Az MSZP álságosnak tartja, hogy egyszeri juttatásként csaknem hétszázmillió forintnyi jutalmat utalnak ki húsvétra a kormányhivatalok és a járási hivatalok dolgozóinak, többi között azzal az indoklással, hogy az elmúlt években több sikeres átalakítást, fejlesztést valósítottak meg – mondta Bangóné Borbély Ildikó vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.

A szocialista képviselő szerint nagy lehet a káosz a Miniszterelnökségen, ha "így akarják lekenyerezni" azokat az ügyintézőket, akiket lehetetlen helyzetbe hoztak.

A politikus azt mondta, nem értik, miért jelenti ki Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy sikeres volt az átalakítás, mert még csak most kezdődött el az okmányirodák és a segélyezési rendszer átalakítása. Felhívta a figyelmet arra: márciustól a segélyezési rendszer egy része átkerült a járási hivatalokhoz, és olyan híreket lehetett hallani, hogy "káoszba fulladt" az indulás. Hozzátette, lehet, hogy jövő kedden körülbelül negyedmillió ember szembesül azzal, hogy nem kapja meg az őt megillető pénzt.

A képviselő szerint a túlzott központosítás is azt jelzi, hogy káoszba fulladt a rendszer. Félőnek nevezte, hogy a családi támogatásokat sem kapják meg a megfelelő időpontban az érintettek. Azt mondta: a segélyezés átalakításánál hozzávetőleg negyvenmilliárd forint költségvetési pénzt vettek ki a rendszerből. Hozzátette, eközben több hírt is kaptak arról, hogy a járási hivatalokban kevesebb ember dolgozik, és az ügyeket heti öt nap helyett csak kettőn lehet intézni.

A Népszabadság a héten közölt egy birtokába került levelet, amely szerint fejenként 25 ezer forintos Erzsébet-ajándékutalványt kapnak a Miniszterelnökségtől a megyei és a fővárosi kormányhivatalok dolgozói. A lap megkereste a Miniszterelnökséget, ahonnan azt a választ kapták, hogy „Húsvét alkalmával a kormányhivatalok és járási hivatalok dolgozói egyszeri juttatásként 25 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak. A juttatás az ügyintézőket és a hivatalok mindennapi működésében, az ügyfelek hatékony és gyors kiszolgálásában segítő munkatársakat, összesen 27 438 főt érint, a hivatalok vezetői és vezető beosztású kormánytisztviselői nem részesülnek juttatásban."

Bangóné Borbély Ildikó reagált a Fidesz azon kérésére, hogy a pártok legyenek tekintettel az ünnepekre. Szavai szerint attól, hogy próbálják leplezni, mi történik Magyarországon, "még a valóság szembejön velünk". Szavai szerint ezt jól jelzi, hogy Kriza Ákos, Miskolc fideszes polgármestere nem engedte meg, hogy a Gyermekétkeztetési Alapítvány az ünnepek alatt ételt osszon a városban. Hozzátette, hogy 2013-ban még a polgármester is beállt az ételosztók közé.

Végül arról is beszélt, hogy április 11-én délutánra demonstrációt szerveznek a fővárosi Batthyány örökmécseshez, ahol nemcsak a brókerbotrány érintettjeiért, hanem az "Orbán-kormány szociális károsultjaiért" is kiállnak.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Desischado
A segélyen lévőknek, a szegényeknek, és a közmunkásoknak, meg a kisnyugdíjasoknak nem akar osztani a kormány egy kis pénzt? Mert rájuk férne nagyon!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
Egyszer mi is kaptunk pár ezer forintos vásárlási utalványt, amit a szomszéd város egyik üzletében lehetett érvényesíteni (gondolom helyi haver üzlete), de csak ha sok tízezer forintért veszel valamit ami általában minden háztartásban már van. Mellé kaptunk egy köszönő levelet az átalakításban való részvételről. A levél és a kupon ment a kukába. És dolgoztunk tovább abban az átalakítás alatt álló katyvaszban ami soha nem lesz befejezve.
mariaberta
Hát a csúszómászókat díjazni kell.
wagabund
ahová én járok nagy ritkán, az a kormányhivatal állandóan dugig van ügyfelekkel...akik nem is rejtik véka alá a hosszú várakozás alatt felgyülemlett mérgüket...az ablak mögött dolgozók meg csak tűrnek..

nos ennek fényében csak huszonötezret, és azt is utalványban? appofámleszakad... akár a cocilizmusban..
kata53
A segélyeket meg elveszik! Hányat is szüntetnek be ebben az évben a rászorulóktól? Méltányossági K.GY. ellátás, Lakásfenntartási támogatás stb...
nusika
...és az egészségügyben dogozók miért nem kapnak, még egy forint fizetésemelést sem??? Ők nem teljesítenek? A kormány és kormánytisztviselők rendszeresen ellenőriztetik az egészségüket az intézményekben és soron kivül ki vannak szolgálva!!! Erzsébet utalványt is elvették...szégyen, hogy mit művelnek az egészségüggyel!!!
human
@nusika: A kormány ott belekalkulálja a hálapénzt is, mert úgy neki egyszerűbb. Akik meg így sem kapnak vagy nem fogadják el, azok meg így jártak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.