A roham tempóban "néppártosodó" Jobbik két éve még azt ígérte, "a filmgyártás terén is véget vetne a holokausztiparnak". Most, hogy az egész világ a Saul fiát imádja és Cannes-ban elképesztő sikere volt, különösen szórakoztató Novák Előd 2013. augusztus 6-ai közleménynek szánt Facebook-posztját felidézni, amelyben kikelt a készülő alkotás ellen.

A magyar állam már a második holokausztfilmet támogatja az utóbbi tíz évben, miközben nem készül történelmi film a magyarság legnagyobb diadalairól, például a pozsonyi csatáról vagy a Rongyos Gárdáról. A Jobbik kormányra kerülése esetén véget vet a holokausztiparnak a filmgyártás terén is, és nem hagyja következmények nélkül a jelenlegi kulturális kormányzatnak, különösen Andy Vajnának a kudarcát, mely a számokban is megmutatkozik: 2012-re négy, 2013-ra nyolc magyar filmet ígértek a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával, de még egyet sem mutattak be.

Elfogadhatatlan, hogy miután a Sorstalanság 920 millió forint közpénzt kapott, most a Saul fia című újabb holokausztfilmre (Nemes Jeles László első játékfilmjére) 205 millió forint gyártási támogatást szavazott meg a Magyar Nemzeti Filmalap döntőbizottsága Andy Vajna vezetésével. Ráadásul idén adtak Az ügyvéd című filmterv forgatókönyv-fejlesztésére 4,5 millió forintot is, mely a tiszaeszlári perrel foglalkozik az objektivitás látszatát is kerülve, természetesen a zsidók ügyvédjének szemszögéből. Rendkívül cinikus, hogy miután a Jobbik számos alkalommal követelte történelmi filmek támogatását, a hírek szerint a vérvádfilm rendezője „a tervet még a filmalap tavalyi ötletpályázatára adta be, ahol magyar történelmi személyiségekről szóló elképzeléseket vártak. (...)".

96 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
@silber13: Most hogy a film sikeres volt Cannes-ban kifogják jelenteni hogy az egész ,,a zsidók műve,,...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Hellcat
@Mariner1: Sárosak ezek mindenhogyan...qrbáni maffiába tartozik a vajna is. Lógatni kéne mindet egy fára fel.
papa.49
Száz szónak is egy a vége ez egy olyan film amit egyetlen nap alatt 48 ország vásárolt meg vetítésre , ez tény!!!A rosszabbik hány olyan filmet készített, forgalmazott amelyiket akár csak egyetlen ország is megvett forgalmazásra, EGYET SE akkor meg amihez nem értetek, ne szóljatok bele...
magyarbakancs
A Magyar történelemnek voltak olyan korszakai amire nem lehetünk büszkék.
Magyar ember Magyar embert tevőleges hozzájárulásával tűntetek el az élők sorából.
Fel kellene dolgozni elfogadni ,hogy volt szörnyű embertelen viselkedés,nép irtás.
Hozzáteszem azt is be kellene fejezni a zsidóság részéről ,hogy mindig kárpótolva legyenek akár hányszodjára.
Talán akkor lehetne elfogulatlanul beszélni egymással.
Amíg ez nem lesz itt mindig stigma osztás lesz.
Toby
@magyarbakancs: Tudod, majd ha moinden, tőlük elrabolt vagyont maradéktalanzul visszakpnak, valószínűleg nem leszen "kárpótolva" de mivel józan kilátásuk sincs erre, ezért kérjék, sőt követeljék a kárpótlásukat !

Akkor kellett volna udvarias kalauznak lenni, amikor feltessékelték őket a marhavagonokba, a Horthy-kormány zsidó törvnyei szerint !
Anna Mária
@magyarbakancs: A "kárpótlás" egy ócska mese. Amit kaptak, abból ugyan nem lettek belőle gazdagok a haláltáborok túlélői, sőt.
A zsidók mind a mai napig nem kaptak vissza egy csomó ingatlant, műtárgyat stb.
Szóval hagyd ezt.
Magyarországnak legalább be kellene látnia, hogy tevőleges szerepet játszott a zsidók kiirtásában, nem pedig eltagadni randa, hazug elmlékművel meg rossz, fideszudvari történészi dumákkal, Horthy-szobrokkal.
Ehh.
verum
Hát, akkor ne fogadják el.
Én meg a Jobbikot nem fogadom el.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.