A Párbeszéd Magyarországért és a Jobbik is azt írta közleményében, feljelentést tesznek a Quaestor-ügyben. A PM elfogadhatatlannak tartja Orbán Viktor azon kijelentéseit, amelyek szerint ő rendelte el, hogy a minisztériumok vegyék ki a brókercégeknél tartott pénzüket. Szabó Tímea, a párt társelnöke szerdán bejelentette: a PM feljelentést tesz bennfentes információval való visszaélés miatt.

Az ellenzéki politikus – aki szerint a miniszterelnök csalt, hazudott és becsapta a választókat – azt mondta, amikor az ország folyamatosan szegényedik el, a kormány csak a saját pénzét próbálja menteni, az emberekkel nem foglalkozik. Szabó Tímea bejelentette: ki fogják kérni annak a kormányülésnek a hangfelvételét, ahol a kormányfő szavai szerint meghozták a döntést. A felvétel alapján további jogi lépéseket tehetnek majd – mondta.

A Jobbik közleményében úgy nyilatkozott: feljelentést tesznek a Quaestor-ügyben, mert álláspontjuk szerint alapos a gyanú, hogy bennfentes kereskedelemnek köszönhető, hogy egyesek köz- és magánpénzeket vettek ki a brókercég bedőlése előtt. Volner János, a párt frakcióvezető-helyettese azt mondta: hétfőre összehívja a parlament vállalkozásfejlesztési bizottságát, ahol a Magyar Nemzeti Bank vezetőitől és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztertől vár válaszokat. Közölte azt is: követelik, hogy megismerhető legyen, kik azok a magánszemélyek és vállalkozások, amelyek a bedőlés előtt vették ki pénzüket a brókercégből. Az ellenzéki politikus rámutatott, ezzel a politikusi érintettségek is feltárhatók. Hozzátette: akár uniós szinten is kiperelnék ezen adatokat.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tivoli
Elképzelhető, hogy az állami magánbanknak a keleti és déli nyitáshoz kellett némi kes.
www.portfolio.hu/cimke/eximbank
coni
Furcsa, hogy eddig senki nem firtatta, hogy került a brókerekhez azemberek pénze az államháztartási törvényt megszegve?
Legközelebb a tőzsdére vagy a kaszinóba viszik...

Hol tart a Jobbik többi (pl. EON) feljelentése? Ahol a Hagyó ügy???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.