A Külgazdasági és Külügyminisztérium és háttérintézményei a Quaestor anyagi helyzetével kapcsolatban semmilyen törvénytelen információnak nem voltak birtokában, semmilyen információt nem titkoltak el.

A tárca arra reagálva mondta ezt, hogy sajtóhírek szerint a KKM, valamint az alá tartozó intézmények is tartottak pénzt a pénzügyi vállalkozásnál, és azt éppen annak bukása előtt vették ki onnan.

Mesterházy Attila, az Országgyűlés külügyi bizottsága szocialista tagja nyílt levelet is írt ezzel kapcsolatban, amelyben a politikus azt kérte: a KKM haladéktalanul hozza nyilvánosságra azokat a döntés-előkészítő elemzéseket, amelyek szorgalmazták a tárca háttérintézményeként működő Magyar Nemzeti Kereskedőház Quaestornál lévő befektetéseinek kivonását, illetve a számla megszüntetését.

A tárca azt közölte: a minisztérium a Quaestor csődjét nem látta előre. Megismételték: a Magyar Nemzeti Kereskedőház vezetői azt látták, hogy a Buda-Cash és a Hungária Értékpapír csődje után az ügyfelek bizalma megingott a brókercégekkel kapcsolatban, a Quaestor ügyfeleinek jelentős része kivette a pénzét a cégtől. A kereskedőház vezetői látva ezt a folyamatot, döntöttek úgy, hogy az a biztos megoldás, ha ők is kiveszik a tőkét a Quaestortól.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
ha már a g...ci zselés prütyike is tagad akkor tuti hogy nyakig benne vannak a szarban!!!
dr. prédikátor
ha már a g...ci zselés prütyike is tagad akkor tuti hogy nyakig benne vannak a szarban!!!
Január
Azt akarják elhitetni a jó néppel, hogy ők most olyan okosak voltak előre, mint egyéb esetben utólag szoktak lenni. Micsoda vátesz népség?
Ezért várjuk, hogy külügyeinkbe is legalább ennyire okosak legyenek ezután ...
Fradigege
Fülest kaptak. Pedig nem jellemző, hogy reagálnának bármire is.
szaboria1
Hogy növekszik a hazugság gyára lassan ellepi az egész országot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.