Semmi a világon nincs ingyen, még akkor sem, ha valaki magyar miniszterelnök – írja a paksi atomerőművel kapcsolatban Budapest és Brüsszel között kirobbant vitáról szombaton a Mladá Fronta Dnes című cseh liberális napilap.

Az első pillantásra úgy nézett ki, hogy Orbán Viktor nagyszerű szerződést írt alá Vlagyimir Putyinnal. "A mesés szerződések varázsa azonban többnyire a részletekben rejlik, s ez Paks esetében Budapest azon kötelezettségvállalása, hogy az atomerőmű kizárólag orosz fűtőanyagot fog használni" – olvasható a "Kreml trükkje: ingyenes erőmű, de csak orosz fűtőanyagra" című, Lubos Palata által jegyzett írásban.

Palata szerint Orbán ezzel "az Európai Unió tyúkszemére lépett, amelynek ilyen esetekben vétójoga van". Természetes, hogy Budapest által az oroszok számára előre bebiztosított exkluzivitás "szálka az EU szemében".

Az újság szerint probléma, hogy a magyar-orosz szerződést senki sem ismeri teljes egészében, mert azt a magyar parlament titkosította.

"A Paks körüli vitákat Csehországnak is figyelmesen követnie kellene. Temelín (az új cseh atomerőmű) kibővítésénél ugyanis a magyar forgatókönyv is napirenden van. Az ipari minisztérium ráadásul Moszkvával együttműködve egy orosz fűtőanyagot gyártó üzem létesítését is mérlegeli" – jegyzi meg Palata.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

troppauerhumer
... rendelkezhetnek."

Tele van ilyen nemzetközi kötelezettségekkel:

www.complex.hu/kzldat/t...

A tények valóban makacs dolgok. Nem blokkolta, csak nem írta alá a szerződést. A végeredmény ugyanaz. A tudatlanság, a félinformációk megosztása tipikusan FideSSes dolog, de mit várhatunk egy olyan mutyiországban, ahol egy g..i besúgó a miniszterelnök.

És most miből fog élni a FideSS Közgép 2.0 maffia Co.?
Hát kérdés ez? Hát persze, hogy külön adók tömkelegét fogja ránk zúdítani.Amíg hagyjuk őket lopni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
agnes200
Én ezennel megfogadom, hogy vasárnaponként focimeccsre fogok járni, ha az EU-nak sikerül megvétóznia Paks II-t!
agnes200
Köszönet az EU illetékeseinek, hogy Magyarország érdekeit képviseli, ha már a mi miniszterelnökünk nem ezt teszi!
Amúgy ezt nem is gondoltam, hogy a fűtőelemekkel tett volna minket Oroszország abszolut kiszolgáltatottá. Mert szerintem már maga az építkezés is elég aggályos, csak abba gondolom nem tud az EU belekötni.
Csizmás Kond
Orosz erőmű orosz fűtőelemmel, ennek ez a rendje különben úgy járunk mint az ukránok ott is a cirkusszal megszült az orosz utánpótlás és hoztak valahonnan ámerikából fűtőelemet ami majdnem felrobbant .
agnes200
@Csizmás Kond: Lehet, hogy szakmailag az orosz a legjobb, de itt a függőségről van szó, ami beláthatatlan gazdasági következményekkel járhat. Mondjuk eleve ellenzem az atomerőművet, mint olyat... főleg, hogy nálunk kiválóak az adottságok a napenergia hasznosításához. És az nem robban fel és nem okoz sugárkatasztrófát, igaz, hátránya, hogy nem lehet egy az egyben fideszes alvállalkozásba kiadni.
kukac50
Nem sokára a nyakára is fognak lépni,mert nem tartja be a szerződésben aláírt kötelezettségeket szerződéseket! önfejűen a szerződésben leírtakkal ellentétesen cselekszik.
Tényfeltáró
@agnes200: Nem, viszont rengeteg kisvállalkozás meg tudna élni belőle. Minden tisztességes kormány ezt támogatná a világon, de nekünk sajnos ilyen jutott...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.