Megrázó beszélgetést folytatott a Klubrádió Reggeli gyors című adásában Pikó András a fekete ruhás nővérként ismert Sándor Máriával. A beszélgetés egy pontján a nővér azt mondta: bízik abban, hogy ha a mondandójuk eljut a politikusokhoz, akkor azok megértik, hogy hiszen róluk is szó van, hogy mindez velük is előfordulhat. Ők is lehetnek betegek, és akkor majd őket is ugyanez a kétségbeejtő állapotú, gyógyításra alkalmatlan intézményrendszer várja.

Forrás: es.hu
Feltöltő: Anna Mária
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Meg a magánkórház, amit szintén mi fogunk fizetni. Én magyar politikus számára egyetlen kórházat gondolnék ingyenesnek, a börtönkórházat.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
Meg a magánkórház, amit szintén mi fogunk fizetni. Én magyar politikus számára egyetlen kórházat gondolnék ingyenesnek, a börtönkórházat.
papa.49
Sajnos a mai politikusok magasról széles nagy ívben lexarják a közkórházak állapotát, az ott dolgozók élet, és munkakörülményeit, mert ők soha ilyen kórházba a lábukat se teszik be, nekik ott vannak a VIP. kórházak, ahol őket ellátják...Tisztelet a hölgynek a kiállásáért, igaza van végre valaki felmerte emelni a hangját ebben az ügyben is...
JAJMÁR
Morálisan elítélem azokat a politikusokat, akik felsőbbrendűnek képzelik magukat. Nem azok.
Morálisan mindenkinek el kellene várni, ahogy Sándor Mária is, hogy a vállalt feladatukat vegyék komolyan, vagy menjenek a f@be.
Bizony, az a legnagyobb baj, hogy igazodunk és az ő képzelgésüket kiszolgáljuk.
Anna Mária
@JAJMÁR: Sajnos én is csak morálisan ítélem el őket, mert nincs rá lehetőségem, hogy kemény éveket osztogassak nekik! :)))
Sándor Mária remekül csinálja: a kiállásával a normalitást képviseli, figyelmezteti ezeket, hogy a munkájukat végezzék.
Magyarországon sajnos nem közismert, hogy a politikusok nem a főnökeink, hanem mi vagyunk az ő főnökeik.
JAJMÁR
@Anna Mária: 21:36 Követni kell a Sándor Máriát, hiszen az országban szinte már nincs is morális értékrend - jó sokszor leírtam már, - de lennie kell, mert bizonytalanságot okoz ez a helyzet. Nincs mihez tartani, hogy lehet így gyerekeket nevelni, tisztességre?
Anna Mária
@JAJMÁR: Gyereket nevelni tisztességre lehet. Arra ott van a család. Mindenféle rendszerekben föl lehetett nevelni rendes embereket, a legvadabbakban is.
A ritka Sándor Máriákat most viszont nagyon meg kell becsülni.
JAJMÁR
@Anna Mária: A nevelésről már csomót beszélgettünk, szerintem is meghatározó a családi nevelés, de sajnos sok családban nem kap a gyerek megfelelő alapot.

Nem családi nevelésről írtam az előbb, hanem intézményi, iskolai nevelésről, egy olyan közösségi nevelésről, ahova nagyon sokféle családból jön gyerek.. Elfogadott társadalmi morál nélkül nagyon nehéz.
Ahol nem érték a tanulás, mert az állam, a társadalom nem becsüli meg, ld. orvos, ápolónő. tanár, kutató stb., ott nehéz értelmes célokat kitűzni, főleg, ha a családi háttér sem támogató.
A felnőtt emberek, a szülők is bizonytalanok, hiszen az ő tanult viselkedésmintájuk, értékrendszerük sem nyerő manapság, és ezt a gyerek is látja.
Szerintem ma nagyon nehéz gyereket nevelni, és nem csak az anyagi háttér miatt.
Másrészt a társadalom "tűrőképessége" azért ilyen nagy, mert nincs előtte elfogadható ideológia, amivel azonosulni tud.
Azért reménykedek mindig, ha jön egy új arc, egy fiatal ember, hogy talán majd neki sikerül összefognia a sok bizonytalant, és betölteni ezt az űrt minden téren.
Anna Mária
@JAJMÁR: Én magam sosem tartottam sokra az intézményi közösségi nevelést - éppen elég időmet rabolták el a kötelező őrsgyűlésekkel meg tornatermi zászlófelvonásokkal már gyerekkoromban. Inkább olvastam vagy lógtam volna fejjel lefelé a fáról, többre mentem volna.
A saját gyerekeimmel kapcsolatban sem gondoltam soha, hogy az intézményeknek az ő nevelésükben bármilyen szerepet szánjak.
A tanulás most is érték, szerintem azzal semmi baj nincs. Ha a magyar állam nem is becsüli meg a tanulásba fektetett munkát, az európai, nyugati társadalom igen. Szerintem a gyerekek felneveléséhez nem szükséges semmiféle ideológia, az ideológiák egyébként sem szoktak megbízható dolgok lenni, ugyanúgy nem, mint a mindenféle vezérek.
JAJMÁR
@Anna Mária: Tök mindegy, hogy te minek tartod az intézményi nevelést, a magyar társadalom zöme ott szocializálódik, tehát fontos, hogy az milyen.
Az ideológiák és értékrendek belenevelődnek a gyerekbe, a szülők és a környezet átörökíti, akár tudatosan, akár észrevétlenül. Ezért az sem mindegy, hogy milyen.
Anna Mária
@JAJMÁR: Vegyük csak az egyszerű példát: éltünk a Kádár-rendszerben, gyerekként, fiatalként látogattuk az intézményeit. Hallgattuk a rendszer szüntelen ideológiáját, kisgyerekként szovjet zászlót színeztünk és fújtuk a mozgalmi dalokat.
Lett-e belőlünk jó kommunista avagy szocialista ember, vagy ki tudja már, mi is volt a cél, mit akartak belőlünk faragni? Senkiből nem lett - de a hazug ideológia és az atyáskodó, az embereket a határok közé kényszerítő Kádár-állam hatásait a mai napig érezzük, hiszen akkor szoktak hozzá az emberek, hogy nincs szükség önálló gondolkodásra, majd megmondják fölülről, mi legyen.
JAJMÁR
@Anna Mária: 10:07 Felhívom a figyelmedet, a hsz.-d kiáltó ellentmondására :)
(Először cáfolod a szocialista nevelés hatását, aztán máig tartó hatását állítod.)
Egyébként igen, ennek a hazug ideológiának máig tartó hatásait használja ki a regnáló hatalom. Ezt csak úgy lehet kioltani, ha egy igazabb, értékesebb ideológiát találnak az emberek. Anélkül nem megy.

Az ideológiát nem fedi le a kommunizmus és fasizmus. Nekem nem ezek jutnak eszembe róla. A pontosítás végett:

Ideológia - "A valóság többé-kevésbé rendszerezett elméleti feldolgozása, amely a tudatos emberi cselekvéshez nyújt vezérfonalat. Az ideológia visszatükrözi az embereknek a környező valósághoz és egymáshoz való viszonyát. Tendenciáját tekintve az ideológia végső soron a társ. viszonyok megszilárdítását v. megváltoztatását szolgálja,"

Read more: www.kislexikon.hu/ideologia_a.html#ixzz3b2rFhmao
Anna Mária
@JAJMÁR: Az ellentmondás nem az én gondolatmenetemben van, hanem éppen az ideológia hatásában: a szocialista ideológia egészen más hatást ért el, mint amit a kiagyalói nagyon szerettek volna.
Nem tudom, miféle ideológia mentén szeretnél társadalmat szervezni. Vajon államira, vagy egyházira vágysz? Esetleg valami még sosemvolt vadiújra?
JAJMÁR
@Anna Mária: 11:25 Természetesen demokratikus alapon nyugvó, nem gyűlöletre épülő ideológiára lenne szükség, ahol az embereknek nem kell birkáknak tettetni magukat a betevő falatért, és ahol a vélemény nem a másik ember lealacsonyításában merül ki..
Vagy valami hasonlóra vágyom én, ami talán papíron most is van, de meg kellene tisztítani, és az embereknek meg kell tanulni élni vele.
A lényeg, hogy amilyen a társadalom, az visszatükröződik a gyereken is, ha akarod, ha nem. Nem zárhatod őket lombikba, neveli őket a nagy közösség is.
A szocialista ideológia - diktatúra - demagógián alapul. Azt felejtsük el, csak annyira emlékezzünk rá, hogy ne kövessük el többet azt a hibát.
Anna Mária
@JAJMÁR: A nyugat-európai demokratikus társadalmak remekül elműködnek bármiféle ideológia nélkül és vannak íratlan szabályok, melyek szerint a kirekesztés, a gyűlölködés, egyes emberek vagy csoportok megbélyegzése egyszerűen nem szalonképes, ilyen módon nem illik kommunikálni, megütközést kelt. A társadalmi közmegegyezés szerint a demokratikus intézményeknek sértetleneknek kell maradniuk, éppen azért, hogy egyik társadalomszervezési elképzelés se lehessen egyeduralkodó.
Magyarország sajnos már fényévekre van attól, hogy bármiféle közmegegyezés és kommunikációs téren értelmes önkorlátozás legyen az alap.
Én nem gondolom, hogy bármiféle ideológia segíthetne ezen.
Anna Mária
@JAJMÁR: Még kifelejtettem, hogy a nyugat-európai társadalmakban - amelyeknek szerintem példaként kellene szolgálniuk Magyarország, mint európai ország számára is -, senki nem kérdőjelezi meg azt, hogy bárkinek joga van a minimális ellátásra, ételre-italra, lakhatásra, az életre, a gyerekeknek pedig jó oktatásra.
JAJMÁR
@Anna Mária: 12:19 Ez is ideológia, amit leírtál, - demokratikus, és egy működő, társadalmi morál is.
Mindegy, hogy milyen messze kerültünk mi ettől, vissza kell fordulni oda.

Tudod, a reményhal... :)
Anna Mária
@JAJMÁR: És még annyit, hogy számomra külföldi éveim alatt nagyon érdekes tapasztalat volt, hogy a külföldre érkező magyaroknak milyen nehézségeik vannak az ideológiamentes, íratlan szabályok mentén működő, közmegegyezésen alapuló társadalmakba való beilleszkedésre. Sokan vannak, akik nem értik a rendszert, keresik a "vezérszálat", eleinte azután kérdezősködnek, mi az, amihez alkalmazkodni tanácsos az előrejutás érdekében. Aztán vagy megszokják, elfogadják, hogy nincs különös elvárás a jó munkateljesítményen kívül, vagy pedig egymás között maradnak, amolyan párhuzamos kis társadalmat alkotva és élik tovább a "magyar életet".
Anna Mária
@JAJMÁR: Ha akarod, persze nevezheted a demokratikus társadalmi berendezkedést ideológiának, de nem az.
JAJMÁR
@Anna Mária: A demokráciákban már hogyne lennének jelen politikai ideológiák is, hiszen a szabadság velejárói! Basszuskulcs :)

Ezen kívül még egy csomó ideológia van, és nem csak úgy lóg a levegőben a társadalmi rend sehol, a demokráciákban sem.
Mo-n is vannak, jelenleg is, íratlan szabályok, szokások, amelyek az idelátogatóknak nem feltétlenül természetes, igazodniuk kell.
Az erkölcsi morál az, ami nagyon meglazult, lesüllyedt.
A másik nagy problémánk a szélsőséges ideológia térnyerése.
Nem eltörölni kell egyiket, másikat, hogy ne legyen, hanem az egyensúlyt kell helyreállítani.
Sajnos, nem érek rá tovább :)
majd később jövök.
Anna Mária
@JAJMÁR: De tényleg nem érted, hogy a politikai meg a vallási ideológiák nem meghatározói a társadalmi együttélésnek egy demokráciában?
Lehet a munkahelyen a főnök egy ősi vérszocialista, de erről a beosztottja nem is fog tudomást szerezni, mert ez a melóban nem téma. A beosztott pedig lehet konzervatív, vagy buddhista, a munkát attól még meg fogja kapni, senki meg sem fogja tőle kérdezni, hogy mi is az ő vezérlő csillaga.
A gyereket írathatja az ember katolikus iskolába, ha úgy tartja jónak, de kínai tannyelvűbe is - nincs jelentősége a hétköznapokban, nincs egymás fölötti ítélkezés azon az alapon, hogy ki mit tart fontosnak, vagy miben hisz.
JAJMÁR
@Anna Mária: 13:01 Jól belekeveredtél magadba.

"A nyugat-európai demokratikus társadalmak remekül elműködnek bármiféle ideológia nélkül" ezt írtad. Ez h@lyeség.

Maradjunk annyiban, hogy demokráciában az ember neki megfelelő ideológiát, vagy politikai pártot, nézetet választhat, - és van miből választani - emiatt semmilyen retorzió nem éri az egyént.
(Az más kérdés, hogy neked nincs rá szükséged, akkor te nem választasz, se vallást, se ideológiát. mert ehhez is jogod van.. de ez a te magánügyed.)

Én viszont itt élek Mo.-n, itt él a családom, és nekem most ez a fontos, ami itt van- itt pedig nincs bőség, de van egy erős javaslat, hogy hogyan és mire kellene nevelni azokban az intézményekben a gyereket, amiket nem tartasz sokra, de hát nekünk azok vannak. Sőt, a családok életébe is eléggé beleszól az a bizonyos ideológia, ami nem mindenkinek tetszik, de jelenleg uralkodó. Ezért kellene még másik, mert vannak emberek, akiknek ez - veled ellentétben - fontos.
Erről próbáltam beszélni, de nem tudom, érted-e? -:D

Azt is megértem, ha nem érdekel, csak akkor azt írd.
Anna Mária
@JAJMÁR: Nem hülyeség. A demokratikus társadalmakban nincs olyan vezéreszme, amit te erősen hiányolsz és aminek a szükségességéről beszélsz. Mindenkinek a magánügye, hogy milyen elvek vagy vallás, vagy a tavon megcsillanó fényjelek szerint éli az életét. A köznapi életben elképzelhetetlen, hogy ilyesmit bárki is firtasson, vagy önmagáról elmeséljen (mint ahogy Magyarországon teszik sokan: szinte már a bemutatkozáskor közlik a politikai hovatartozásukat, a bőbeszédűbbek kérdés nélkül is részletezik a nézeteiket).
Szerintem teljesen fölösleges leszögezni alapvető dolgokat, de ha szükségesnek tartod, persze, el lehet mondani századjára is, hogy egy valódi demokráciában nem, semmiféle retorzió nem ér senkit a nézetei miatt (hacsak azok nem szélsőséges, másokat sértő nézetek). Ez a természetes, tehát nem is téma.
Személyeskedned fölösleges, én Magyarországon is úgy élem az életemet, mint bárhol máshol, a saját elveim és a saját elképzeléseim szerint. Nincs igényem arra, hogy bármiféle ideológia mentén kelljen szerveznem az életemet. A Kádár-érában, amikor ez még úgymond "kötelező" volt, akkor sem tettem.
A közoktatást mindig is rossznak tartottam, már akkor is, amikor magam voltam az elszenvedője, és akkor is, amikor a gyerekeim jártak iskolába. Nem vagyok híve a poroszos frontális oktatásnak ugyanis és nagyon nem szerettem a gyerekeimet a túlnyomórészt szervilis pedagógusokra bízni.
Nem, nem értem, mit akarsz egy másik ideológiával. Nem teljesen fölösleges és nagyon káros az az egy is, ami most uralkodik és tönkreteszi az emberek életét? Nem azt az egyet - és napról napra ocsmányabbá, ellenségképzőbbé, kötelezőbbé válót - kellene eltüntetni végre a kitalálóival együtt? Az embereket pedig hagyni békén, hadd gondoljanak, amit akarnak és higgyenek abban, amiben akarnak?
JAJMÁR
@Anna Mária: 22:37 Soha nem vontam kétségbe a demokratikus értékeket. Ezért fölösleges ismételgetned, hogyan működik jól, nem tőled ismertem meg. Szerencsére :)

Dehogy akarok én vezéreszmét, honnan veszed ezt? Ellenkezőleg, éppen azt nem akarom. Semmit sem értettél meg abból, amit írtam?

Nekem nem szokásom magamból kiindulni, ha általános véleményt írok. Ebben az országban ma kevesen élhetnek úgy, ahogy akarnak. Jelenleg erős beleszólása van a kormányzásnak az emberek mindennapi életébe, pl. az iskolák életébe is. Szépen elindult az előző kormányok alatt egy reform, a poroszos oktatást lassan kitolva, de ezt is sikerült visszarendezni az elmúlt években. Erről beszélek!
Sem a gyerekek, sem a tanárok, ...és még sokan mások, nem úgy élnek, ahogy akarnak, hanem ahogy megmondják.
(Közben pedig nyilván arra gondolnak, amire akarnak, de nem tehetik azt)
Ebből a helyzetből - mivel ez egy politikai helyzet - szerintem csak úgy lehet kimozdulni, ha egy ellenzék megerősödik, . Annak pedig ideológiája és értékrendje lesz, amivel az emberek tudnak azonosulni, - mert úgy akarják -.mert azt látják a kiútnak. Ehhez új, fiatal emberek, új, hiteles értékrend kell.
Nem ismerek olyan helyzetet a történelemben, hogy a semmi legyőzte volna választáson a regnáló hatalmat.
Messze van még az az idealizált kép, amit felrajzoltál, nem közeledtünk, hanem távolodtunk az elmúlt években onnan, de el kell indulni felé.
Ennyi! Én csupán ezt próbáltam elmondani Sándor Mária és a morál kapcsán.
Anna Mária
@JAJMÁR: Lehet várni a csodát, a fiatal, új embereket az ő új, hiteles értékrendjükkel, amivel majd elvarázsolják és kivezetik ebből a rémálomból a magyar népet.
A realitás az, hogy a jobbik egyre inkább erősödik, sokan a nemzethy eszmékre, fajelméletre, antiszemitizmusra, cigánygyűlöletre és aranyos kiskutyákra alapozott értékrenddel tudnak azonosulni és hiú reményeket táplálnak, hogy majd a jobbik nem lesz korrupt, nem rabolja le a közpénzeket.
A jobbikon kívül ellenzék gyakorlatilag nem létezik, a parlamentben van még néhány tisztességesen dolgozó, becsületes képviselő, akik igyekeznek egyes ügyekben rendet teremteni, vajmi kevés sikerrel. És ennyi.
Az országnak óriási érvágás, hogy mindazok már elmentek, akik munka- és fejlődőképesek, akik legalább a saját sorsukért tudják vállalni a felelősséget.
A húszas-harmicas évek világa volt hasonló, aki tehette, menekült.
verőce21
@JAJMÁR: Te nem tudsz elszakadni az ideológiáktól, ami szerint élni kellene az embereknek az életét! És ehhez még a társadalom is hasonló példát mutasson! (Jaj)

De nem egyedül vagy így ezen a blogon, 90% itt a ma is vérkommunisták aránya, akiknek mindig megmondták, mit-hogyan kell csinálni, mik az elvárások velük szemben. Ezen csak a kihalás segít. (Majd a sárga föld helyrehozza.)
A poroszos iskolarendszer hatása ez, ami csupa alattvalókat nevelt az emberekből, s azok arra vártak, majd jön valaki, aki megmutatja az irányt és a célokat.(az ideológiát)
Anna Mária
@verőce21: Tévedsz, a mindig mindent mástól váró emberek nem vérkommunisták. A vérkommunisták harcoltak, illegalitásban éltek, olykor a fél életüket börtönben töltötték és meghaltak az eszméikért.
Akiket te vérkommunistáknak nevezel, azok csak a Kádár-kor termékei, akik azt tanulták meg, hogy valaki mindig kinyilvánítja, mit kell gondolni, mi a helyes, mit kell csinál(gat)ni és miről kell elfeledkezni, hallgatni. Cserébe lesz kiskert meg ótépére hűtőszekrény - manapság persze csak ígérgetés szintjén.
És nem, a föld nem old meg semmit, mert ez az embertípus - éppen a szervilis pedagógustársadalom segítségével - újratermelődik, kisebb berzenkedések után bármihez igazodik.
JAJMÁR
@verőce21: 05:27 Semmit sem értesz a mai világból, a mai Magyarországból, de amit én írtam, azt biztos, hogy nem. Te vagy rabja egy ideológiának, és veled együtt még sokan.
Egészen másról beszéltem.
Nem kell vele egyetérteni, de ne ragassz rám olyan dolgokat, amiket nem gondolok, és ami nem vagyok.
Ma van az, ma kellene úgy élni, ahogy a politika meghatározza.
Példa mindig kell, még hozzá jó példa - több is - de nem a politikának kell megmondani, ki hogyan éljen, hanem az embereknek kellene létrehozni az értékrendeket.
A poroszos iskolarendszer a fidesz barátja. Nem dolgozom már iskolában.

@AnnaMária - azt hiszed a pedagógustársadalom szervilis? (Azok között is vannak olyanok is, és nem olyanok is.) Te nevezel egy csoportot valamilyennek, aki egyébként éppen tiltakozik a csoportos megkülönböztetés ellen? Nézzük inkább az egyént.
Láthatod, vannak az éppen regnáló hatalomnak mindent elnéző, mindent megértő, minden hibát dicsérő kiszolgálói, és ha mindenáron csoportot akarsz, alkoss belőlük. Megtalálhatóak minden foglalkozásban, minden ágazatban, de egyértelmű, hogy az állami intézményekben többnek látszik. (Ne vegyél rá mérget, hogy így is van.) Ne erőlködj, hogy megértsd, miért.

Még egyszer utoljára: meg kell erősödnie az ellenzéknek, de a baloldali értékrend a jelenlegi formájában nem vonzó. Meg kell újítani, és új emberek kellenek. Lehet, hogy új ideológia is születik, ki tudja, mit hoz a jövő?

Annak a mantrázása, hogy anélkül is lehet élni, itt Mo.-n a jelenlegi rendszer térnyerését jelenti.
Nem fogom magamat "mentegetni", hogy soha nem tartoztam egyetlen párthoz sem, és most sem, de miért is kellene? Nem ez a lényeg, mert ha akartam volna, és ha akarok, akkor úgy lesz.
JAJMÁR
@Anna Mária: 04:27 Szóval, akkor egyetértünk, hogy milyen jövőkép áll az ország előtt, ha nem jön létre erőteljes, normális, demokratikus értékeket képviselő erő?
Nem szeretem ezt a szlogent: "mindazok már elmentek, akik munka- és fejlődőképesek, akik legalább a saját sorsukért tudják vállalni a felelősséget".
Kik mondják ezt? Akik beletörődtek, akik szervilisek?
Nem igaz, dehogy ment el a félmillió emberrel az ország java - nevetséges. Nagyon sok értelmes ember él az országban, akik itt képzelik el a jövőt, csak össze kellene őket fogni.
verőce21
@Anna Mária: (06:05) A "vérkommunista" jelző valóban helytelen. Helyesen, én a Kádár-rendszer embertípusára, védelmezőire és a porosz iskolarendszer sulykolta tanításból kilépni nem tudó társadalomra gondoltam.
(Ezért volt könnyű dolga eddig mindegyik ígérgető párt dolga.)
verőce21
@JAJMÁR: (10:08) Értem én nagyon jól a mai világot!
A "túlzott politika" mindig is káros volt. Én is kifejtettem már itt régen, hogy változás csak akkor lesz, ha az emberek elfelejtik a 3,60-as kenyeret és a krumplilevest, és a legnagyobb szavazati arányt kapó párt nem lesz több, mint 40%.
Addig semmi nem fog változni Magyarországon!
JAJMÁR
@verőce21: 13:12 Igen, így van. A "felejtés" folyamatát lehet visszafogni, rájátszani, akadályozni és segíteni is.
Szinte teljesen egyetértek Veled :)
verőce21
@JAJMÁR: (13:42) Na látod!
(De hagyd ezt az iskolarendszer és rendszerelmélet védelmet, mert ebben Mária Magdolnának most kivételesen igaza van.) :)
JAJMÁR
@verőce21: 13:46 Nem ezt az iskolarendszert védem, ami most van, és főleg nem ezt a rendszert, de tényleg hagyjuk.
Anna Mária
@JAJMÁR: Ne facsard már a szavakat légy szíves, nem kell görcsösen ragaszkodni a píszíhez csak azért, hogy verjük magunkról a cinket.
Igen, a pedagógustársadalom szervilis, mindig is az volt, még akkor is, ha vannak olyan egyének a soraikban, akik nem azok.
Ne próbáljuk meg tagadni, hogy a pedagógustársadalomnak igen sok köze van ahhoz, milyen volt és lett a közoktatás.
A magyar társadalom meg beteg, akkor is, ha nem minden egyes tagja az.
De bizony, óriási érvágás a kivándorlás. Mert épp a mobil, vállalkozó kedvű, az újra nyitott réteg ment és megy el óriási számban. (Köztük sokan éppen azért, mert a gyerekeiket nem akarják kitenni a magyar közoktatásnak.)

"Még egyszer utoljára: meg kell erősödnie az ellenzéknek, de a baloldali értékrend a jelenlegi formájában nem vonzó. Meg kell újítani, és új emberek kellenek." Ezt nekem hiába mondod, nem tudom elintézni, hogy például az mszmp meg a dk fogja végre a motyóját és húzzon el a politika porondjáról, átadva a helyet másoknak. :)))
Anna Mária
@JAJMÁR: Ajánom szíves figyelmedbe, milyen szellemi és erkölcsi szinten vannak pedagógusok, akiknek a dolga mégiscsak a példamutatás lenne. Amíg ilyen dolgok történnek, lehet várni az új ideológiát sült galamb képében.

propeller.hu/itthon/3109024-rossz-tanulok-igazolt-hianyzasaval-manipulaljak-kompetenciameres#v1340935
JAJMÁR
@Anna Mária: 10:26 Nem vitatkozom, a magyar társadalom tényleg beteg, de nem is állítottam, hogy nem az.
Igen, nagy érvágás a kivándorlás, hol írtam azt, hogy nem?
Miből gondolod, hogy én megoldom a pedagógustársadalom hibáit, és meg tudom gyógyítani a magyar társadalmat? - csak megteszem, ami tőlem telik.
A különbség bennünk van, mert te azt figyeled és hozod fel indokul, hogy miért "nem lehet" itt már csinálni semmit,
... engem pedig ez kimondottan irritál, mindig is irritált, - akár valamelyik éppen szervilis kolléganőm, ahogy mondja: "nem lehet, ezt nem engedik, nem tehetjük.." nincs ilyen, mindig van út, ha az ember tudja, hogy mit akar.

A különbség ez közöttünk, én mindig azt figyelem, hogyan lehet, és az sem érdekel, ha éppen nem vezet sima és virágos út arra, megszoktam én már a göröngyöset, az se tart vissza.
Igen, nagy érvágás a kivándorlás, mert sokan elmentek, de meg kell állítani az elvándorlást, és maradtak még itt újra nyitott és értelmes emberek,
Sem a Dk, sem másik párt ne fogja a motyóját csak azért, mert valakinek ez jól jön, vagy azt mondja,
A köznevelési törvényhez kb. annyi köze van a pedagógus társadalomnak, mint a vasárnapi boltbezáráshoz a bolti dolgozóknak.
Beteg ez a társadalom, hiszen azzá tették, de nem kellene hagyni belehalni.
Gondolom, ezt akármeddig folytathatjuk, mert soha nem fogunk egyetérteni.
Anna Mária
@JAJMÁR: A magyar társadalom önmagát tette beteggé, mégpedig önként és dalolva.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.