Van egy szűk érdekkör, amely hazug, lejárató kampányt folytat ellenzéki támogatással – mondta el ismételten Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke az M1 aktuális csatornán hétfő este. Hetek óta felszínen tartják az ügyet erős csúsztatásokkal, jól megkonstruált hadjárat ez – tette hozzá az elnök.

Példaként megemlítette, hogy azzal a kiszivárogtatott információval ellentétben, mely szerint bruttó másfél millió forintos jövedelme lenne a paralimpiai bizottság élén, a valóságban nettó 420 000 forint a fizetése, amit a közgyűlés jóváhagyott.

A riporter kérésére Gömöri Zsolt hangsúlyozta: cégével együtt tiszta lelkiismerettel áll a vizsgálatok elé.

Gömöri Zsolt vasárnap rendőrségi vizsgálat kezdeményezését javasolta a Magyar Paralimpiai Bizottság elnökségének azért, mert a bizottság vezetőivel szemben "minden részletében megkonstruált, hazug lejárató kampányt folytatnak". Mint mondta a lejáratási kísérletre bizonyítékai vannak. Gömöri Zsolt keddre rendkívüli elnökségi ülést hívott össze a helyzet tisztázása érdekében.

Gömöri Zsolt korábban bejelentette, hogy visszafizette a devizahitelének végtörlesztésére felvett hárommillió forintos támogatást a paralimpiai bizottság részére annak ellenére, hogy szerinte 2012-ben jogszerűen vette fel a vissza nem térítendő támogatást, hiszen ez a lehetőség akkor minden köztisztviselőt megilletett.

Amíg Gömöri a közmédiában nyilatkozott, az RTL Klub híradója beszámolt arról, hogy a férfi 2013-ban több mint 1,5 millió, míg 2014 több mint 1,2 millió szponzori jutalékot is felvett. Ez legális, de a parasportolók szerint nem etikus, hogy fizetése mellett plusz pénzt kap azért, mert tárgyal egy szponzorral.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr plágium
majd ha lesz időm sajnálni fogom...nettó 420 ezer hm hm talán kevesli?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Dr plágium
majd ha lesz időm sajnálni fogom...nettó 420 ezer hm hm talán kevesli?
grillsajt
Döbrögi Zsolt mondanám, hogy földesúr, de nem is úr meg nem is földes hanem sáros.
colibri
Mi várható ettől az embertől; fidesses. Már rég el kellett volna zavarni tompival együtt!
papa.49
Ez a gyökér még nem mondott le, hülyére kell verni hogy kerekes székben indulhasson a következő paraolimpián, hosszútávú hazudozásban!!!Ritka gerinctelen pali!!!
eszegfu
Gömöri saját magát járatja le! Rendőrségi vizsgálatot kezdeményez, hogy kiderüljön ki akarja őt lejáratni... hát ehhez nem kell rendőrség...2-3 nap mulva ujabb "jogszerüen", de erkölcstelenül felvett pénzekről hallhatunk.
human
Azért kapja a fizetését, hogy támogatókat találjon. Akkor meg miért tart igényt 10% jutalékra minden támogatási forint után? Vagy ha nem lenne jutalék, akkor 420 ezerért semmit nem csinálna? Egy közmunkás jobban megdolgozik azért a pár tízezer forintért.
human
Ha pedig úgy érzi, hogy rendkívüli képességei miatt többet ér havi 420 ezernél, akkor lehet menni a versenyszférába próbálkozni.
eszegfu
@human: 8:36 Hát akkor nemcsak azt a 8 kg-t fogyná le napok alatt, mint most!
justhpeter
Megsajnáltam ezt a szerencsétlent ! Ritka nagy marha az, aki minél többet pofázik, annál több disznóság derül ki róla. Nem lenne egyszerűbb ha odasétálna a börtön kapujába és könyörögne a bejutásért, hiszen ha még sokat dumál és fenyegetőzik, előbb-utóbb úgyis odakerül.
human
Most hallom, hogy azzal is védekezett, hogy míg társai 20%-ot ő csak 10%-ot kapott vissza a szponzori pénzekből. Az még érdekelne, hogy egyazon szponzori pénzből kapott mindenki 20 és 10%-ot? Mert az nagyon érdekes lenne.
human
Azzal továbbra is védekezhet, hogy minden jogszerű volt, mert megszavazták a haverjai neki ezeket a pénzeket (és maguknak is). De ott azért megfogható, hogy ő kap 2012-ben 3 milliót, a sportolók meg nem tudnak kimenni olimpiára pénzhiány miatt. Ez felelőtlen gazdálkodás.
magyarbakancs
A hapsi a gerinctelenek osztályába tartozik.?
Ja a Fidesznek egyik alfaja a gerinctelenek osztálya?
iskolakerülő
Báncsák ezt a szegény gerincoszlopot má' megint!
nyanya001
Ilyen gerinctelen férgekkel van tele a Fidesz !
pistapapa
Régóta írom,mondom,hogy Magyarország ma,politikai,gazdasági,erkölcsi és etnikai fertő. Nincs magyar törvényhozás,kormány,igazságszolgáltatás,gazdaság,pénzrendszer,honvédelem,média,oktatás és még több fontos terület,melyek egy tisztességes állam jellemzői. Minden fontos területen a 70 éve tartó hatalombitorlás képviselői garázdálkodnak.
eszegfu
@pistapapa: Ez a 70 év hogy jött Neked ki?! Ja, talán Horty alatt, a II. világháboru előtt minden
klappolt, ugy gondolod?!
eszegfu
@pistapapa: Bocsánat! Nem Horty, hanem Horthy!
soljanka
Az a jó ebben az ügyben, hogy rávilágít: mennyi pénz megy sportvezetők zsebébe - hivatalosan. Mert ugye nem gondolja senki, hogy csak ez a Gömöri és társai a szövetségben ilyen férgek.
Nemhiába mennek a politikusok szövetségi elnöknek.
Csak a többi sportágban a sportolók nem mernek kiállni. Amit valahol megértek. (Más területeken is így van)
A szponzorok meg leszarják - gondolom ott is csurran-cseppen valami a tárgyalónak.
human
@soljanka: A paralimpikonok régebben 50 millióból gazdálkodtak. Aztán jött a vezetőváltás és felment 300 millióra a támogatás. Érdekes mód jobb ettől nem lett a sorsuk. Akkor hova ment 250 millió? Talán pont erre van a jól fizetett vezetés odarakva?
soljanka
@human: Simán. Csak Gömöri egy százas. A vezetőség többi tagja - akik MINDENT megszavaztak- szintén kellett, hogy kapjon. Nemhiába hallgat mindegyik.
Meg ugye visszaosztás a szponzoroknak.
Az autókat sem értem. A vezetőségi tagoknak van főállásuk. Ha társadalmi megbizatást is vállalnak, akkor még plusz autót is kapnak - hát ez röhej.
A sportolók meg havi 20 ezret... A vezetők benzinpénze ennek a többszöröse.
human
@soljanka: De nehogy azt hidd, hogy ez mind náluk marad. Máskülönben nem is adták volna oda fentről azt a rengeteg pénzt. Gyanítom így használják pénzcsapnak a többi sportágat is.
Desischado
@human: Pontosan. Ez a nyitja az egésznek. ezért fizetik gömörit és társait ilyen szuper jól. Egyébként olvassátok el a cikket, amit linkelek! Érdekes, az biztos!
propeller.hu/itthon/3108611-egy-parasportolo-kokemenyen-nekiment-paralimpiai-bizottsag
eszegfu
@human: 21:04@Desischado: 00:05 Igy igaz!!! Nem véletlen az sem, hogy pl. Hegedüst
"kigolyózták" a birkózó szövetségből és helyette a fő-fő rezsibiztos Németh Szilárd lett!
pistapapa
@eszegfu: Igen,úgy gondolom,hogy Mátyás után,Horthy 24 éve volt az az időszak,amikor nem idegenek voltak hatalmon Magyarországon.
eszegfu
@pistapapa: Elfogadom a válaszodat, annak ellenére, hogy nem értek vele egyet.
mate03
@eszegfu: Viktor azt a szép uram-bátyám világot szeretné visszahozni!Remélem a többség nem kér belőle!
eszegfu
@mate03: Mint a többség egyik tagja én sem szeretném. Egyszerüen nem tudom elhinni, hogy ma 2015-ben!! még mindig "visszasirják" a II. világháboru előtti időket! Azt is csak halkan jegyzem meg, hogy Horthy 1920-1944, majd "Mátyás" -- ahogy egyik hszóló emliti -- 1945-1956 között volt hatalmon, nem pedig FORDITVA, ahogy irta.
mate03
@eszegfu: Biztos összekeverte az igazságost a kopasszal!
eszegfu
@mate03: NYERTÉL!!! Nekem ebben csak az a furcsa, hogy ha visszasirok valakiket, akkor tudom kiről is beszélek, vagy ha nem, akkor rákeresek.
Toby
Ahhoz képest, hogy ez a szegény beleszakadhat a kemény melóba, irreálisan sok a 420 rugó !Meg az egyéb "mellékes" !
Szaros gatyával nem kellene ennyit szerepelni !
Senara
Itt történtek felvet egy kérdés , ezért kell kajakra megszerezni sportszövetségek vezetését ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.