Kötelező lesz a műsorterjesztőknek a közmédia csatornáit az első csatornahelyekre sorolni július elsejétől. A médiatörvény legújabb módosítása az MTVA csatornáin belül már nem határoz meg sorrendet, de ajánlást megfogalmaz – írta meg a sat-tv-radio.hu.

A szolgáltatóknak az alábbi sorrendet javasolja a Médiatanács:

1: M1
2: M2
3: Duna TV
4: M4 Sport
5: Duna World
6: M6
7: M3
8: M5

Az oldal arról is ír, az M3 és M5 csatornákat nem kötelező továbbítani, az csak a szerződött hálózatokon jelenhet meg. Az M5 és az M6 a jelenlegi tervek szerint jövőre indul csak. Az ajánlás szerint az SD és HD felbontású műsorokat is továbbító hálózatok esetén az SD és HD változatokat külön-külön blokkban javasolják elhelyezni – közölte az oldal.

Változás lesz az is, hogy az M4 Sport indulásával megváltozik a teletext feliratozás oldala a Duna World esetén. Ez az eddigi 444-es oldal helyett az 555-ösön lesz elérhető, mert a 444-es oldalt az M4 Sport fogja használni.

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Nekem sorolhatja, akkor sem fogom nézni !
A szart ha felteszik a polcra, attól még nem leesz lekvár !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Toby
Semmi gond ! Az első 8 kanálist kiszórom - eddgi sem néztem a meglévő nyalogányokat !
micfild
csak aztán nehogy azt is szabályozzák mit nézhetünk meg a neten... pl bizonyos oldalakat egyszerűen letiltanak..- ezektől kitelik. ocsmánytompiból kinézem, hogy ilyen ötlettel áll elő.
Desischado
@mate03: Semmit sem vesztettél vele, ez biztos! Mondjuk, én sem nézem őket, és nem is fogom! Torkig vagyok a sok hazugsággal!

@Bercifiu: Mit mondhatnék? Teljesen egyetértek veled. a kutya sem fogja ezeket a nyaloc, hazug csatornákat nézni. És szerintem sem értenek a műszaki dolgokhoz, hiszen akkor tudnák, hogy a TV-hez van távirányító, amin lehet szabályozni a csatornákat. És még törölni is! Na, erre varrjanak gombot!
nezelodo
Mennyire megkönnyítik az amatőr tv programozók dolgát, nem kell keresgélni azokat a csatornákat, amelyeket az automata beállítás után simán törölnek a csatornalistából, ott lesznek egy csoportba, megcímkézve, még össze sem tudják téveszteni a mezítlábas műsorszolgáltatóval.
Yeromos
Majd a későbbiek során meg fogják hozni a távirányító törvényt is mely szerint a távirányító csak 8 csatorna gombot tartalmazhat és nem szerepelhet rajta léptetőgomb, a terméket majd a Nemzeti távirányító boltokba lehet beszerezni.
kukac50
Amin hazugságot közvetítenek azt nem érdemes nézni!
Majd úgy rakjuk sorba a tévénken ahogy nekünk tetszik, ezzel nem érnek el semmit!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.