Mindenkinek alanyi jogon járó, garantált alapjövedelem bevezetését kezdeményezi a Párbeszéd Magyarországért. Balázs Zoltán egyetemi docens ellenzi a javaslatot. A szakember élő adásban vitázott Karácsony Gergely zuglói polgármesterrel a témában.

Forrás: ATV.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
Előbb utóbb úgy is ez lesz, mert különben az a gyorsan növő tömeg akiknek esélye sincs, hogy valaha elhelyezkedjenek (mivel az állam nem a felzárkóztatásukra költi a közmunka helyett a sok száz milliárdot) erőszakkal fogják elvenni ami az életbemaradásukhoz szükséges mert a szociális háló őket már nem védi.
Az egyetlen cél az lehetne, hogy ezeknek az embereknek a száma ne érje el az egy milliót, de a jelenlegi oktatási rendszer erre nem alkalmas.
szolmekkoj
Ez a nagytudományú Balázs Zoltán (aki talán még ötven sincs de már professzor, doktor, docens, ezredes, százados, kapitány) mennyit is keres havonta? Egy ilyen kiemelten jól kereső ember mennyire lehet hiteles egy ilyen vitában? Miért nem társadalomtudósok vitatkoznak erről a kérdésről? Mi köze ennek a volt századvéges pénzügyi zseninek (aki nem a magánszektorban találta meg a jövőjét hanem a kényelmes és jól fizető állami szektorban) a társadalom nyomorgó rétegeinek szánt megélhetési lehetőséghez? Egy ilyen tenyeren hordott, jól megfizetett, államilag eltartott "tudósember" mit is lát a nyomorból? Hagyja ezt a kérdést Karácsonyra, vagyis olyanra aki látott már élőben szegény családokat.
zsizsike
Érdekes ötlet egy olyan országban, ahol a dolgozó emberek sem kapnak rendes bérezést.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.