Tanárok és diákok tiltakoznak, amiért a minisztérium több egyetemi szakot is megszüntetne az ELTE Társadalomtudományi karán – írja a Vs.hu.

A lapnak megerősítette az ELTE Társadalomtudományi karának egyik tanára, hogy információs sztrájk van az egyetemen.

A kiszivárgott hírek szerint megszűnne a nemzetközi tanulmányok alapképzés (csak mesterszak formájában maradna meg), a társadalmi tanulmányok BA szak pedig teljesen eltűnne.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Vajon miért kell ezeket a szakokat megszüntetni? Hogy ne láthassunk át a határon túlra? Ez a bezárkózás egyik lépése?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Anna Mária
@human: Hát persze: minek egy olyan országnak nemzetközi tanulmányok, amely a teljes elszigetelődésre készül, hiszen úgy viselkedik Európa közepén, hogy az nem lesz már sokáig tolerálható.
human
@perfekt: És a felsőfokú képzettségűek közt kisebb a munkanélküliség, mint a szakmunkások közt. És erre mit csinálnak? Mindenkit szakmunkásnak akarnak képezni.
perfekt
@human: Szia- én az egyetemes oktatást-és a hozzá tartozó dilettánsokat jelzőztem.Igazad van,hiszen szakmunkás képzéshez is szükséges az ipar--van nekünk olyan?Képezhetik a munkaerőt-jó lesz Ausztriában-és fejlett iparral-intézményekkel rendelkező országokban-félpénzért!
világlátó
Ez a politikai éra nem tűrheti hogy kinevelődjön a saját " sírásója ". Nem is szólva az ott tanító ellenzékhez sorolható politikai elemzőkről és politológusokról. A szakok és akár karok megszüntetésével ők is kikerülnek az egyetemi katedráról a kormányt bírálók köréből.
Majd az új közigazgatási egyetemen a kiválogatottakból lesznek a hírmagyarázók, szóvivők, oktatók és a mai demokratikus baloldali elemzőket kétvállra fektető nemzeti , polgári politológusok.
faiparos
Fiatalok ne hagyjátok magatokat,ha csak egy kicsit is engedtek ennek e pszihopata bandának elvesztetek.Már így is szarba vagytok a paksi hitel miatt. Nyugdíjatok már nem lesz mert kell az adósságra. Ha abbahagyjátok ledarálnak benneteket.Csuhással az EMI-től ne álljatok szóba mert leszalámiz benneteket.
verőce21
Jó trend ez, amit az oktatási törvényben változtatnak. Fölösleges annyi büfé-ruhatáros egyetemi képzés.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.