Orbán Győző kiállt, és próbálta meggyőzni a helyieket: a hulladékfeldolgozó nem lesz rossz nekik. Amint ellenvetésekkel szembesült, bepöccent. Ekkor elszabadultak az indulatok Gánton. A Magyar Narancs riporterének 2 millió forint felajánlásáért cserébe lett volna csak hajlandó nyilatkozni.

Kisebb meglepetésre péntek este megjelent a gánti fórumon Orbán Győző, ezzel pedig heves indulatokat és későbbi vitát váltott ki a miniszterelnök édesapja a megjelent és aggódó lakosok körében – írja a lap.

A közelmúltban derült ki, hogy az Orbán-család tulajdonában lévő Nehéz Kő Kft. évi több tízezer tonna hulladékot szeretne feldolgozni a Vértes lábánál, Székesfehérvártól 25 kilométerre található Gánt-Gránás közvetlen közelében.

A helyiek szerint az üzem jelentős zaj- és porártalomnak tenné ki a környéken élőket. Ezzel kapcsolatban tartottak fórumot, melyet a gánti önkormányzat szervezett. Az ő meghívásukra jött el Orbán Győző és a Nehéz Kő Kft. egyik alkalmazottja.

Letámadták Orbán apját a gánti fórumon – elmenekült a helyiek előlFotó: Magyar Krisztián / Magyar Narancs

A gyorsan vitává alakult összejövetelt Gánt fideszes polgármestere, Spergelné Rádl Ibolya vezette. Ő a helyiek szerint jó kapcsolatot ápol a miniszterelnök édesapjával, de most két tűz közé került. Egy darabig láthatóan próbálta tompítani az indulatokat, azonban egy idő után kiesett a kezéből az irányítás, miután a gránásiak részéről folyamatosan záporoztak a jogosnak tűnő kérdések.

Orbán Győző azzal érvelt, hogy szerinte nem lesz zavaró sem a zaj, sem a por, és senkinek semmi oka nincs az aggodalomra. Először akkor hördült fel a művelődési ház nagyterme, amikor a vállalkozó ezt mondta: „Én soha senkinek a földjébe nem beszéltem bele, hogy mit szeretne ott csinálni. Magántulajdon, azt csinál, amit akar.”

A cérna akkor szakadhatott el a miniszterelnök apjánál, amikor az egyik lakos azt javasolta a többi gránásinak: egyenként kérjék a Közép-dunántúli Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőségnél, hogy vegyék fel őket ügyféli jogállásba, így ők is hivatalosan tehetnek észrevételeket.

A bányatulajdonos ekkor közbeszólt, és azt mondta, hogy ez most nem tartozik ide. „Ne haragudjon, ne segítsen megszervezni azt, hogy megtámadják a mi kérelmünket” – szólt Orbán Győző, majd jött a válasz: „Már hogyne szervezném!”

Ezután a miniszterelnök édesapja elkezdett pakolni, majd néhány – egyebek mellett ő halálára vonatkozó – bekiabálás és az időközben a hallgatóság között megjelent Orbán Áron kíséretében elviharzott – olvasható a Magyar Narancson.

77 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tudode
Mi-CSODA "hálás" gyerek az, akiről ország, világnak elpanaszolta, hogy
..
Közzététel: 2016. nov. 21.
------- Orbán Viktor: Vert az apám és mindig volt egy kis skizofrén hajlamom
www.youtube.com/watch?v=GDZJUIwGogY&t=167s
.
Kiengesztelésül a "hálás" gyereki a KÖZ LÓVÉJÁBÓL megalapozta az egész család boldogulását/gazdagodását
.
Közzététel: 2015. márc. 4.
------ György Péter vs. Orbán Viktor
www.youtube.com/watch?v=8NS7JC4Ykis&t=284s
.
Ezeknek semmi sem el-ég! Járnak, kelnek, MINT A MA SZÜLETETT BÁRÁNYOK!
Peller Anikó
@Pálinkás Pál: Jaj dehogy, miket mondasz, azannya.
Pálinkafőző Rézüst
@Peller Anikó: :))))))))))
Hja kérem, így van ez, ha a szarból trágya lesz, mindjárt másnak képzeli magát, mint ami...(Hofi után szabadon)
SystemError
Ezt eddig nem is láttam. Láttom a vén keresztapától nem esett messze a rohadt alma..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.