Lázár Jánost nyílt levélben hívta vitára Jávor Benedek, a Párbeszéd Magyarországért EP-képviselője. Jávor azt szeretné elérni, hogy a sajtó nyilvánossága előtt vitathassa meg a Miniszterelnökséget vezető miniszterrel Paks2 ügyét.

Jávor levele alább olvasható:

Tisztelt Miniszter Úr!

Április 30-án tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy a paksi bővítés kapcsán nem folyik semmilyen eljárás Brüsszelben, „leszámítva Jávor Benedek EP-képviselő bejelentéseit, valamint néhány más magyar bejelentést. Ha megtisztel a képviselő, itthon is meg tudjuk beszélni ezt az ügyet”. Miniszter úr azt is hozzátette, hogy „állunk minden vita elé”.

Örömmel hallottam miniszter úr kijelentéseit, hiszen évek óta a nyilvános vita szükségességét hangsúlyozom, és ennek hiányát a paksi bővítés egyik legsúlyosabb hiányosságának tekintem. Ennél fogva természetesen örömmel állok miniszter úr rendelkezésére, hiszen már korábban is számtalanszor kezdeményeztük a nyílt vitát, de ezt a kormány mindannyiszor elutasította!

Miniszter úr kijelentései reményeim szerint megteremtik a lehetőséget arra, hogy a sajtó nyilvánossága előtt tisztázzuk azokat a kérdéseket a paksi bővítés kapcsán, melyekről az ország közvéleményét elmulasztották tájékoztatni! Milyen háttérszámításokra alapozva kötöttek megállapodást Oroszországgal? Miért maradt el a nemzetközi tender? Miért akadályozták meg, hogy a magyarok népszavazáson nyilváníthassanak véleményt a beruházásról?

Megannyi kérdés, amikre eddig nem kaptunk választ. Bízva abban, hogy a kormány képviseletében ön immár hajlandó lesz konkrétumokat elárulni, örömmel elfogadom kedves invitálását, és kész vagyok egy sajtónyilvános vitán megvitatni ezeket a kérdéseket.

Brüsszel, 2015. május 5.

Üdvözlettel,

Jávor Benedek

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Na ebből se lesz semmi...nem fog kiállni a patkány.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@verum: ...az sem ártana, ha emlékeznél ki kihez szólt előre...de vissza is lehet lapozni...
...és ne fáraszd magad te se a fenyegetéssel mert úgy is lepereg...
verum
@Csizmás Kond: - hát ez az, rólad lepereg, ahelyett, hogy felfognád.
Csizmás Kond
@verum: Miből gondolod, hogy a te tanácsaid nálam elfogadhatók kéne legyenek ?
Ha értékesként akarsz megjelenni akkor próbálj változtatni a nekrológiádon...
verum
@Csizmás Kond: - nem osztottam és nem osztok parancsot. Pusztán érvelek. De ha nálad ez átgondolás nélkül (akár egyetértesz, akár nem) lepereg, az már a te dolgod.
Falra hányt borsó veled szót váltani, saját bevallásod szerint is.
Bár, igaz manapság a legfelsőbb körökben is ez a trendi.
Csizmás Kond
@verum: Nálam a vita azt jelenti, hogy a cikket elemezzük...nálad meg ahogy látom a vitapartner a célpont, ezért nem érdekel az öndicséreted.
A cikkel kapcsolatban pedig a vita azon alapul, hogy mindenki elmondja a maga véleményét. Az lehet jó vagy rossz attól még nem egymást kell értékelni,
...tehát nem érdekes, hogy mi a véleményed rólam mert amúgy fogalmad sincs ki ki lehet tehát ha vitázni akarsz rajta.
kukac50
Nem fog elmenni, mert fél,hogy belesül.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.