Ha a kormánypártok nem segítik a Quaestor-ügy károsultjait, az az ellenzék számára akár százezres nagyságrendű erősödést jelentene, viszont ha megmentik az adófizetőket, abból hatalmas előnyt tudnának maguknak kovácsolni – írja az Origo.

Az ellenzék szerint mindenkinek tudnia kellett, hogy a piaci átlaghoz képest magasabb hozamok nagyobb kockázatot jelentenek, viszont az is meglehet, hogy a politikai szempontok felülírják ezeket az érveket.

Orbánéknak számos előnnyel járhat az emberek kisegítése. Egy jól kitalált akcióval például országszerte elérhetik, hogy kevesebb választást veszítsenek, valamint az április 12-i tapolcai időközi országgyűlési választásra is kihatással lehetne, mely jelenleg kifejezetten fontos a kormánypártnak.

A Fidesznek azt is figyelembe kell venni, ha nem mentik meg a károsultakat, akkor azt közel 100 ezer ember, akit közvetlenül érint az ügy, nagy eséllyel átpártolhat a Jobbikhoz, vagy egyéb ellenzéki pártokhoz. Még a mentéssel sem biztos, hogy visszacsábítaná ezeket a választókat, de ellenkező esetben a cserbenhagyottak kiábrándulásával komoly veszteséget szenvedhetne a párt.

Annak idején a devizahiteleseket segítő akciójuk miatt sikerült elérniük, hogy a megemelkedő törlesztőrészletek miatt ne kerüljenek még mélyebb gödörbe az érintett emberek. Többek közt ezért is, valamint természetesen a rezsicsökkentésnek köszönhetően sikerült megnyerniük a 2014-es választáson.

A mentőakció arra is kifejezetten hasznos lehet, hogy eltereljék a figyelmet a Quaestor-üggyel kapcsolatos esetleges érintettségükről, hiszen az elmúlt időszakban több, egymással ütköző nyilatkozatot is tettek. A kártérítéssel viszont nagy valószínűség szerint el lehetne terelni a kínos ügyekről az emberek figyelmét. Az országban egyébként mindig népszerűségnek örvendett a károsultak kisegítése, ennek hagyománya a rendszerváltásig nyúlik vissza.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

TASzSz
Akár a Postabank annak idején! Minden kormánynak van egy "titkos" anyagi bázisa...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kkalman
@dömdödöm: ma, 15:58 Inkább repvez toronynak vélhető, holott csak egy csaló tanya.
verőce21
Az állam közbenjárásával természetesen kártalanítják a "kötvénybefektetőket" amennyire majd futja a törmelékből!
@csa-csa: (17:23) De az ostobaság amit követelsz, mert pl. ha valaki vesz egy ártéren épült családi házat jó áron, hogy majd később nagy haszonnal eladja, de időközben az árvíz összedönti, még a biztosító sem fizet neki, nemhogy haszonnal eladja!
Valahogy ehhez hasonló ez az eset is! Az építési törmeléket elszállíthatja majd a tulajdonos!
karma1
Erdekes, milyen gyorsan reagalt a kormany a quaestorosok megmentesevel - pedig nem kene, hisz valoban nem a legszegenyebbek tozsdeztek arrafele.

Ha mar ennyire igazsagosak vagyunk , akkor viszont elvarhatjuk - joggal - a Quaestor-ba befektetoktol, hogy amikor a penzuk eszmeletlen nagy hozamot hoznak, akkor azt osszak vissza az adofizetokhoz, nemdebar? (Mert csak igy lenne fair...:o))
Dr. Felipe
Csak hát a mentést azoknak a keményen dolgozó kisembereknek a pénzéből valósítják meg akik nem is érintettjei az ügynek. Úgyhogy ez kétélű fegyver mert lehet hogy hoz 100 ezer főt a fideSSnek de visz 300 ezret.
Nil
Amennyiben a magánvagyonukból kártalanítanak- minden rendben
de ha a befolyt adókból akkor semmi sincs rendben

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.