Orbán Viktor ma Pécsett járt a Modern Városok elnevezésű program keretében, ahol a polgármesterrel, Páva Zsolttal írt alá megállapodást több fejlesztési kérdés kapcsán. Az ezt követő sajtótájékoztatón kérdezték ismét Habony Árpádról, akit múlt héten megtagadott.

A miniszterelnök szerint a politikai tanácsadó a magyar közjogban jogi kifejezés, nem azt jelenti, kivel szokott beszélgetni az ember, hanem jogi kapcsolat létezését a kormánnyal; a Miniszterelnökségen és a minisztériumokban is dolgoznak politikai tanácsadók.

Hogy én kire hallgatok még a feleségemen kívül, az meg az én dolgom, mert én vállalom a felelősséget a döntéseimért

- tette hozzá Orbán a hvg.hu tudósítása alapján.

A kormányfő vissza is szólt a kérdést feltevő újságírónak:

Ha van politikai tanácsa, ne tartsa magában, küldje el nekem, és akkor majd megírhatják, hogy a Népszabadság újságírójának politikai tanácsaira is hallgatok.

Arra a kérdésre, hogy Habony áll-e a legújabb nemzeti konzultáció mögött, úgy felelt, a kérdések megfogalmazása is az ő felelőssége.

Ha bárgyúak, akkor is, ha értelmesek, akkor is. Az én nevemmel és az én kísérőlevelemmel mennek ki, mint eddig is

- mondta a miniszterelnök a hvg.hu szerint.

Orbán Viktor a végén megerősítette: a döntést ő és a kormány hozza, így a felelősséget is ő vállalja, és az ország sorsa szempontjából ez a lényeges.

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Még véletlenül sem magánügye egy MINIszterelnöknek, hogy milliókat érintő döntései előtt kiket hallgat meg döntéshozás céljából.
Mondjuk pont a felelősségvállalásról híres. Éppen Habonyt is mennyire vállalja.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
Még véletlenül sem magánügye egy MINIszterelnöknek, hogy milliókat érintő döntései előtt kiket hallgat meg döntéshozás céljából.
Mondjuk pont a felelősségvállalásról híres. Éppen Habonyt is mennyire vállalja.
verum
De hogy mit tesz, az egy egész ország dolga!
Yoda69
Nem egeszen orban geci. Ugyanis kozpenzbol fizeted a tanacsadoidat, igy az adofizetoknek joguk van tudni, hogy ki kapja a tobb millios jutattast.
Aki Én
Orbán és a kommunikáció:

"Egyszerűen nincs a szótárában, hogy nem tudom, pedig simán vannak olyan helyzetek, amikor miniszterelnökként is mondhatná. De ilyenkor mindig az jön elő belőle, hogy tök mindegy, hogy merre, mit, csak induljunk el, lépjünk, vagy legalább mondjunk valamit" - mondta egy régi bizalmasa.
Ennek legendás példájaként többen azt az 1998-as, nagy tiszai árvíznél történt esetet idézték fel, amikor az egyik kritikus folyószakaszon Orbán maga is beállt homokzsákot pakolni a gáton. Egy idős asszony odament hozzá, és a kezét megfogva kétségbeesetten megkérdezte tőle, hogy mikor költözhetnek vissza a házaikba. A pár hónapja hivatalban lévő Orbán nem azt mondta neki, hogy nem tudom, csókolom, de tetszik látni, mindent megteszünk, hogy mihamarabb visszamehessenek, hanem gondolkodás nélkül rávágta, hogy "jövő szerdán", amiből a még hetekig tartó árhullám miatt természetesen nem lett semmi."
A cikk:
www.origo.hu/itthon/20130530-hogy-latjak-az-50-eves-orban-viktort-a-fideszben.html
nyanya001
Azért egyre szánalmasabb az Orbán, ennyire letagadja
a tényeket, az meg felháborító, hogy ez köztörvényes bűnözővel
beszéli meg az ország dolgait !
Hellcat
"Hogy én kire hallgatok még a feleségemen kívül, az meg az én dolgom, mert én vállalom a felelősséget a döntéseimért"...ho...hogy mi???hogy mit vállalsz te???TE??? Felelősséget??? SOHA A JÓ ÉLETBEN NEM VÁLLALTÁL SEMMIÉRT FELELŐSSÉGET.
Aki ezt bizonyítékkal cáfolja annak fizetek!!!
Gonoszgólya
"... a döntést ő és a kormány hozza, így a felelősséget is ő vállalja, ..."
Na kisgeci, EZEK alapján rohadnátok folyósra az akasztófán egy normális országban.
pbalage
Ha a Főcigány minden balhét magára vállal, akkor megkockáztatom hogy előbb utóbb egy lámpavason fogja lengetni a szél.
zöldszem
"Orbán szerint Habony az ő dolga"
Fene tudja, inkább gusztus dolga...de, ha Orbánnak bejön...

Nem kell semmin csodálkozni, a sajtótájékoztató pont olyan mint máskor.
Hazugság, ezerrel!
Senara
Még mindig azt kérdezem miért kellett titkolni ? Mikor bármit , bármikor lenyomott a "kétharmad torkán "ha kell törvényt is tákolt hozzá !
Strong
Milyen lovagias a Viktor: Vállalja a felelősséget.. ez igen:

Mint a Tizedes meg a többiekben: Ide nézzetek! Így hal meg egy Magyar tiszt! Ide lőjetek!!!
papa.49
Életedben soha még felelősséget nem vállaltál, sőt még az ész nélküli törvények megszavazásakor se szavazol, vajon miért is???
Dr. Felipe
"Ha bárgyúak, akkor is, ha értelmesek, akkor is. Az én nevemmel és az én kísérőlevelemmel mennek ki, mint eddig is"

Majd a vádemelés is a te nevedre fog menni, g vicctor kommunista spicli elvtárs.
human
Ismét hazudik Orbán:
"én vállalom a felelősséget a döntéseimért"
Legutóbb kiderült, hogy nem felügyeltétek az értékpapír kibocsátásokat. Hány százmilliárdot is buktak a befektetők? És Viktor, nem te fizeted ki, hanem mi adófizető állampolgárok.
Elengedtetek egy baltás gyilkost a külügyi szakemberek tanácsa ellenére. Ezért is az ország szégyenkezhet.
Hány milliárdot is bukik az ország azon, hogy Simicskától elveszed az autópálya építés jogát és másik haverodnak adod? Ezért sem vállalod a felelősséget.
Milyen felelősségről beszélsz te félázsiai?
Anna Mária
Azt sem tudja, mi az a felelősség, hablatyol a levegőbe.
lampa laz
Igazából habony a miniszter, ez meg a bábjancsija.
solidedge
Ilyen mondatokért 2006 öszén már nagy rombolva vonulás volt Budapesten.
dr. prédikátor
Na figyuzz te szarházi geci viktor szopkin!!!Te soha a büdös életben nem vállaltál felelősséget semmiért!!! amikor a parlamentben nagy dolgokban szavazni kellett te mindig távol maradtál, arra hivatkozva hogy halaszthatatlan közfeladatot látsz el!!!és még jó pár geci is így tett!!!Miért vállaltál akkor felelősséget???De remélem eljön az az idő amikor számot kell adnod a sok mocskos dolgodról!!!Emlékezz Causeszkura!!! Kivégző osztag előtt végezte!!!
bakegya
AZ Ő NAGYDOLGA-igaza van-csakkk hogy e tekintetben nincs magánügy!!!
human
@dr. prédikátor: Tényleg. Egyáltalán a Paks 2 szavazásakor bent volt szavazni? Én úgy emlékszem, hogy nem csak nem szavazott róla, de bent sem volt a parlamentben.
Mobil123
F@sza modern város lesz Pécs az atomhulladékkal a seggében !!!
nyanya001
Aszongya, hogy kitől kér tanácsot, az az ő dolga !
Meg egy nagy ló...füle neked !
A magánéletedre vonatkozóan így van, de nem az országfa vonatkozóan !
jó lenne ha felfognád !
Egyre csekélyebb az értelmed !
Clavigo
@Mobil123: Ahelyett,,hogy Felsőcsutkát fejlesztené egy frankó kis atomtemetővel..
mekkelek
A felelôsségvállalása eddig a Gyucsányozásban merült ki...
Mobil123
@Clavigo: Oda a kertje végébe ! Be szép lenne! Éjelente világítana is neki hogy lássa a meccset.
Mobil123
De azért kíváncsi lennék arra asok agyhalott vén marhára akik ott cuppogtak neki ma a Széchenyi téren , hogy nekik nincsenek gyermekeik, unokáik akiket féltsenek a sugárzástól??? Vagy annyi a nyugdíjuk hogy eltudnak költözni és a többi ember levan szarva???
soljanka
Ez komolyan gondolja, hogy övé az ország.Halálkomolyan.
Pálinkafőző Rézüst
@Aki Én: ma, 12:50-re: jabizony, 2 napja még az büfizte, hogy nem is ismeri a habonyozóst...Ezt a pofátlan g...it...Hungarikum!
JAJMÁR
Döbbenetes! Lehet, hogy az ő dolga kitől kér tanácsot, de az nem, hogy miről? Mert ha az ország életéről és jövőjéről van szó, akkor van egy kis közöm hozzá nekem is.
Ki vezeti ezt az országot? kik???
lampa laz
@human: jól emlékszel, nem szavazott és nem is volt az ülésteremben.
JAJMÁR
Ugyan, még a trafikmutyiért se, a földmutyiért se, a brókerbotrányokért se, de ugye tudjuk ki a felelős a jobbik erősödéséért? - az, a nép!
justhpeter
Az iskolapadból a parlamentbe ülve sajnos nem volt módjában a felelősséggel megismerkednie. Eddig még nem jött szembe, hogy bemutatkozhassanak egymásnak. Ebbe azonban semmi különleges sincs, hiszen a munkával sem volt módja miniszterelnök úrnak megismerkedni, ennek ellenére mindenhol a munkaalapú társadalomról beszél. Biztos látott valahol, valami idegen helyen képet a munkáról, mert az egész fideszben ez ismeretlen fogalom, tehát ott nem is ismerkedhetett meg vele. Hát így van a mi kedves vezetőnk a felelősséggel. Ha konkrét magyarázatot akartok, hát ime: a mi Viktorunk kisdobos és úttörő korában azt tanulta, hogy a munka az becsület és dicsőség dolga. Na most ugye neki ilyen nincs, ergo semmi köze a munkához.
alterego56
Ha az "emúttnyócév"-zés felelősségvállalás, akkor tényleg vállaljátok. Erre már 2010-ben le mertem volna tenni a nagy esküt, de hogy még a második ciklusban is ez megy minden képzeletemet felül múlja.
Desischado
Az agyam dobom el, ez meg a felelősség?! Azt sem tudja, hogy mi az! Ezt a pofátlan vakerolást! A jó édes... a többit gondoljátok hozzá! A mi bőrünkről van szó, mi az, hogy nincs közünk hozzá?! Amikor fizetni kell például, az a mi dolgunk?! Ilyenkor meg az övé?! Hogy rohadna meg ez a szemét ártány!!!
bakegya
@human: SZEGEDEN LÉZERFÉNYT NÉZETT JANKÓVAL ÉS A VEZÉRKARRAL EGYBECSOMAGOLVA-a KÖTELES VEZÉNYELTE LE EGYMAGA AZ ORBÁNATOM-HALÁLRABIZTOSÍTÁST!-
Senara
Clinton titkolta ennyire gyakornok kisasszony tevékenységét .
bakegya
@JAJMÁR: ...jól hangzik...HABRONGYOS ÉLET...trallalla...???!!!-nem elég nekünk az afrikai használtruha!!DDD
human
Az újságírók pedig minden egyes sajtótájékoztatón kérdezzenek rá Habonnyal való kapcsolatára. Hagy érezze Orbán a törődést.
Freewolf
Tökéletesen megértem Orbánt. Kinek mi köze van hozzá, hogy kivel haverkodik? Majd az ellenzék megszabja, kivel beszélgethet? Na, szép kis "demokraták"!
pistapapa
Orbán(Olstein) téved! Ha közpénzből tobzódik ez a Habony, akkor a MI dolgunk az ügye.
Freewolf
Tudtommal Habonyt nem alkalmazza a kormány. Akkor milyen közpénzről beszélünk?
JAJMÁR
@bakegya:07:08 Hú, ez telitalálat! Hiába, a humor mindenekfelett :-D
JAJMÁR
@pistapapa: 09:15 Ne higgy a kormánynak, láthatod, a trafikügyben is hogy átverték a népet!
Addig, amíg nem derül ki, hogy a Habony miből él legálisan, addig jogosan feltételezhető, hogy illegális közpénzből. Egy nem alkalmazott egyén ki-be járkál az Országházba, és partiba van a kormánytagokkal? Gondolkodj, ember!
mate03
@Desischado: Ezek a szemetek ,(elmúlt nyóc éveznek)?A múltkor azt is letagadta hogy ismeri! Mikor hazudott!?Szerintem,akkor is ha kérdez!
JAJMÁR
@Freewolf: 09:15 a 09:30 hsz. neked szól, bocs @pistapapa:
Freewolf
@JAJMÁR: Nem csak Habonyt említeném. Nem a mi dolgunk vizsgálni, ki miből él, ezért van a NAV. Nem Habony az egyetlen csoda. Nézd már meg a milliárdos vállalkozókat! Ők el tudnak számolni a vagyonukkal? Vagy Cozma gyilkosa, aki bodzaszedésből volt milliomos? Épp úgy nem tudjuk Obán apjának hogyan lett kőbányája, mint azt, hogy Gyurcsány miképp lett milliárdos! Van itt kérdés rendesen.
JAJMÁR
@Freewolf: 10:23 Van kérdés valóban, de a fő kérdés, ki irányítja most ezt az országot és kinek, kiknek a tanácsára?
(Ja, egyébként jó, hogy itt vagy :) )
Freewolf
@JAJMÁR: Azt, hogy Obamának, Putyinnak, Orbánnak ki suttog a fülébe, az ő dolga. A döntésért a dicséret és a balhé is őt illeti. Azt a kérdést is feltehetnénk, ki irányítja Obamát? És mi van, ha megtudjuk?
Köszi! Ismerjük egymást?
karma1
Csak akkor lehetne habonyarpi a csuti orias maganugye, ha mondjuk arra nezve adna barati tanacsot neki, hogy milyen autot vasaroljon a csaladnak, vagy melyik nyakkendojet vegye fol a fogadasra. De amikor egy orszag eletet b@ssza el egy teljesen orult, ki nem probalt , hirtelen tamadt otlettel, akkor bizony orbannak el kell szamolnia az arpihoz valo kapcsolatarol...
Freewolf
A miniszterelnök attól kér tanácsot, akitől akar! Akinek ez nem tetszik, menjen tüntetni! A lényegen nem változtat!!!
bakegya
@JAJMÁR: de hát mi haszna,ha a honfitárseink se ezen se azon nem akadnak fenn,és ki...inkább felveszik...hogy elég vulgáris legyek a latin kultúra igénye már sehol-a pökhendi cinizmus és a bunkóság keveredik-a nyegle majom pedig valóságos trendy.
bakegya
@Freewolf:(10.23) hát nem kérdés!-pontosan tudjuk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.