Ha elmulasztotta a miniszterelnök idei március 15-i beszédét, ne aggódjon, összeállíthatja magának is! Íme a legfontosabb kifejezések. Jó szórakozást!

Tisztelt ünneplők. Örök zsinórmérték. Szakrális momentum. Főnixpillanat. Vérvonal. Mérce. A magyarok. Nagyjaink csillagmezeje. Kötélhágcsó. Végtelenül egyszerű és áttetsző ácsolat. Inakat szaggató gazdasági válság. Vaskancellár. Kiapadhatatlan darázsfészek. Szolga. Földönfutó. Jóisten segedelme. Ősi tudás. Ösztönvilág. Beleszerelmesedve. Méltóztattak reszketni. Muszka-áradat. Csillagvillanás. Labancok a muszkáknak. Jobbágysor. Dolgok. Óriásvállalat-birodalmak. Sár. Provincionális lökdösődés. Facebook. Zászlóshajó. Ohio állam. Uborka görbülete. Tisztelet. Éljen a haza.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Rózsika Hatházi
Na, lenyugodtam. Megvolt minden, amit vártam. Felolvasás,mondat eleji ismétlés, billegés és a végén az elmaradhatatlan szájnyalintás.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nemjoezigy
@furfang: ma, 12:23. Már bocsánat de én nem a Te értelemzésedet hallottam ki a beszédből.
Mert, hogy csak egy két kiragadott példát említsek, és várom a véleményed:
1. "Egymást tiszteletben tartva..." én azt tapasztalom, hogy az uralkodók és a gazdagok az 'alattuk' társadalmi és a gazdasági helyzetben levőket nem tartják tiszteletben. Szerszámként használnak minket a céljaik, a gazdagodásuk érdekében.
2. ''Egy nép, ami soha nem vágyott arra ami a másé..." Szerintem ezzel kizárta magát a NÉPből, ő is és a gazdagjai is mert elszedik a NÉPtől ami a NÉPé lenne. (tudom ő ezt a népek egymás közti viszonyára értette, de házon belül kezdődik minden)
3. " Ellenfeleink..." Megint harcol, persze megértem, mert így tudja a táborát megtartani, mert azok is olyanok, hogy örökké ellenséget keresnek, mert így lehet az egyébként elfogadhatatlan tetteiket megindokolni.
4. "Vagy együtt emelkedünk, vagy sehogy..." Ezt megint kinek mondta? Mert, hogy nem nekem, nem a téren levő nyugdíjasok többségének az biztos. Emelkedtek ők a kivételezettek és a gazdagok. A többség, -sajnos- szegényedett. Tehát ez megint hazugság, olcsó propaganda szöveg volt.
5. Ami a legjobban bántott, hogy így összemossa az aktuál politikát a Dicső Őseinkkel:
a Kossuth idézet: "Mindent a népért..." és ezt szemrebbenés nélkül. Nézzük csak meg, amióta volt az un. rendszerváltás, azóta akik hatalmon voltak és az ő jó ismerőseik, rokonaik pofátlanul és gyorsan meggazdagodtak, addig a NÉPnek és az ORSZÁGnak sikerült elszegényedni! Akkor, hogyan van ez?
6... lenne még de ez is sok,..
Egyébként az elégedett vigyorát látva szinte hallottam a gondolatait: na hülyék, ezt megint beszoptátok, újabb milliárdokat veszünk el tőletek.

Várom a fideszkdnp hívők cáfolatát és értékelését!
furfang
@nemjoezigy: A válaszom az, hogy annak, aki sértett valamilyen oknál fogva hiába részletezném, hogy mitől volt ez a beszéd nagyszerű, úgy sem fogná fel, mert az érzelmei nem engedik. Egy kormányfőhöz méltó, az ország egészére vonatkozó beszéd volt, nem anyagi szempontokat vett górcső alá, hanem a történelmi politikai múltunkat és jelenünket és jövőnket. Ez pedig sokkal több, mint egy-egy ember kesergése és gyűlölete.
JAJMÁR
@furfang: Érzelmekre ható, populista beszéd volt. Értelmet keresni nem kell benne, ezért akadálytalanul fut át azokon, akiknek szánta :)))
Haggggyuk má' a történelmi múltunkat és a "méltó" szavakat inkább, mert nagyon nem tetszik, hogy minden szép, értékes szavunk és múltbeli esemény a jelen politikai hatalom eszközévé degradálódik.
Teccik érteni, vagy még magyarázzam?
nemjoezigy
@JAJMÁR: hiába is magyaráznád neki-nekik. Ugye @furfang?
JAJMÁR
@nemjoezigy: 20:43 Igaz, de nekem jólesett :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.