Kötelező lesz a műsorterjesztőknek a közmédia csatornáit az első csatornahelyekre sorolni július elsejétől. A médiatörvény legújabb módosítása az MTVA csatornáin belül már nem határoz meg sorrendet, de ajánlást megfogalmaz – írta meg a sat-tv-radio.hu.

A szolgáltatóknak az alábbi sorrendet javasolja a Médiatanács:

1: M1
2: M2
3: Duna TV
4: M4 Sport
5: Duna World
6: M6
7: M3
8: M5

Az oldal arról is ír, az M3 és M5 csatornákat nem kötelező továbbítani, az csak a szerződött hálózatokon jelenhet meg. Az M5 és az M6 a jelenlegi tervek szerint jövőre indul csak. Az ajánlás szerint az SD és HD felbontású műsorokat is továbbító hálózatok esetén az SD és HD változatokat külön-külön blokkban javasolják elhelyezni – közölte az oldal.

Változás lesz az is, hogy az M4 Sport indulásával megváltozik a teletext feliratozás oldala a Duna World esetén. Ez az eddigi 444-es oldal helyett az 555-ösön lesz elérhető, mert a 444-es oldalt az M4 Sport fogja használni.

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Nekem sorolhatja, akkor sem fogom nézni !
A szart ha felteszik a polcra, attól még nem leesz lekvár !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kakaósbögre
nos,ettől még ugyanolyan nézhetetlen szar marad.
nyanya001
Nekem sorolhatja, akkor sem fogom nézni !
A szart ha felteszik a polcra, attól még nem leesz lekvár !
micfild
Semmi gond.. eddig is a 9es gombbal kezdtem... pedig a retek és a tv2 a 7-8ason volt. AZT sem nézem.
wagabund
emberek.. ez álom, vagy valóság? Orwell nem is volt betépve amikor írta az 1984-et?
eddig azt hittem...de most, hogy olvasom a hírt...
Mobil123
majd megnyomom 9-es gombot akkor elsőnek . (most se az eső kettővel kezdem és még csak nem is azzal fejezem be !!)
verum
Úgy látszik a fidesz-fanok számára egyszerűsíteni kell a távirányító használatát.
Sebaj, két gombot meg tudok nyomni egymás után, ha éppen TV-t akarok nézni. Sőt, még hármat is. ;-)
jancsipapa
Tényleg ennyire ostobák ? Vagy minket néznek annak? A TV-n úgy rakom sorba a csatornákat ,ahogy akarom ...
papa.49
Erre csak egy nemzetközi kézjellel lehet felelni, tenyér felfelé, nagyujj kinyújt, a többi behajtva, na ez a véleményem erről az ,,épületes baromságról,,!!!
lajospapa
Meg hogy asz@rnak a vastaga jöjjön elől...
Desischado
No problem, majd akkor a 9-től programozzuk a csatornákat, az első nyolccal nem kell foglalkozni. Értenek ezek a Tv-hez? Vagy azt sem tudják, hogy tetszés szerint lehet beállítani a csatornákat? Hiába erőlködnek, akkor sem lesz nézettsége a sz@r csatornáiknak!
kkalman
Ha a hülyeség növesztene, ezek hason fekve nyalogatnák a holdat.
evacica
Viktor! Ettől nem lesz nagyobb nézettsége a királyi tévének, ami minden csak nem korrekt! Aki nem nézte idáig az ez után se fogja nézni! Csak magatokat utáltatjátok még jobban meg, hogy mindenbe bele akartok szólni!
Feraj49
"Hatalmas" hozzáértéssel rendelkező személy csinálhatta ezt a javaslatot ,de a legborzasztóbb,hogy mindezt a demokrácia nevében.Nekem is volna egy javaslatom ezekre a csatornákra,így biztosan emelkedne a nézettsége.Legyenek ezentúl pornó csatornák a felsoroltak.Ezáltal láthatnánk,amint másokat is ba..ogatnak nemcsak minket polgárokat.
mate03
@Desischado: Nem tudok hozzá szólni,mert ezeket a csatornákat nem ismerem!
petike
Az összes hulladék magyar tévécsatorna ki van törölve a programlistáról, egyedül a dunát hagytam meg a F-1 miatt, de azt is keresgélni kell, mert azt sem tudom, a tévén hová lett elprogramozva.
Bekaphatják. Ha hagyom.
hetöndöe
Anyátokat szabályozzátok,g..i tetvek!!
Aki Én
Még szerencse, hogy nem nézni kötelező. És mit várnak ettől? Szerintük nézettebb lesz az agymosó hazugság áradat?
És mi jön még? Kötelező közmédia óra az iskolákban, ahol 0. órában reggeli híradót kell nézni? Ezek tényleg ettől remélnek változást? Ettől csak jobban utálják őket.
eszegfu
Csak félve kérdezem "kedves kormányom": léphetek ugy, hogy először a jobb lábammal, majd a ballal?! Esetleg jobb lenne, ha 2x lépek a jobbal és csak 1x a ballal?! A válaszig még a kis boltba sem tudok elmenni kenyérért...
Bercifiu
@Desischado: A Média Tanács inkább azzal foglalkozna, hogy ne 20 percenként legyen reklám ami ordít.
Aki ezt a tervezetet kitalálta, még nem látott televíziót, netán beltéri egységet, egy műszaki analfabéta. Nem értem, hogy miért jó, hogy állandóan olyan intézkedéseket hoznak, amivel szénné égetik magukat, be bizonyítják, hogy teljesen alkalmatlanok a feladat ellátására.
Anna Mária
Háháháhá!
Ez már tényleg a pitizmus magasiskolája!
Anna Mária
@Aki Én: Nincs messze a kötelező reggeli vezércikk-felolvasás Orbán nevének elhangzásakor a kötelező tapssal.
eugen4402
Esküdni mernék, hogy ennek a korszakalkotó ötletnek a szülőanyja (apja?) komoly sikerdíjban részesült. Hát nem nagyszerű? Egy ilyen egyszerű átszámozással akár kétszeresére, sőt háromszorosára növelhetik a nézettségi mutatókat!
Anna Mária
@eugen4402: Abban hisznek, hogy a magyarok amúgy sem tudnak háromnál tovább számolni, így nagyobb az esélye, hogy az 1-es gombot nyomják meg. Tehát az ötlet zseniális szülője megérdemli a sikerdíjat!
eugen4402
@Anna Mária: Megdöbbentő, hogy az első mondatod sem puszta kitaláció, mert vannak jelek, amelyek alátámasztják. Azt hiszem, sikerülne tovább fejlesztenem ez a tévé-forradalmat: Legyen mind az 500 csatorna a kormányé. M1-től M500-ig. A többi műholdat meg le kell nyilazni, menetiránynak háttal...
Aki Én
@Anna Mária: Már láthattuk, hogy ,,bevonulásakor" ajánlott a vigyázz állás. Bármi megtörténhet ebben a beteg világban.
Anna Mária
@Aki Én: A dolgok jelenlegi állását nézve én is feladtam a korábban képviselt nézeteimet, melyek szerint bizonyos határig fejlődhetnek csak a dolgok, nagyobb baj nem lesz. Most már tényleg bármit lehetségesnek tartok.
levarosbukta
Szóljon má' nekik valaki hogy a csatornákat úgy pakolom a tévémben ahogy akarom. Ha éppen úgy tartja a kedvem a királyi adókat be se fogom.
nezelodo
Na barátaim, nem hittétek volna ugye, hogy ez is belefér az egész pályás letámadásba?! Az a szegény Csurka Pista bá', meg a cimbije az Aczél Gy. bá' álmában sem gondolta volna, hogy ilyent tegyen az átkosban!
Anna Mária
@eugen4402: Szerintem a fidesz már kizárólag azzal van elfoglalva, hogy a magyarok összes gyenge pontját megtalálja.
Valóban, azok a vacak műholdak csak zavarnak. Nem is rendes szittya cuccok, szóval...
eugen4402
@Anna Mária: ..Pedig milyen jól jönne egy Levédia1-es csatorna.:-)
11:59-es kommenteddel teljesen egyetértek, mert tényleg bármi megtörténhet. Valamelyik nap írtam, hogy ahányszor elmegy O. V. a falig, mindig odébb rúgja egy kicsit...
Jankó123
@eugen4402: "Legyen mind az 500 csatorna a kormányé. M1-től M500-ig."

Lehetne egy 501-es is, amelyiken, ha oda kapcsolsz a Viktátor fenyegető tekintettel kérdezgetné :
-Mi van? Nem tetszik a műsor?
:-)))
eugen4402
@Jankó123: Brrr! A hideg is kiráz a puszta gondolatra. Ámbár az lehetne a büntetőcsatorna, amelyik az elkövetett bűn súlyának megfelelően, különböző ideig lekapcsolhatatlanul sugározná a Bölcs Vezér rosszalló vigyorát. :-)
wagabund
mint megtudtuk, az összesnagyobb pályázat megnyerésében a nagyfőnök döntött, illetve dönt...
namost ez a tévé csatorna eloszás/beosztás sem lehet másként..

gratulálok. örömmel tölt el, hogy van egy ember ebben a kócerájban, aki mindenhez ért.
eszegfu
@eugen4402: 12:22 Igen: mobil fal, mobil gát, mobil WC...
silber13
Bár ennek a csúti szerencsétlennek lila gőze sincs, hogy ez kinek a jelmondata volt!:-)))
Lackó50
Ha ez a kísérlet nem jár sikerrel és nem növeli a nézőszámot, akkor majd jön a következő lépés. A TEK feladatai közé fog tartozni, hogy meglepetésszerűen becsöngessenek lakásokba és ellenőrízzék, hogy a kötelezően előírt csatornákat nézzük-e. Ha nem, akkor jön a bünti (50-100 000-ig) Ha ez is kevés, akkor a koreai módszert vezetik be és csak azt lehet nézni, amit a kormány engedélyez. A többi lazán le lesz tiltva. A hülye "okos" TV-ket, már gyárilag lebutítják, hogy ne lehessen programozni. Most még megvan az a lehetőségem, hogy a csatornákat olyan sorrendben programozom, ahogy nekem tetszik. (Valamit a végére is kell hagyni) Aki ezt az ötletet bedobta, az lehet, hogy még nem éri el azt a szintet értelmileg, hogy otthon a saját TV-jét beállítsa. Neki fontos lehet a további műveltségének a pallérozására, hogy ezeket a csatornákat megtalálja a TV-én.
eugen4402
@silber13: Most ébresztettél rá, hogy milyen régen volt az az idő, amikor faltam a Jules Verne -regényeket...
silber13
@eugen4402: Telik az idő sajnos! Én elég gyakran előkapom némelyiket és olyankor nekibuzdulva olvasom régmúlt gyermkkorom ma is kedvenc regényeit.
eugen4402
@silber13: Ismerős szitu. Én J. Heller-rel és a Svejkkel vagyok így. Meg néha Robert Merle egyik-másik kötetét porolom le, tegnap este pl. a Maleville-ből az a rész, amikor az éhező, nincstelen városi menekültek a sarjadó búzatáblán legeltek... Csak azért, mert a tévében a mostani menekültekről értekeztek. :-(((
Nil
az emberek, akik tv-t néznek a nekik megfelelő sorrendbe szokták beállítani a csatornákat. A nem használtakat meg ki lehet kapcsolni -
igaz vannak idősebbe akiknek ez gond lehet - így véletlenül is a közmédia oldalára keveredhetnek és ez emelheti a nézőszámot statisztikailag hiába csak egy pillanatig volta azon az oldalon
Toby
Semmi gond ! Az első 8 kanálist kiszórom - eddgi sem néztem a meglévő nyalogányokat !
micfild
csak aztán nehogy azt is szabályozzák mit nézhetünk meg a neten... pl bizonyos oldalakat egyszerűen letiltanak..- ezektől kitelik. ocsmánytompiból kinézem, hogy ilyen ötlettel áll elő.
Desischado
@mate03: Semmit sem vesztettél vele, ez biztos! Mondjuk, én sem nézem őket, és nem is fogom! Torkig vagyok a sok hazugsággal!

@Bercifiu: Mit mondhatnék? Teljesen egyetértek veled. a kutya sem fogja ezeket a nyaloc, hazug csatornákat nézni. És szerintem sem értenek a műszaki dolgokhoz, hiszen akkor tudnák, hogy a TV-hez van távirányító, amin lehet szabályozni a csatornákat. És még törölni is! Na, erre varrjanak gombot!
nezelodo
Mennyire megkönnyítik az amatőr tv programozók dolgát, nem kell keresgélni azokat a csatornákat, amelyeket az automata beállítás után simán törölnek a csatornalistából, ott lesznek egy csoportba, megcímkézve, még össze sem tudják téveszteni a mezítlábas műsorszolgáltatóval.
Yeromos
Majd a későbbiek során meg fogják hozni a távirányító törvényt is mely szerint a távirányító csak 8 csatorna gombot tartalmazhat és nem szerepelhet rajta léptetőgomb, a terméket majd a Nemzeti távirányító boltokba lehet beszerezni.
kukac50
Amin hazugságot közvetítenek azt nem érdemes nézni!
Majd úgy rakjuk sorba a tévénken ahogy nekünk tetszik, ezzel nem érnek el semmit!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.