Nagyon várhatta már a Fidesz az S&P felminősítését, mert a hír után szinte perceken belül jött a diadalittas közlemény. A párt szerint Magyarország erősödik, és ezt egyre többen ismerik el, az ország egyre több területen teljesít "a legjobbak között" – magyarázzák azt, hogy ugyan még mindig a bóvli kategóriában vagyunk, csak legfeljebb már nem annyira.

A Standard & Poor's hitelminősítő "BB pluszra" (befektetésre nem ajánlott) minősítette fel a devizában és a forintban fennálló hosszú lejáratú magyar államadósság besorolását pénteken.

A nagyobbik kormánypárt közleménye szerint a 2010-es kormányváltás óta az ország pénzügyileg stabil, minden évben fegyelmezetten tartja a költségvetési célokat, nincs IMF-hitel és megszűnt a korábbi túlzottdeficit-eljárás. A magyar gazdaság 3,6 százalékos növekedése "Európa élén jár", 17 éves csúcson a beruházások növekedése és 10 százalék feletti növekedés a külkereskedelemben is. Európa élmezőnyében van az ipar, a turizmus teljesítménye és Európa-szerte a leggyorsabb a mezőgazdaság bővülése is.

Közölték továbbá, hogy egyre többen dolgoznak:

az ország első a munkanélküliség csökkentésében, és a legdinamikusabban Magyarországon bővült a nők foglalkoztatása.

Emellett az alacsony személyi jövedelem adókulcsnak, a rezsicsökkentésnek, a béremelési programoknak és a banki elszámoltatásnak köszönhetően több pénz marad a családoknál. A fizetések és a nyugdíjak stabilan őrzik értéküket, mert gyakorlatilag megszűnt az infláció, a családok jobb helyzetének köszönhetően nőttek a megtakarítások és tízéves csúcson a kiskereskedelemi forgalom, amellyel "uniós szinten szintén ugyancsak a másodikak vagyunk" – írta a Fidesz.

Hangsúlyozták: Magyarország teljesítménye a politika stabilitásnak, a helyes céloknak, a gyors és cselekvőképes döntéshozatalnak és az összefogás erejének köszönhető. A magyarok helyesen döntöttek, amikor nemet mondtak a szélsőségekre, amelyek nemcsak a nyugalmat, de a munkahelyeket és a családok boldogulását is veszélyeztetnék – zárul a nagyobbik kormánypárt közleménye.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
@miazavalami: Nem combosodunk, hanem ,,pofásodunk mint a kölökgólya,,...
Ne haragudj hogy beleszóltam...
Egyébiránt meg várjunk avval a dicshimnusszal, még kicsit, mert jön majd megint a lefelé vezető út, ez csak egy hupli volt...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Knapp75
Amikor leminősítettek minket, akkor ez volt Matolcsyék reakciója:

Az S&P döntése "jól láthatóan nem a magyar gazdaság és pénzügyi rendszer tényeinek értékelésén alapul, hanem a dollárövezet erősödésében és az eurózóna gyengítésében érdekelt piaci szereplők nyomásgyakorlása".
papa.49
@miazavalami: Figyuzz mindegy, a lényeg hogy nem kéne az elkurmánynak már inni a medve bőrére, mikor még nem is látja a macit...
miazavalami
@papa.49: Télleg! még ki se bujt a barlangjábúl. Mer' minek? itten kérem nem jó állatkerti macinak lenni, mer a parlament vagy micsoda ahova ezek szok járni mán állatabb kert mint a maci ház.
Hellcat
Érdekes amikor leminősítés volt akkor mocskos spekuláns volt itt mindenki...most már nem azok? Most már számít a vélemény?
human
Bravó! Akkor már csak az államadósság növekedését kellene megállítani, mert az valami furcsa mód közel 4000 milliárddal több, mint 2010-ben volt.
kakaósbögre
felőlem azt hazudnak amit akarnak.tisztességes magyar embernek csak a bicska nyílik a zsebében.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.