Orbán Viktor ma Pécsett járt a Modern Városok elnevezésű program keretében, ahol a polgármesterrel, Páva Zsolttal írt alá megállapodást több fejlesztési kérdés kapcsán. Az ezt követő sajtótájékoztatón kérdezték ismét Habony Árpádról, akit múlt héten megtagadott.

A miniszterelnök szerint a politikai tanácsadó a magyar közjogban jogi kifejezés, nem azt jelenti, kivel szokott beszélgetni az ember, hanem jogi kapcsolat létezését a kormánnyal; a Miniszterelnökségen és a minisztériumokban is dolgoznak politikai tanácsadók.

Hogy én kire hallgatok még a feleségemen kívül, az meg az én dolgom, mert én vállalom a felelősséget a döntéseimért

- tette hozzá Orbán a hvg.hu tudósítása alapján.

A kormányfő vissza is szólt a kérdést feltevő újságírónak:

Ha van politikai tanácsa, ne tartsa magában, küldje el nekem, és akkor majd megírhatják, hogy a Népszabadság újságírójának politikai tanácsaira is hallgatok.

Arra a kérdésre, hogy Habony áll-e a legújabb nemzeti konzultáció mögött, úgy felelt, a kérdések megfogalmazása is az ő felelőssége.

Ha bárgyúak, akkor is, ha értelmesek, akkor is. Az én nevemmel és az én kísérőlevelemmel mennek ki, mint eddig is

- mondta a miniszterelnök a hvg.hu szerint.

Orbán Viktor a végén megerősítette: a döntést ő és a kormány hozza, így a felelősséget is ő vállalja, és az ország sorsa szempontjából ez a lényeges.

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Még véletlenül sem magánügye egy MINIszterelnöknek, hogy milliókat érintő döntései előtt kiket hallgat meg döntéshozás céljából.
Mondjuk pont a felelősségvállalásról híres. Éppen Habonyt is mennyire vállalja.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
JAJMÁR
@Freewolf: 10:23 Van kérdés valóban, de a fő kérdés, ki irányítja most ezt az országot és kinek, kiknek a tanácsára?
(Ja, egyébként jó, hogy itt vagy :) )
Freewolf
@JAJMÁR: Azt, hogy Obamának, Putyinnak, Orbánnak ki suttog a fülébe, az ő dolga. A döntésért a dicséret és a balhé is őt illeti. Azt a kérdést is feltehetnénk, ki irányítja Obamát? És mi van, ha megtudjuk?
Köszi! Ismerjük egymást?
karma1
Csak akkor lehetne habonyarpi a csuti orias maganugye, ha mondjuk arra nezve adna barati tanacsot neki, hogy milyen autot vasaroljon a csaladnak, vagy melyik nyakkendojet vegye fol a fogadasra. De amikor egy orszag eletet b@ssza el egy teljesen orult, ki nem probalt , hirtelen tamadt otlettel, akkor bizony orbannak el kell szamolnia az arpihoz valo kapcsolatarol...
Freewolf
A miniszterelnök attól kér tanácsot, akitől akar! Akinek ez nem tetszik, menjen tüntetni! A lényegen nem változtat!!!
bakegya
@JAJMÁR: de hát mi haszna,ha a honfitárseink se ezen se azon nem akadnak fenn,és ki...inkább felveszik...hogy elég vulgáris legyek a latin kultúra igénye már sehol-a pökhendi cinizmus és a bunkóság keveredik-a nyegle majom pedig valóságos trendy.
bakegya
@Freewolf:(10.23) hát nem kérdés!-pontosan tudjuk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.