Már a jövő héten zárolhatják a felelősök vagyonát – reagált a Fidesz vasárnap a Quaestor-ügyben tett ellenzéki nyilatkozatokra, és "politikai cirkusz" helyett az erről szóló előterjesztés házszabálytól eltérő tárgyalásának támogatására kérte az ellenzéki pártokat.

"A politikai cirkusz és az évtizedes pénzügyi korrupciónak véget vető kormány támadása helyett az ellenzéknek az érdemi parlamenti munkában, a károsultak mielőbbi kártalanításában, és a valódi felelősök megtalálásában kellene segíteni" – fogalmazott az MTI-hez eljuttatott közleményében a nagyobbik kormánypárt.

A Fidesz rámutatott: akár már a jövő héten életbe léphet az a törvény, amely lehetővé teszi, hogy "az összes szélhámos összes cégének vagyonát és akár személyes vagyonát is zárolni tudjuk" akár már folyamatban lévő ügyekben is, a lefoglalt vagyont pedig be lehet vonni a kártalanításba.

Azt ígérték: ezt követően "rendet tesznek" a brókerpiacon és felállítják a vizsgálóbizottságot, "hogy végre választ kapjunk arra, hogy a szocialista kormányok vajon miért hunytak szemet az évtizedes pénzügyi korrupció fölött, miért engedtek brókereket a kormányuk közelébe és mit keresnek az embereik a brókercégek hálózatában".

Korábban az LMP társelnöke, Schiffer András beszélt arról, hogy pártja a fideszes előterjesztést úgy módosítaná, hogy ne csak a vezető tisztségviselők, hanem mindazon hivatalos személyek – jegybanki tisztségviselők, kormánytagok – vagyonát is zárolni kelljen, akik "jobb tudomásuk" ellenére nem tették meg a szükséges intézkedéseket.

A DK képviselője, Vadai Ágnes egy közleményben arról írt: a sokadik összefonódás "a fideszes brókerbotrányban" a legfőbb ügyész körül, hogy felesége vezeti a jegybank személyügyi igazgatóságát. Szerinte ezzel az ügyészség tétlensége miatt felháborodott Quaestor-károsultaknak érthetőbbé vált, hogy a cég tulajdonosa, Tarsoly Csaba miért menthette ki minden vagyonát. A párt a legfőbb ügyész, a felesége, és lányának barátja nemzetbiztonsági meghallgatását is követeli. Közleményében utalt arra, Polt Péter lánya Tarsoly Csaba titkárával áll szoros kapcsolatban.

Az Együtt elnöke, Szigetvári Viktor pedig azt közölte: pártja nem támogatja majd az Országgyűlésben a brókerpiac rendbetételéről szóló fideszes javaslatot. Szerinte Orbán Viktor miniszterelnöknek van felelőssége az ügyben, mert nem intézkedett időben, és ezzel méltatlanná vált a pozíciójára. Közölte: az Együtt csak olyan javaslatot tud támogatni, amely nélkülözi a demagógiát.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
Ha igaz a hír, hogy a közpénzeket a 2011 évi államháztartási törvényt megszegve az Államkincstár helyett brókercégeknél parkoltatják, akkor van annál sürgősebb, minthogy az általuk már sokszor módosított pénzpiac felügyeleti törvényt eggyel többször módosítsák, mivel az előző se jött be.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kakaósbögre
milyen értelme lehet egy eleve hazugságra épülő kormányzat,eleve hazugságra épülő törvényének?
zöldszem
1/ nincs is felelős (mert nem is akarjátok, hogy legyen)!
2/Ha, Tarisznya a felelős, neki semmije nincs!
3/ 2 hete nyilvános a krach, QuaestOR-BÁN, február óta tudja, hogy xarban van a Quaestor.
4/A Fidesz van kormányon, nekik kellene intézkedni, vagy lemondani, mivel nem tud úrrá leni a helyzeten.
papa.49
A saját gatyájukban nem tudnak ,,rendet tenni,, nem hogy másutt...
coni
Ha igaz a hír, hogy a közpénzeket a 2011 évi államháztartási törvényt megszegve az Államkincstár helyett brókercégeknél parkoltatják, akkor van annál sürgősebb, minthogy az általuk már sokszor módosított pénzpiac felügyeleti törvényt eggyel többször módosítsák, mivel az előző se jött be.
human
A Queastor titkárának fia Polt Péter főügyész lányával jár/él. Polt Péter felesége a Nemzeti Bankban dolgozik. A Queastor vezérnek belépője van az Országházba és olykor együtt köpködik Orbánnal a szotyit egy-egy meccsen. És ettől lesz ez szocialista brókerbotrány?
bencemacska
@human: ma, 19:48

A "belvárosi szállodatulajdonos" most próbálta kenni a sz...t a szocialistákra Quaestor- ügyben!
human
@human: Ja és Orbán vejének testévre a NAV Informatika vezetője. Azaz az adatbázisok ura.
human
@bencemacska: Az melyik? A g. szász andrás?
bencemacska
@human: ma, 20:02

Igen. Nagyon keményen védte a vezírt.
Mindenáron azt akarta bizonygatni, hogy a szocialisták csinálták a csalást és a hiányt!!!
human
@bencemacska: Miközben ők vettek ki milliárdokat kp-ban holott csak állampapírokat vehettek volna ki. És még ott vannak a fideszes polgármesterek, akik szintén ott reménykedtek jó hozamban. Milliárdjaik bánták.
bencemacska
@human: ma, 20:10

Olyan elánnal tudják mondani, hogy sokan elhiszik neki!
Úgy kellene pofán csapni, hogy ne is tudjon többé beszélni!

Elnézést, nem szoktam ilyen durva lenni, de nagyon felidegesített. Pedig nem is vagyok érintett anyagilag a Quaestor ügyben.
human
@bencemacska: Azt te csak hiszed, hogy nem vagy érintett. A kártalanításokat szerinted miből fogják fizetni? A mi adónkból.
bencemacska
@human: ma, 20:32
Közvetlen érdekeltségre gondoltam!
Közel húsz évig voltam az ügyfelük! tavaly vettem ki a pénzem tőlük. Még jó, hogy szükségem volt rá.
Nem volt velük semmi bajom. Még ősszel is küldtek befektetési ajánlatot, most olvastam el, amikor kitört a balhé! Bár a mellékletet még most sem nyitottam meg! (Biztos részletek vannak ott!)
Most vajon melyik bank következik?!
zöldszem
@bencemacska: ma, 20:47
Erste Bank? Bele piszkált az állam. Amihez eddig hozzányúl...
Desischado
Persze, hogy ezért is a szocik a felelősek! Meg a Gyurcsány, Bajnai, és természetesen, az "elmúlt nyócév". Miféle különleges anyagból lehet a bőr a pofájukon, hogy ilyen vastag?! Az alligátorok, krokodilusok, és az orrszarvúak állhatnak érte sorba!
eszegfu
@Desischado: kiegészitésül... viziló 2-6 cm a bőr vastagsága.
eszegfu
Annyira, de annyira értenek mindenhez, hogy még megérhetjük: a "sulyponti" kórházakban a kormány tagjai mütenek. Példamutató lett volna, ha a Quaestor nyilvános csődjét megelőző napon nem a pénzt vonják ki, hanem azonnali hatállyal felfüggesztik a müködését, legalább a "vezért" előzetesbe helyezik, vagyonát zárolják! Nem pedig levelezni, hagyni "dolgozni"...3 hét után meg "rendet tesznek" egy törvénnyel... ettől még a felelős/sök és a pénz most nem lesz meg!
Aki Én
@human: 19:48 Meg attól, hogy személyes jó barátok, három hétig ki sem hallgatták, a quaestor szóvivője orbán volt elnöki tanácsadója, és attól, hogy a fidesz parkoltatott ott közpénzeket évek óta úgy, hogy nem ellenőrizték 2010 óta. Tök logikus...
human
@Desischado: Abba az irányba akarják terelni a dolgot, hogy Tarsoly a korábbi kormányokhoz is oda simult. A másik trükkjük, hogy a károsultak ellen akarja Orbán hergelni a népet. Ezért mondta, hogy akinek ott pénze volt az kőgazdag ember, tehát csalás ide-vagy oda, így jártak és kész. El kell fogadni, hogy a tőzsdén mindenki veszthet. Ez alól természetesen a kormány kivétel és ezért ő ki is menekíthette a pénzét.
magyarbakancs
"Quaestor-ügy: Most aztán "rendet tesz" a Fidesz a brókerpiacon."
Azért vártak három hétig a letartótatasál.
Simon Gáborra kattant a bilincs két nap alatt mikkor kiderült a 250 milliós bankszámlán levő pénz be nem vallása.
Érdeke volt a Fidesznek mert 2014-ben volt a választás.
Most mért nem volt érdeke a bróker ügyben cselekedni?
Mert nyakig benne vannak az ügyben.
Kérdezném hány Fideszes mentette ki idő előtt a pénzét?
human
@Aki Én: Volt még februárban a nem kormányülés kormányülés. Ott Orbán állítólag felhívta mindenki figyelmét a brókercéges befektetések kockázatára. Ezek után ha a külügy Orbán figyelmeztetése ellenére nem nézett utána, hogy a Q valóban államkötvényt vett-e neki, akkor felelőtlenül bánt el a pénzzel. Ha pedig utána járt és mindent rendben talált, akkor valamit nagyon benéztek. Ez megint valakinek a felelőssége. De lemond itt bárki is? Nem, mert Magyarország egy következmények nélküli ország lett.
magyarbakancs
@eszegfu: "Annyira, de annyira értenek mindenhez, hogy még megérhetjük: a "sulyponti" kórházakban a kormány tagjai mütenek."
Az ördögöt a falra ne fesd-fel mert még meg jelenik.
Különben minden szavaddal egyet értek.
eszegfu
@human: Sajnos én is hasonlókat vélelmezek az ügy kapcsán. Mindenhol láthatjuk a
"harcot", mert kell, hogy legyen M.o.-n valamilyen "ellenségkép"... e nélkül semmi sem megy.
eszegfu
@Aki Én: Szerintem is "tök logikus"! Pedig egyszerü, "paraszti" (és ezt most jó értelemben használom!) ésszel sem ennek kellett volna történnie!
Desischado
@eszegfu: Ezekét még a viziló is megirigyelné!
Desischado
@human: Persze. Azért kiváncsi lennék a képére, ha ő lenne a károsult!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.