A cégbírósági adatok alapján a Quaestor még mindig nem nyújtotta be az öncsőd-kérelmét – írja a hvg.hu. Ez azt jelenti, nemcsak az első, március 9-ei öncsődről szóló közleményük nem volt igaz, de a március 20-ai sem. Ez azt jelenti, a 150 milliárdos nagyságrendű csalással gyanúsított cég továbbra is mindenféle külső kontroll nélkül működik.

Az oldal arra hivatkozva állítja ezt: az öncsőd-kérelemnek már meg kellett volna jelennie a cégközlönyben és a cégbírósági nyilvántartásban. Akkoris, ha elfogadta azt a bíróság, de akkoris, ha visszautasította. Ám a cég legutoljára 2013 áprilisában nyújtott be bármiféle iratot is az adatok szerint. A HVG eddig hiába kereste a Quaestor kommunikációs vezetőjét, hogy tisztázza a helyzetet, nem érték el.

A Quaestornak az MNB-t is sikerült megvezetni: még március 23-án is az állt az oldalukon, hogy a cég március 9-én – még első alkalommal – csődöt jelentett. Amikor a HVG megkereste az MNB-t azzal kapcsolatban, hogy mire alapozva tájékoztatta a felügyeleti biztos a Quaestor-ügyfeleket az öncsődről, akkor az MNB válasz helyett egyszerűen csak lecserélte a közleményét egy másikra, amiben a március 9-ei dátum már nem szerepelt.

A HVG szerint azért húzhatja az időt a Quaestor az öncsőd bejelentésével, mert onnantól nagyon szigorú szabályozások vonatkoznának rájuk.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
Mi van még a tarsolyotokban? Vagy ti vagytok a tarsolyba?
coni
Az ügyészségnek, pénzügyfelügyeletnek hivatalból már régen lépnie kellet volna, de a pénzügyi felügyeletnek mindenképpen, mert ha hivatalból nem, a sajtóból értesültek a dologról.
Görög minta.
Desischado
@Mirabilis: Épp most folyik a kirablás, és a bizonyítékok elsikálása, illetve megsemmisítése!
kukac50
Nincs itt csőd,csak a Fidesznek pénzre van szüksége,elveszi a keményen dolgozó kisemberektől a megtakarításait!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.