Előkerült a rejtélyes berni nagykövet, akiről eddig leginkább Orbán Viktor titokzatos svájci utazásai kapcsán lehetett hallani. Nagy Istvánról még Svájcban is cikkeztek, ám ahogy mi is megírtuk, itthon csak szűkszavúan nyilatkozott róla a kormány. Naggyal, akit sokan a miniszterelnök bankáraként, illetve jó arab kapcsolatai miatt Mr. Arábiaként emlegetnek, a Mandiner készített interjút.

Ebből kiderült, a nagykövet úgy gondolja, nem rejtőzködik, mert nincs miért és önéletrajzát is megmutatta az újságnak (amit többek közt mi is próbáltunk elkérni a berni nagykövetségtől és a külügytől, de hiába, nem adták ki, mondván nem tartozik a nyilvános adatok körébe – a szerk.).

Arab kapcsolatainak kezdetéről egészen meglepőt állított:

Valamikor a hatvanas években sétáltunk anyámmal és a nővéremmel a belvárosban, amikor belénk botlott Széfeddin Sefket bej. (...) Ismerte anyánkat, ránk köszönt. Abból a köszönésből aztán az lett, hogy két évvel később elvette a nővéremet feleségül és Egyiptomba költöztek. (...)

De kiderült, élete később is regénybe illő volt: Amerikába költözött, ahol Elvis Presley-vel interjúzhatott és Jim Morrisonnal bulizott együtt, de még Mick Jaggert és a Pink Floyd együttest is ismeri.

A miniszterelnökkel való megismerkedésére így emlékezett:

Orbán Viktort is egy rendezvényen ismertem meg egyébként, Tőkés Lászlóval együtt voltak Genfben a reformáció évfordulója alkalmából. (...) Ott beszélgetni kezdtünk Orbán Viktorral, aztán úgy éreztük, többet kellene találkoznunk...

A kérdésre, hogy adott-e valaha üzleti tanácsot a kormányfőnek vagy javasolta-e neki, hogy hova fektesse be a pénzét, azt felelte:

Soha. Már csak azért sem, mert soha nem is kért tőlem ilyen tanácsot.

Azokat a spekulációkat pedig "nonszensznek" nevezte, amik arról szólnak, hogy Orbán azért utazgatott volna Svájcba, hogy ott dugja el a pénzét. Hogy mi annak a svájci útnak a története, mikor a miniszterelnök Lázár Jánossal együtt meghallgatott egy egyébként Budapesten is fellépő székely gyerekkórust, arról így mesélt Nagy:

Amikor jön a kormányfő vagy az államfő, várod őket; amikor elutaznak, akkor pedig elkíséred őket – ez minden nagykövet esetében magától értetődő. Tavaly nyáron Orbán Viktor és Lázár János Zürichbe érkeztek feleségestül, onnan mentek kocsival tovább Bajorországba. (...) Visszafelé nagyon korán kellett volna kelniük a zürichi géphez, úgyhogy foglaltam nekik szállást (...). A szálloda épp szemben, gyalog két percre van a katedrálistól, ahol a gyerekek énekeltek. Mondtam Orbán Viktoréknak, hogy ha megérkeznek időben, jöjjenek, hallgassák meg őket.

Egy másik svájci útnak pedig az a magyarázata a nagykövet szerint, hogy akkor lányukat, Orbán Ráhelt látogatták meg az egyetemen. Állítólag a a kormányfő kicsi gyerekei kérték, hogy utazzanak vonattal, mert az "olyan egzotikus".

Amikor hazafelé tartottak, én Bernben fölszálltam, Zürichig beszélgettünk. Ott át kellett szállniuk, volt időnk, beültünk hát a restibe meginni egy sört. Ennyi.

- tette hozzá Nagy.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Istenkem, a Grimm testverpar sirva konyorogne ezekert a sztorikert ,... Szegenykeknek az eletben nem jutott volna az eszebe ez a fordulat: " Valamikor a hatvanas években sétáltunk anyámmal és a nővéremmel a belvárosban, amikor belénk botlott Széfeddin Sefket bej. (...) Ismerte anyánkat, ránk köszönt. Abból a köszönésből aztán az lett, hogy két évvel később elvette a nővéremet feleségül és Egyiptomba költöztek. (...)"

Meg az, hogyha a kormanyfo raer, akkor ugorjon mar be az utca masik oldalan levo katedralisba, hogy az ott eneklo gyermekkorust meghallgassa... A bibi csak az ebben a qrva nagy spontaneitasban, hogy a gyerekek izgatottan keszultek orban viktor latogatasara...
Lasd me'g: a hazug ember - santa kutya relaciot...:o(((
Ja, a hulyek meg a tuloldalon, mindjart a katedralis mellett vannak...
Yoda69
Ha ez igy van miert nem adjak ki az eletrajzat a kulugytol? Lehet hogy megsem igy van?
No more questions...
lampa laz
Aki ilyen szinten képes nyilatkozni, ott nagy problémák vannak az értelemmel, de úgy látszik nagykövetnek megteszi.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.