Pszichológus segítségére lenne szüksége Á. Anikónak, aki meggyilkolta saját 8 éves kislányát. Védőügyvédje szerint azért kellene szakember a nő mellé, mert még mindig zavarodottan viselkedik – írta a BorsOnline.

Csikós János arról is beszélt:

Védencem a bűncselekmény elkövetését elismeri, többet azonban egyelőre nem mond. A legjobban azért aggódik, hogy minél előbb véget érjen az eljárás, és megtudja, hogy mennyi időt kell börtönben töltenie.

Mint ismert, az asszony súlyos alkohol – és gyógyszerproblémákkal küzdött évek óta, ezért a bíróság az apának ítélte a kislány felügyeletét. Viszont miután szerzett takarítói állást és lett egy új élettársa, az apuka úgy gondolta, elengedheti vele lányukat a tavaszi szünetre. A férfi akkor kezdett aggódni, mikor a nő nem vette fel a telefont.

 Á. Anikó gyermekével egy panzióba ment, megérkezésük után pedig szinte azonnal gyilkolt. Ezt követően napokig ivott kislánya paplannal letakart holtteste mellett: a pincérektől folyamatosan pezsgőt és rövid italokat rendelt. 

Á. Anikót állítólag senki sem látogatja a börtönben, volt élettársa sem.

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Nem psychológus kell neki, hanem hóhér !!!
A törvényhozóknak vissza kellne sürgösen
állítani a halálbüntetést az egyre többször
elöforduló elöre eltervezett gyilkosságok
ítéletére. És akkor nem kellene 15-20 éveket
etetni,itatni az ilyen elvetemülteket !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Anna Mária
Nem akarok erről a nőszemélyről soha többé hallani!
volvós
Nem psychológus kell neki, hanem hóhér !!!
A törvényhozóknak vissza kellne sürgösen
állítani a halálbüntetést az egyre többször
elöforduló elöre eltervezett gyilkosságok
ítéletére. És akkor nem kellene 15-20 éveket
etetni,itatni az ilyen elvetemülteket !
papa.49
@volvós: Igazad van erre nincs mentség!!!
bakurasz
Fogadjunk, hogy az első tíz pert után a máglyán, minden eszébe jutna! Még hogy orvost neki! A benzininjekciót a portás is beadhatná!
karma1
Addig fogjak forszirozni az elmeallapotat, (az ugyvedje mar lathatoan elkezdte iranyitani a kozvelemenyt), hogy meg a sajat beismero vallomasat is vissza fogja vonni,j es megussza egy parhetes kenyszerelvonoval, meg egy kis pszichiatriai kezelessel, oszt jonapot.
Egyszeruen nem talalom ertelmet, annak, hogy aki bevallja a sajat gyerekenek a meggyilkolasat, az me'g kap egy vedougyvedet, aki elkezd mentokorulmenyeket krealni, hogy folmentesse ezt az egetnivalo boszorkanyt. Mert mi olyan embersegesek vagyunk mindenkivel, meg nalunk KDNP is van, meg szeretet, meg demokracia, ahol a bunosnek is vannak jogai... Meg a jo edesanyjanak is, aki ezt a szornyeteg gyilkost megszulte,...
jancsipapa
@bakurasz: Benzininjekció ? Ne pocsékolj ! A kötél többször is felhasználható :
Anna Mária
@karma1: Az ügyvédjének az a dolga, hogy védje. Ügyvéd mindenkinek jár.
Az ügyvéd hiába próbálja irányítani a közvélemény, semmire nem megy vele, hiszen a bíróság dönt, mégpedig függetlenül, a jogszabályok alapján, a közvéleményhez semmi köze. Egy bíróra senki és semmi nem gyakorolhat nyomást.
Igen, mindenkinek vannak jogai egy civilizált jogrendben, ezt el kell fogadni.
Nem a nép, nem az utca ítél, hanem a független bíróság.
karma1
@Anna Mária: Sajnos, pontosan leirod a TORVENYEKET, de sajnos, nem a TORTENTEKET, vagyis persze, mindenkinek jar meg hivatalbol kirendelt ugyved is, neki meg fizetni se kell majd erte, de nem hiszem el, hogyha valaki valamit elkovet (pl. gyilkol), majd bevallja, elfogjak, rabizonyitjak, akkor miert nincs szigorubb itelkezes?

Ja, persze lehet, hogy hirtelen majd o is ongyilkos lesz a cellajaban...
karma1
@Anna Mária: Talan csak a birosag "fuggetlensegeben" ketelkedem, mert mint mindent, ezt is sikerult elhitelteleniteni...:o((
Anna Mária
@karma1: Nem értem, miért kívánnál éppen beismerés esetén szigorúbb ítélkezést? Ha tagad valaki, az szerinted jobb?
Szerintem éppen elég baj, hogy a büntetésvégrehajtás nem dolgozik rendesen és öngyilkosságok történhetnek, az elítéltek ilyen módon is megúszhatják a büntetést. Jobban kellene vigyázni rájuk.
Magyarországon a bíróság függetlenségében - ha másban nem is - még lehet bízni. Igen jó, felkészült, valóban független a bírók nagy többsége.
bakurasz
@Anna Mária: Én vágom, mi karma1 Problémája ezzel! Neki is tele a f.sza, hogy mindig van az a lehetőség, miszerint ki lehet bújni a súlyosabb büntetés alól.Ez a lehetőség, a beszámíthatatlanság megállapítása! A lánynak is joga volt élni, tehát a gyilkos jogait a tette súlya okán, igenis minimalizálni kéne! Mondjuk közel a nullához! Még az élethez való jogát is! Azt meg pláne nem szabadna, hogy az ügyvédje tanácsára elég a tettét ráfogni a "hangokra" és máris töredékére csökken vagy eltűnik a büntetése! Benzines kötelet neki!
Anna Mária
@bakurasz: Az ilyen embert akkor sem engedik szabadon, ha bebizonyosodik a kóros elmeállapot. Akkor olyan hosszú kényszergyógykezelésre ítélik, mint a büntetése lett volna. Ha még a büntetés időtartamának letöltésekor sem gyógyult, áthelyezik más, nem igazságügyi zárt pszichiátriai osztályra.
Ezért nem értem, miért kell ezen problémázni. A bűnöző, akár épelméjű, akár nem, megkapja és le is tölti a büntetését.
A "hangokkal" nem lehet a bíróságot manipulálni, a pszichiáter szakértőt nem lehet ilyesmivel átverni. Egy ügyvéd sem tanácsol ilyesmit, ez csak mese.
Tibor43
Jó lenne ha ilyen esetekben a bíró is kapna olyan "hangokat",hogy ezeket a gyilkosokat ki kell iktatni az élők sorából...
silber13
Az ügyvéd meg mondja meg a csajnak, hogy nem kell aggódnia, ki fog szabadulni idővel, de akkor lábbal előre fogják kivinni némely szállító munkások!
Mézike
@Anna Mária: Tévedsz. Van olyan brutális gyilkos akit pár év kényszergyógykezelés után szabadon engednek. Linket nem küldök, mert úgyse olvasod el.
volvós
@Anna Mária: ma 12:49

Látsz Te Magyarországon " független " Bíróságot ???
Gonoszgólya
@Anna Mária: "Ezért nem értem, miért kell ezen problémázni."
Akkor nincs is miről beszélgetni veled. Ez a két mondat is felesleges volt.
nyanya001
Ha rajtam múlna ... na inkább nem írom le mit kapna ez a tetves riherongy !
zöldszem
A tettesnek jogai - Az áldozatnak csak esélyei vannak...!
A magyar igazságszolgáltatás...??!!
Mi a különbség a jó ügyvéd és a sztárügyvéd között? A jó ügyvéd ismeri a törvényt, a sztárügyvéd meg ismeri a bírót.
papa.49
@zöldszem: Egy kiegészítés, az ,,áldozatnak esélye volt,, a másikban teljesen igazad van...
zöldszem
@papa.49: Lehet a dühtől már nem is látunk rendesen!!!
papa.49
@zöldszem: Ahogy mondod, a ,,csak,, nem láttam, kösz...
Anna Mária
Szerintem teljesen fölösleges rugózni ezen a nőszemélyen.
Az igazságszolgáltatás dolga vele foglalkozni.
Mi örüljünk annak, hogy nem egy olyan társadalomban élünk, ahol az utca embere hozza és hajtja végre az ítéleteket, hanem e célra az állam megfelelő apparátust tart fenn.
justhpeter
Nem hiszem, hogy bármi olyan érdeme lehet ennek a nőnek, amiért foglalkoznia kellene bárkinek is vele. Mélységesen cinikusnak és aljasnak tartom, hogy most az foglalkoztatja, mennyi büntit fog kapni. 100 és 200 év között bármit mondjanak neki és zárják rá az ajtót. Két generációval később majd valaki ránéz, él-e még.
karma1
@Anna Mária: Hat pont ez az! En egyaltalan nem vagyok meggyozodve rola, hogy buntetese egyenlo sulyu lesz-e a tettevel, es ha igen, akkor meg mindig fognak talalni neki egy kiskaput, amivel lehet a bunteteset harmadolni, ideggyogyaszati kezelesre valtoztatni, de ez mar az 5 eves . 4-rol ledobott kisfiu eseteben nem mukodott, abbol csak azert nem lett ugy, mert apuka utana ugrott, es meghalt. (Kezdhette volna magan a sort, es nem a picin. Ott is az okozta a tragediat, hogy a birosag ugy gondolta, hogy apuka "kigyogyult" az eroszakossagabol, holott 2 hettel a tragedia elott az edesanyanak kellett kiszabaditani a kisfiut a "szereto apuka" kezeibol. Mar akkor meg akarta olni a kisfiut. Masodszorra nem volt az anyuka olyan kozel. @bakurasz nagyon jol latta meg, mi az en problemam. Bar tudod mit, varjuk meg a birosagi dontest, a vedougyved lepeseit, es ugy egyaltalan: az iteletet. A beismero vallomastol pedig szerintem a buntett egy mikronnyival sem lesz kisebb, a kislanyt mar semmi es senki sem hozza vissza az eletbe. (Egyebkent mar regen ugy sejtem, hogy a beismero vallomast inkabb a nyomozati szervek szeretik, mert erosen lecsokkenti a munkaidejuket...:o(((

Baratnom, ez csak az en maganvelemenyem, es csak itt mondom el , tehat nem mervado, de ha megtehetnem, ez a banya nem kerulne el a benzines kotelet (Termeszetesen a fuggetlen birosagi eljaras utan. )
karma1
@Anna Mária: Ahol a poltpeti vezette birosag leallitatta a Varadi Andras halala ugyeben a nyomozast "A tettes ismeretlen" hatarozattal, viszont a Quaestor nyilvanvaloan saros Tarsolyat engedte tobb mint egy hetig vagyont kimenteni, valamint Horvath Andrasnal rendelt el hazkutatast, nem a ZOld Dosszie tartalmat akarta attanulmanyozni - az nekem nem elegge fuggetlen.
Kulonben sem vagyok meggyozodve rola, hogy amiota Harshegyet bezartak, -ami a legprofibb ideggyogyasz intezmeny volt -, azota van-e arra mod, hogy biztonsagos modon elzarjanak ilyen embereket a koz-tol, meg persze a tobbi, valoban beteg szemelytol? Fogadast mernek ra kotni, hogy az itelet nemcsak nem lesz sulyos, de inkabb gyogykezeles lesz, mint borton.
Desischado
Akasztás, élve megnyúzás, kibelezés, 100-oros életfogytiglan, én ezt ítélném ennek a mocskos ribancnak! Más mit nem adna egy gyerekért, ez a rohadék meg megölte azt az ártatlan kislányt! Nem írok többet, mert nem látok a dühtől! És még mentegetni próbálja az ügyvédje?! Remélem, soha többé nem engedik ki!
Anna Mária
@karma1: Polt Péter a legfőbb ügyész, nem a bíróságokat vezeti.
Az ügyészség közvádas ügyekben a vádat képviseli, a bíróság pedig egy minden hatalmi ágtól független intézmény, amelynek az egyik feladata a bűncselekményt elkövetők büntetése.
A Hárshegy bezárása nincs összefüggésben az igazságügyi elmeszakértők munkájával, korábban sem ott voltak elhelyezve azok, akiket megfigyeltek, illetve kényszergyógykezelésre ítéltek, hanem az Igazságügyi Elmemegfigyelő és Gyógyító Intézetben, amely egy zárt intézmény, ahol iszonyú a zsúfoltság, rettenetes állapotok uralkodnak.
karma1
@Anna Mária: Egy biztos, a pontos hierarchiat Te sokkal jobban ismered, csak tudod en nagyon messze vagyok, es mindig azt hallom, (ill. olvasom a neten), hogy valahol a poltpetya keveri a lekvart, altalaban o az Atyauristen,... (Bocs, ez csak egy "feeling", nem pontos tudas, ezert vagyok egy kicsit elmaradva, bocsiiiii! :o)))
Anna Mária
@karma1: Semmi gond, azzal van gond, hogy a Magyarországon élőknek nincs fogalmuk ezekről a dolgokról! :)
Állandóan megy az ítélkezés fikázása, akasztást meg felkoncolást követel a jónép, ahelyett, hogy örülne a fejlett jogrendszernek, ahol nem az a vasárnap reggeli program, hogy kimegyünk az utcára megnézni valakinek az agyonverését. Vannak ugyanis ilyen országok.
Lehetne örülni annak, hogy vannak olyan emberek, akik elvállalják a rettenetes melókat, például a börtönökben meg mondjuk az elmemegfigyelőben, ahol akár több gyilkosságot is elkövetett elmebetegek vannak iszonyúan összezsúfolva természetesen zárt börtönkörülmények között úgy, hogy a dolgozó nagyon kevés és rosszul fizetett, rajtuk is spórol az állam.
karma1
@Anna Mária: Tudod, igazad van, en mindig elgodolkodom azon, hogy azok a szegeny bortonorok ugyanugy a boriben rohadnak, mint a bunozok, pedig lehetne jobb eletuk is, es valoban nincsenek sem meg-, sem tulfizetve...:o((
Anna Mária
@karma1: Nagyon nehéz melók, nagyon kevés pénzért.
Nagyon megterhelő ám lelkileg is állandó kapcsolatban lenni gyilkosokkal és egyéb bűnözőkkel, elmebetegekkel még akkor is, ha a kommunikációnak kemény szabályai vannak. Szörnyű világ - és ezek a dolgozók mégsem mondanak fel és rohannak el sikítozva.
eszegfu
Lehet, hogy tényleg pszichológusra van szüksége most (esetleg sokkal előbb kellett volna?), mert még mindig nem a tette miatt "aggódik", mintha egy csepp lelkiismeret furdalása sem lenne, hanem a kirótt büntetéstől... ez nem igazán normális...
Anna Mária
@eszegfu: Ahhoz fog kellene pszichológus, hogy segítse a nyomozást és kiszedje abból a személyből, mi hogyan történt.
Vannak olyan emberek, olyan sérült személyiségűek, akik nem képesek sem lelkiismeretfurdalásra, sem más emberi érzésre, egyszerűen hiányzik az érzelmi intelligenciájuk. Ettől még bőven büntethetőek lehetnek. Nem irigylem a pszichológust sem, akinek az a munkája, hogy egy ilyen személlyel üljön szemben. Brrrr.
eszegfu
@Anna Mária: És természetesen viselkedjen udvariasan a pszichológus, sőt akár kedves és nyájas is legyen annak érdekében, hogy megtudják a nyomozók hogyan is történt. Tényleg ez rosszabb, mint egy BKV-s ellenőr, aki arra hajt, hogy a bliccelőket elkapja.
Anna Mária
@eszegfu: Az életellenes bűncselekményekkel foglalkozó nyomozó munkája sem lehet csupa nóta és kacagás.
eszegfu
@Anna Mária: Valóban, az ember nem is gondolja milyen "kinos" foglalkozások is vannak!
soljanka
Értem én ezt a "zavart, sérült...stb elmeállapot"-ra való hivatkozást, de nem tudom elfogadni, hogy miért kap ilyen komoly szerepet a jogban. Illetve talán azt is értem.
De más a jog és más az igazságérzet.
Számomra mást jelent ez. Ha valaki nem képes a társadalmi normáknak megfelelően élni a közösségben, azt ki kell vonni onnan. Mert veszélyezteti a törvénykövető társait.
A gyilkos az egyszerűen gyilkos. Akár elmeroggyant, akár nem.
Kioltotta egy ember életét. Aki ilyet tesz, az alapból nem 100-as.
Mindegy, hogy miért. (önvédelem persze más tészta)
Nem mérlegelni, hanem életfogytiglan magánzárka. Hogy, ha netán addig nem volt sérült, akkor bolonduljon meg bent.
Esély nélkül.
A kényszerkezelés pedig csak egy kényszermegoldás. Elveszi az energiát, időt, szakértelmet, helyet a többi betegtől.
wagabund
a sitten jó élete lesz, csak be kell állnia csicskának...mos, főz, vasal, szop, lop, gombotvarr, és egyéb, amit a zárka urai megkívánnak...(és a többi)
Anna Mária
@soljanka: A jogrendszerünkben azért kap komoly szerepet az elmeállapot vizsgálata, mert az ítélet meghozatalához tudni kell, hogy a vádlott egyáltalán büntethető-e, nem áll-e fenn büntethetőséget kizáró körülmény.
Ítéletet pedig csak úgy lehet hozni, ha minden körülményt mérlegel a bíróság.
A magyar jogban senkit nem ítélnek magánzárkára, az elkülönített őrzés szükségességét a büntetésvégrehajtás mérlegeli, de azzal a céllal nem hoznak ilyen döntést, hogy az elítéltet az elzáráson kívül még kínozzák is. A bíróság elzárásra ítél, nem pedig megbolondulásra. A büntetésvégrehajtásnak pedig az a dolga, hogy a bíróság ítéletét hajtsa végre.
Mézike
@Anna Mária: Honnan tudod mit dolgozik , mennyit dolgozik egy életellenes nyomozó?
mariaberta
Csak azért történhet ilyen, mert egy csodálatos elme bezáratta a Lipótot. Majd ha őt éri ilyen kis piás baleset, kinyittatja a boltot.
wagabund
@Anna Mária: 14.27...
senki nem mondta, hogy koedukált... egy 12 fős zárkára gondoltam, ahol igen kemény hölgyek múlatják az időt...
ha még további magyarázatra is szükséged lenne, inkább hagyjuk...
csa-csa
"Védőügyvédje szerint azért kellene szakember a nő mellé, mert még mindig zavarodottan viselkedik"
NA ÉS? adnék olyan szakembert mellé hogy rögtön beledöglene! Gyerekgyilkosoknak különösen NINCS KEGYELEM!!! és nem érdekel miért tette!
Anna Mária
@csa-csa: A bíróságot viszont érdekli az indíték is.
soljanka
@Anna Mária: Ezért írtam, hogy más a jog és más az igazságérzetem.
Amit írtam fenntartom. Számomra nincs mérlegelés: ölt. Nem mérlegelt. Ölt.
Semmi szánalom nincs bennem.
Anna Mária
@soljanka: Egy pillanatig nem állt szándékomban meggyőzni téged és teljesen megértem, hogy nem érzel szánalmat. Én sem. Nincs rá ok.
Azt viszont igen jó dolognak tartom, hogy az ítéletek nem érzelmi, hanem kizárólag a jogszabályok alapján, alapos bírói mérlegelés után és szakértői vélemények figyelembevételével születnek.
csa-csa
@Anna Mária: kár! ahogy kiejti a száján hogy ő gyilkolta meg a kislányt, már lőném is fejbe - és mert gyereket gyilkolt a rohadt mocsadék - kétszer hogy tuti legyen! Semmi vizsgálgatás súlyos pénzekért!
ad acta és ennyi. nincs tolerancia egy gyilkos iránt sem! és csak annak nincs, akinek nem gyilkolták még meg senkijét!
Anna Mária
@csa-csa: Jól van na, nyugi. Majd ha lesz halálbüntetés, akkor te leszel a hóhér.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.