást a paksi atomerőmű áramtermelő kapacitásának fenntartásáról, ami hozzájárul Magyarország gázfüggőségének csökkentéséhez is.

Közölte: a kormányközi megállapodásokat követően a magyar meghatalmazott szervezet 2014. december 9-én 3 kivitelezési megállapodást kötött az orosz meghatalmazott szervezettel, a Roszatom egyik leányvállalatával. Az Európai Bizottság irányába minden szükséges előzetes értesítés ezekről a szerződésekről megtörtént azok aláírása előtt – mondta.

A szerződés alapján az Euratom mellett az Euratom ellátási ügynöksége is áttekintette a nukleáris üzemanyag-ellátásra vonatkozó kivitelezési megállapodást, amivel kapcsolatban bizonyos változtatásokat kért – közölte.

Kovács Zoltán hangsúlyozta: a folyamatban lévő egyeztetések semmilyen formában nem blokkolják a beruházást és nincsenek hatással a beruházási megállapodásra, ami idén január elsején hatályba lépett.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
Most már csak azt kellene sajtóközleményben közölni, hogy Giró-Szász András vagy Navracsics Tibor, vagy Kovács Zoltán játszik Gyurcsány kottájából.
Ha megvan utána, Gyurcsány "monnyon" le!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Senara
" Valaki már megint hazudik " Financial Times már cáfolta Kovács polgárt társat . Sajtótájékoztatón nem lehetett kérdezni , mert még nincsenek meg a válaszok ?
tivoli
Gyurcsány már rég lepaktált mindenkivel. :-))
Levendula
"Oroszországi légierő nagy hadgyakorlatot tart. Az új vadászgépeket próbálgatják, mikor az egyik pilóta kitekint és egy nénikét lát magamellett szállni egy seprűnyélen.
Odaszól hozzá:
- Mondja csak, nénike, maga boszorkány?
A néni világító szemmel válaszol:
- Nem, édes fiam. Takarítónő Pakson!!"
F_Viktor
@soljanka: A lényeg, hogy a mutyi nem marad el, igaz, az új reaktorokból egyetlen elektron nem fog eljutni az ország elektromos hálózatába.
volvós
Nyugi, ez a kivül-belül kislány Kovács elvtárs
csak felolvasta a vezér jegyzeteit...
libellle
och, már nem 10 milliárdról van szó?? Na mire elkezdi a ruszki az épitést akkora már 15 lessz. Mire végez, akkora 30 és a végén még felrobban!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.