A napokban zajlik az országos kompetenciamérés a hatodikos, nyolcadikos és tizedikes diákok körében. A teszt célja, hogy az intézmény felmérje diákjai képességeit és lehetőséget biztosítson a pedagógusoknak módszereik újragondolására.

Ennek ellenére sok iskola maga kéri meg a gyengébb teljesítményű tanulókat vagy szüleiket, hogy a gyerekek maradjanak távol a tesztírás napján, ne rontsák le az iskola átlagát – értesült több forrásból is az Origo. Mint kiderült, ilyenkor elég, ha családi okokat írnak a diák szülei az ellenőrzőbe, az iskola igazoltnak fogja elfogadni a hiányzást.

Mióta kötelező a részvétel a mérésen, a pedagógusok félnek, hogy a szövegértési és matematikai feladatok eredményei befolyásolják az iskola megítélését. Ugyanis egy-egy rosszabb teljesítmény a munkájuk kudarcaként jelenik meg a statisztikában, intézményük pedig hátrébb sorolódik az ország tanintézményeinek ranglistáján.

Az eredmények manipulálása a kompetenciamérés bevezetése óta, vagyis 2001 óta bevett gyakorlat annak ellenére, hogy ezzel épp azt gátolják meg, hogy a teszt elérje eredeti célját. A szakember szerint a tanárképzésnek nem része a kompetenciamérés és annak gyakorlati felhasználása, ezért sok pedagógus nincs tisztában azzal, hogy mire jó a felmérés.

116 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
A hazudozás, a statisztikai varázslat, a szemfényvesztés van hatalmon !

Rodolfó legalább megmondta: " csak a kezemet tessék nézni - csalok ! " és neki még jól is állt !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
Minden normális rendszert el lehet torzítani. Íme a példa.
Másik
Annyira pitiáner ez így. És olyan undorító ez a vég nélküli csalásáradat, ami ma Magyarországon folyik.
Toby
A hazudozás, a statisztikai varázslat, a szemfényvesztés van hatalmon !

Rodolfó legalább megmondta: " csak a kezemet tessék nézni - csalok ! " és neki még jól is állt !
Anna Mária
Érdekes, hogy az pedagógus lehet, aki célzott oktatás nélkül nem képes megérteni, mi a kompetenciamérés és annak gyakorlati jelentősége.
A szülőnek pedig nincs más választása, mint hogy a gyerekét nemcsak ostobákra, hanem csalókra is bízza.
Undorító.
Anna Mária
@Toby: De Toby! Akik ezt művelik, azok nincsenek hatalmon, hanem ők a keményen dolgozó kisemberek! :)))
kkalman
A gyerekeket időben fel kell készíteni a nagybetűs ÉLETre. Tanuljon meg az a kölyök időben csalni, hazudni, nehogy felnőttkorában ezek tudásának hiánya miatt hátrányba kerüljön más csalókkal, hazudozókkal szemben.
JAJMÁR
Nem kezdetektől fogva van így. A pedagógus pontosan tudja, hogy mi a kompetenciamérés.
Borzasztó, hova süllyedt, az semmi, hogy otthon marad pár gyerek, de van olyan iskola, ahol a szerencsétlenekkel már előző nyáron, és egész évben ezt kell gyakoroltatni, még olyat is hallottam, hogy rossz osztályzattal is fenyegetik a gyereket, ha nem sikerül jól a felmérés. (Ami teszt, és elsősorban képességet hivatott mérni, nem tudást.) Az eredmények hamisak.

Vagyis ezek az eredmények is hamisak ebben az országban.

Ez nem fogja megakadályozni a kormányszóvivőt, hogy majd büszkén bejelentse, mennyit javult a gyerekek szövegértése ...stb
Nem védeni akarom a pedagógusokat, csak a tények kedvéért kérdezem, manapság ki nevezi ki az iskolák igazgatóit?

Hol van a biztonság, a jövőkép egy iskola előtt, meddig maradhat meg egyáltalán az épület, ahol van, vagy maga az iskola?
Igen, sajnos mára minősítés lett a kompetenciamérésből, mivel az eredmények nyilvánosan megjelennek, a hozzá nem értők úgy értékelik, a politikusok is, és azzá vált.
Verseny lett, de hát hogyan versenyezhetne egy falusi kis iskola 80 % 4h-s csoportja, a budapesti elit iskola diákjaival? vagy akár egy városi iskola diákjaival?
Mint mindig, a gyerek a legnagyobb áldozat, de aki azt hiszi, hogy a pedagógus nem áldozat, az nem érti a társadalom működését.
Tiltakozhatna? Igen, és hányan voltak mellettük a tüntetésen, pl. a köznevelési törvény ellen? Általában, ha egy pedagógus megszólal, tiltakozik, mellé áll pl. a középosztály, akiktől elvárható lenne, hogy értse, miről van szó?
JAJMÁR
@JAJMÁR: Dehogy állnak melléjük, sokan örülnek, hogy jól meg lehet őket rugdosni.
Anna Mária
@JAJMÁR: Én elmentem ezek mellett tüntetni, de most, hogy ez a kompetenciamérési elmebajuk kiderült, megbántam.
Ostoba, csaló népség, akik fel- és kihasználják a gyerekeket.
Anna Mária
@JAJMÁR: Hja, csalnak, az ország pedig tele van funkcionális analfabétával. A Kádár-rendszerben iszonyú sok gyerek sok idejét töltötték orosztanítással, és senki nem tanult meg oroszul az iskolában.
Semmi sem változott.
Teljesen mindegy, hogy ki nevezi ki az igazgatókat, az igazgató is pedagógus, már bocsánat. Ez sem mentség.
JAJMÁR
@Anna Mária: 21:44 A kompetenciamérést kell beszüntetni, elkorcsosult. Lehet azon vitatkozni, hogy ki a hibás, de fölösleges.
Ha a túlélésért versenyt csinálsz, és nem küldöd hátra a könyöklőket, ne csodálkozz, ha nem lesz tisztességes az eredmény.
(Miért, mi az? )
Anna Mária
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
szandokan
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
JAJMÁR
@Anna Mária: 31:48 Két külön dolog. Országos kompetenciamérés nélkül is tudja minden pedagógus, hogy mire képes a gyerek.
A tantervek rosszak. A kádári rendszerben folyamattervek voltak - mindenki ua. tanította, minden iskolában, még a feladatok is le voltak vezetve - a rendszerváltozás után pedig szabadságot kapott a tanár. Belépett a NAT és a pedagógus szabadsága, aztán kormányonként változtatgatták.
Idő kellett, hogy más módszereket is begyakorolva és jól használjanak és a gyerek képességeire építsenek.. Most minden visszaáll, ismét folyamattervek jöttek divatba. Visszalépünk 25 évet, de valóban van olyan pedagógus, aki ennek örül. A többség nem örül.

Nagyon nem mindegy, hogy ki az igazgató, mert olyan a közösség is.Főleg nem mindegy, ha politikai érdekből a tanári közösség fölé helyezik.
Anna Mária
@JAJMÁR: Fogalmazzunk pontosan: a pedagógusok saját elhatározásukból, kényszer nélkül el-kor-cso-sí-tot-tak egy nagyon fontos dolgot. Ezért csak és kizárólag ők a felelősök, nem a politika. Nem tartották be a szakmájuk szabályait, és nem fogták föl a kompetenciamérés lényegét, csak azt tartották fontosnak, hogy továbbra is a zavarosban halászhassanak és semmi, de semmi ne változhasson.
Baromi boldog vagyok, hogy egyetlen lemenőm sincs már ezeknek kiszolgáltatva. Egy közülük még oroszul is tanul a szeretett iskolájában, nagy léptekkel, örömmel halad. A rothadó nyugaton.
JAJMÁR
@Anna Mária: 21:52 "Azokat az igazgatókat kell páros lábbal kirúgni, akiknek az iskolájában ilyesmi történt" - ugye, nem ebben az országban élsz?
pbalage
@szandokan: ó, mennyi szenvedély... ez volt nem semmi...
Anna Mária
@szandokan: Mondtam már neked, hogy rég nyugdíjba mehettem volna, de nem tettem, mert a szakmámban nagy szükség van rám és jobbnál jobb megbízásokat kapok. Magasról teszek mindenféle szociális transzferre, ha tudod mi az.
A nyugdíjas egyébként nem szitokszó, teljesen fölösleges ilyesmivel bárkit sértegetned. Nem sértés, érted?
Kopj le rólam, engem nem érdekel sem az autód, sem az, hogy egyszer megengedték, hogy tapsolj Lázár Jánosnak, és azóta azt hiszed, hogy a barátod. Meguntalak, nem szórakoztatsz, hányszor kell ezt még elmondani neked, hogy megértsd? :)))
Látod, te is csak a lusta pedagógusok egy terméke vagy, a szövegértés neked sem megy.
Anna Mária
@JAJMÁR: Hja, hogy a realitás ellentmond a vágyaknak? :)))
szandokan
@Anna Mária: Megfogadtam, hogy nem szólok hozzád többet, de egyszerűen annyira tenyérbemászó amit művelsz, hogy képtelen vagyok rá. Soha életemben nem gyűlöltem még senkit a való életben sem, de téged sikerült még így virtuálisan is annyira, hogy...Nem vagy te senki, mert akkor nem lennél más és más a hozzászólásaidban. Hol nyugdíjas, hol pedagógus, hol fajvédő, hol menő üzletasszony, stb. Csak egy dolgot kellett volna állítanod magadról, de azt végig.
Anna Mária
@szandokan: Na, akkor ide is bemásolom a kedvedért, te csekély értelmű:
Soha életemben nem írtam, hogy nyugdíjas lennék, sem azt, hogy üzletasszony, soha nem írtam azt sem, hogy pedagógus lennék (isten ments!), a foglalkozásom sem cigányvédő, csak rühellem a rasszistákat.
Te biztosan nem vettél részt felsőoktatásban, hisz akkor tudnád, hogy nem mindenki pedagógus, aki tanítani szokott.
Igazán sajnálom, hogy még arra sem vagy képes, hogy a saját elhatározásodhoz tartsd magad! :)))
szandokan
@Anna Mária: Most egy dolgot jól írtál le (isten ments), mivel azzal sok gyereket megkíméltél, hogy nem lettél pedagógus.
JAJMÁR
@Anna Mária: 22:11 Nem vagyok benne biztos, kedves Annamária, - annak ellenére, hogy sok dologban egyetértek veled -, hogy képben vagy :)
Túl nagy benned a gyűlölet, ebben az esetben sem tudsz elfogulatlan lenni.
Tudod, én ebben az országban jártam iskolába, és szerettem iskolába járni. A tanáraimat is szerettem, eszembe se jutott, hogy "ők biztos szervilisek", mert velem a tantárgyat megszeretették. Tanítottam is, de nem a megfelelési kényszer miatt, hanem csak azért, mert jó. Tudod nem mindegy, hogy honnan jön a gyerek, és milyen készségeket hoz, amikre építeni lehet. Talán azt is nézni kellene, hogy milyen ívet jár be, honnan hová ér, és nem csak azt, hogy nem tud idegen nyelven folyamatosan beszélni 8.osztályban. Van aki első osztályban egy rövid mese szóanyagának a 80 %-át nem érti, pedig az magyar nyelven van - és igen, ez főleg cigány gyerekek, de mielőtt elítélnél, nagyon szerettem őket mindig -
Az országos kompetenciamérés nem fontos dolog. Semmire se jó, semmi értelme. Ezeket a képességeket lehet mérni, és méri is minden tanár, annak van értelme és haszna, ha az eredménye csak a gyerekre és a tanárra tartozik.
Anna Mária
@szandokan: Van önismeretem: tudom, hogy öt percet sem bírnék ki egy tanáriban a hülyike tanerők között, akik épp azt tárgyalják, hogy Józsikát mán inkább hazakűgyük, nehogy bezavarjon abba a vacak, tökfölösleges kompetenciamérésbe! :)))
szandokan
@JAJMÁR: Látod, ennek mindenki hülye. Valami parafenomén lehet, mint a Harasztosi...:-))
Anna Mária
@JAJMÁR: Én is kifejezetten szeretem a cigánykölköket, évekig foglalkoztam velük rendszeresen, többet is felkészítettem egyetemre, az egyik jövőre végez külföldön, megvan az állása is. (Őkelmét akkor ismertem meg, amikor másodszor járta az ötödiket, szótagolva, nehezen olvasott és úgy nézett ki, na ennek a gyereknek aztán soha semmiféle esélye nem lesz az életben, még egy jogsihoz se fog hozzájutni. Jó buli volt vele dolgozni, nagyszerű volt őt /is/ támogatni, a legjobb barátaink közé tartozik.)
Nekem is volt szerencsém Magyarországon iskolába járni és végigélvezhettem számos gyerekem iskolai élményeit is, ha most csekély órabért számolhatnánk fel azokért az időkért, amit a tisztelt pedagógusok ismerethiánya okozta lyukacskák betömködésével töltöttünk, akkor egy kisebb vagyonnal lehetnénk gazdagabbak. :)))
A kompetenciamérés fontos, nemcsak a pedagógusra és a gyerekre tartoznak az eredmények, hanem sokan másokra is, például a döntéshozókra, akiknek adatokra van szükségük ahhoz, hogy megfelelő döntéseket hozhassanak.
Hja, persze, Magyarországon ez sem fontos, hisz tudjuk, kik a döntéshozók. :)))
pbalage
@szandokan: Hallod vágj vissza például azzal, hogy kaviáros homárt vacsoráztál, azzal biztosan ki tudod vívni a méltó tiszteletet.
szandokan
@pbalage: Nem szeretem sem a homárt, sem a kaviárt. A homárt a nejem szereti.
pbalage
@szandokan: akkor mi a francot eszel? parizert?
Anna Mária
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
pbalage
@Anna Mária: hirtelen elképzeltem a helyzetet, mikor szandokanné csipegeti a homárt,
szandokan meg szomorúan falatozza a bicskájával a parizeres kenyeret.

:)))
Anna Mária
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
vadsanca
A baj abból ered, hogy a szülők nem foglalkoznak a gyerekükkel! Azt, hogy miért az más és más ok lehet. A tanár pedig a 45 perc alatt nem tudja egyenként minden gyerek szájába rágni a feledatot. Ezért sokszor a pedagógust okolják. A mai gyerekek a szabadidejükben az interneten kívül mást nem olvasnak, de leginkább csak játszanak a gépen. A tudásukat nem akarják bővíteni. Tisztelet a kivételnek!!! Maximun valamit sportolnak,- és úgy gondolják-, hogy ahoz nem kellenek iskolai ismeretek. Ebből az okból érthető az iskolák érzékenysége.
Anna Mária
@vadsanca: Mindenkinek az érzékenysége érthető, aki nem csinálja rendesen a dolgát. Kínos, amikor kiderül a sompolygás.
vadsanca
@Anna Mária: Kedves Mária! Te mivel foglalkozol? Képes vagy átlag 25 emberrel korlátolt időn belül foglalkozni? Ezenkívűl még otthon is a munkahelyi feledatokkal vagy elfoglalva?
A pedagógus is ember! Neki is van családja ahol ugyanúgy helyt kell állni!
vadsanca
Talán ha lemondana az összes pedagógus, akkor nem lenne ez a helyzet. Maradna mindenki olyan amilyen.
Anna Mária
@vadsanca: Szerintem semmilyen szakmában nem magyarázat a rosszul végzett munkára, hogy az embernek családja van.
Ja, igen, képes vagyok ilyesmire, tudok sok emberrel sok ideig foglalkozni. De nem tudom, ez hogy jön ide?
vadsanca
@Anna Mária: 45 perc alatt leadni egy bizonyos mennyiségű tananyagot. Szerinted mindenki képes megérteni? Én otthon is tanultam. Az iskola és a pedagógus csak instrukciót ad, a többit a gyereknek és a szülőnek kell hozzá tenni. Talán te nem így voltál anno?
Anna Mária
@vadsanca: Nem. Nekem elég volt az óra, ha ott képes volt a tanár értelmesen elmagyarázni az anyagot, akkor megjegyeztem. Ha nem volt képes, akkor megnéztem, mi van a könyvben.
vadsanca
És még valami. Általában más területen dolgozó emberek nem viszik haza a munkájukat. Pl. egy köműves haza vinné a falat azért hogy elvégezze a feladatát. Attól, hogy ezt nem tudja megtenni , még lehet jó szakember!
vadsanca
Úgy látom Te egy ritka ember vagy! De sajnos nem mindenkinek egyforma a befogadó képessége! Én az ismereteim bővítésére anno sokat olvastam. Ha lehetőségem van most is ezt teszem. Emlékezz vissza, valamikor még tv sem volt. A hétfői adásszünetről meg ne is beszélljünk! A pedagógusnak valószínű ezért is volt "könnyebb".
Más szempontból pedig megnőttek a követelmények. Tehát ezért ne hasonlítsd össze a kettőt!
Anna Mária
@vadsanca: Én is sokat olvastam, különösen a pad alatt, hogy ne unjam magam halálra az iskolában.
Melyik kettőt ne hasonlítsam össze? :)))
szandokan
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
szandokan
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
szandokan
@pbalage: Normális ételeket, de mi a francot érdekel ez téged?
Anna Mária
@szandokan: Mi van, szandi, nem tudsz aludni? Forr a gyűlölet a kis lelkecskédben?
Rosszul vagy, mert kinevették a Lexusodat meg a homárodat?
No látod, ezért nem szabad dicsekedni.
Hagyd szépen abba, és akkor nem lesz semmi baj, na. :)
EGO
Na, ez szemenszedett hazugság! Undorító szenzációhajhász MÉDIA! Tegnap ott voltam én is a suliban, minden diák megjelent. Aki nem karja megírni pl. a matekot, annak nem kötelező, nem is kötelezhetjük rá, nem is kényszerítjük!
Ennek kizárólag informatív jelleg van!
JAJMÁR
@EGO: Ahány "ház", annyi tapasztalat és annyi magyarázat, de nem jól tetszik ismerni a törvényt:
"Az Országos kompetenciamérések rendszerének működtetését a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény írja elő. A mérés időpontja és tartalmi jellemzői szintén jogszabályokban rögzítettek.

A részvétel – kevés kivételtől eltekintve – minden érintett diák számára kötelező."
Tökmindegy, hogy milyen okból és mit ír az újság, ez a mérés egy h@lyeség!
JAJMÁR
@Anna Mária: Ugyan, milyen hasznos törvények "születtek" kompetenciafejlesztés terén? Egyet mondj!
Vannak módszerek, javaslatok, óratervek, de, hogy a B.Zolikának melyik lesz jó, azt csak az tudja, aki vele dolgozik, és könnyen lehet, hogy egyik sem, hanem valami banális apróság segít neki.

Tehetne valamit a kormány, a szabadabb és élhetőbb környezetért, a létbiztonságért. (Nem azt akarom hallani, hogy ingyen esznek...)
A környezetet kell megváltoztatni, hogy változzanak az emberek.

Pl. Tanítsd írni azt a kisfiút, aki a csupa seb ujjával próbálja megfogni és igazgatni a ceruzáját, majd a kérdésre, hogy: "Mi történt az ujjaddal?" a válasz: "Ja, semmi, csak éjjel megharapdálta a patkány". Írás felfüggesztve, telefon, orvos, tetanusz!
Vagy pl. azt a pici lányt, aki sírva jön reggel, mert mint mondja, "kigyulladt a házuk, és ki kellett menniük a hidegbe a szabad ég alá, és nagyon félt, mert nem jöttek a tűzoltók és senki sem segített" Első ijedtség után kiderült, hogy ez nem igaz. Mégis, sokszor jött sírva, és vizionálta ezt a történetet.
Egy szobában éltek. Nagyfiú, két lány, az anya, és az apa, aki egy oxigénpalackhoz volt kötve, az apa testvérének a házában. Aztán az apa meghalt, és egy az egyben kirakták őket a házból, a szabad ég alá.
(A kislány félelme nem volt alaptalan.) A disznóólban húzták meg magukat, amíg el nem vitték a kiskorúakat állami gondozásba.
Nem lesz belőlük egyetemista, sajnos, de nem az a baj, nem egyetemistának, meg tudósnak, meg bankárnak kell lenni minden embernek, hanem boldognak, és attól tartok, ma nagyon sok gyereknek ez vágyálom marad.
picike
még a végén a fizetésüket is igy akarnák emeltetni a magas szintü tudás reményében . már a tanárok is ,csalnak a teszt ikuk alapján ,na de ez még nem indok a fizuk emelésére." te is fiam brutus te is csalnál lopnál" ha megfizetnék
EGO
@JAJMÁR: FÉLREÉRTESZ! A részvétel kötelező, de ha csak végigüli, és nam csinál semmit, akkor sem róható meg!
nezelodo
Ha ez igaz, és csalnak a pedagógusok, nem önszántukból teszik, belekényszerítették őket egy hazug, velejéig romlott tudatosan így felépített rendszerbe.
Freewolf
Ilyet nem tudok elképzelni! Ez nem hír, hanem legyártott kacsa! A libsik kétségbeesett vergődése és hazudozása. Megszoktuk már!
JAJMÁR
@Freewolf: Neked aztán gőzerővel taposhatják a tyúkszemedet, csak azt mondod, hogy libsibolsi, és el van intézve :-D
Freewolf
@JAJMÁR: Mi a fenét mondjak egy ilyen nyilvánvaló blődlire?
JAJMÁR
@Freewolf: 15:45 Nem az. Van alapja, sajnos.
Freewolf
@JAJMÁR: Leget, hogy valami eszement tanár mondott ilyet, de biztos, hogy nem központi ukáz!
JAJMÁR
@Freewolf: 15:53 Ki állított ilyet?
Freewolf
Maga a cikk! Lógásra buzdítják az iskolák... tehát nem egyedi esetként kezeli!
Mézike
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
KERKA
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
KERKA
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Csizmás Kond
ez egy elsietett de a lényegen nem változtató valami...
Ha most a gyenge tanulót nem mérik fel akkor az iskola érdeme nő és holnap a gyenge nem kerül be mert nem fogja a szintet ütni tehát az iskola vagy visszaminősíti magát vagy bezár, ha meg ma nem lépik előre akkor megy minden tovább...
Mézike
@KERKA: :-) Beolvastam neki. Ő + gondolom a gyengék fegyveréhez nyúlt, és jelentett!
Mézike
@KERKA: Hoppá! Most olvasom te mit írtál neki. Mindjárt jelenti...:-)))
De jól összehoztad! :-)
KERKA
@Mézike: Jelentsen, töröltesse, nem bánom. De azt a munkát, amit kínkeservesen végzünk, valaki így becsmérelje, ezt nem tudom elviselni.:((
Mézike
@KERKA: Mindenkinél kiverte már a biztosítékot. :-)
Anna Mária
@KERKA: Ezek szerint te is azok közé a buta pedagógusok közé tartozol, akik képtelen megérteni, mi a célja és a szükségessége a kötelezően elvégzendő kompetenciamérésnek. Mint a cikkben olvasható, vannak olyanok szép számmal, akik ez alól a munka alól csalással próbálnak kibújni és ezzel meghamisítják az eredményt.
Ilyen emberekre vannak bízva a gyerekek, ami igen szomorú.
A stílusod alpári, volt szerencsém számos pedagógushoz, aki nem tudja fegyelmezni magát és éppen ilyen hangon beszél a gyerekekkel, meg a szülőkkel is.
Miért is kellene elhinni, hogy "kínkeservesen végzitek" a munkátokat?
Nem gondolod, hogy ha meg sem értik sokan közületek, mi a célja egy mérésnek, meg csalást alkalmaznak, ocsmányul beszélnek, olykor ütik-vágják a gyerekeket, akkor talán valami nem stimmel a pedagógustársadalomban, éppen ott, ahol óriási felelősség összpontosul a jövőért?
Mézike
@Anna Mária: Mi baj drága? nem tetszik a stílusom?
Jelentgetünk , jelentgetünk? Mint az átkosban?
KERKA
@Anna Mária: Ne általánosítsál, ne kenjed el a lényeget.! ha valami nem tetszik neked, tegyél panaszt illetékes helyen.
Ezeket a kompetencia felméréseket központi helyről kapják egységesen az iskolák, nem a pedagógusok állítják össze. Sőt a feldolgozás mikéntjére is meg van a határozott utasítás,
A feldolgozás elektronikus úton történik, sem beleírni, sem javítani, nem tud rajta. Az pedig nonszensz, hogy elküldik a gyenge gyerekeket. Ez egy meggondolatlanul állított hazugság elmélet, ami többet árt a pedagógusoknak, mint 3 elbaszott tüntetés.
A stílusom meg az enyém, te hoztad ki belőlem.
Nem csodálom, hogy a szandokán is fölkapta a vizet rád. Már ne is haragudj, de kegyetlenül a lelkembe gázoltál.
Az, hogy nem kapunk anyagi elismerést, leszarom. De az, hogy hitványnak minősítik a munkánkat, ezért kinyílik a bicska.
De mi a fenének magyarázkodok neked, nem is értem, ott az ajtó, tünés kifelé!!!
Anna Mária
@JAJMÁR: Tudom, az ország egyes területein borzasztó szociális körülmények között élnek gyerekek és a kutyát nem érdekli, mi van és mi lesz velük.
Egyelőre még az ő számukra is létezik az iskola - ki tudja, meddig, ahogy az ország kinéz.
De ettől még az adatgyűjtés értelmes dolog, és egy értelmes országvezetés tudna is mit kezdeni a rendesen elvégzett kompetenciamérés eredményeivel.
Anna Mária
@KERKA: Fejezd már be. Csak nevetségessé teszed magad, és lejáratod az amúgy sem valami nagy népszerűségnek örvendő pedagógustársadalmat, amely sosem arról volt híres, hogy bármilyen kritikát elviselne.
Itt most arról volt szó, hogy vannak nagy számban pedagógusok, akik nem értik, mire való a mérés - úgy tűnik, te is közéjük tartozol -, ami tényleg nonszensz. Aki tanít, az legalább ennyit értsen meg. A család pedig nem helyes dolog, aki tanít, annak eszébe se jusson ilyesmi.
A butaság és a csalás hitvány dolog, ezt még talán felfokozott lelkiállapotodban megérted.
KERKA
@Anna Mária: Mennyi ezüstért szónokolsz itt egész nap???
Anna Mária
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
KERKA
@Anna Mária: Veled??? a hülyeséggel szemben? A beton agyba nem lehet betölteni semmit, és neked az van.
Anna Mária
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
KERKA
@Anna Mária: Annyira meghatódtam, hogy el kell morzsoljak néhány könnycseppet a szememből.
Annak örülök, hogy te nem vagy pedagógus,mert csak veled is többen lennénk, mint mondod, alulképzettek:)) Na hanyagoljuk egymást, bújj bele a cipődbe és húzzál el, messzire.
Részemről befejezve.
Anna Mária
@KERKA: Kihagyhattad volna ezt az értelmetlen hőzöngést! :)))
picike
@KERKA: olvasd ujra én azt irtam ha fizetnének érte akkor csalnának is . a jelzőidet pedig vedd mindet magadra te ...
szandokan
@Mézike: @KERKA: Na most ki a rosszabb, én, vagy Mariska néni a 8 elemivel? :-))
szandokan
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
szandokan
@Anna Mária: Mariska néni, és mi a véleményed azokról az "aranyos" gyerekekről, akik már az óvodában lopnak, majd iskolába kerülve már a tanárnak is nekimennek? Nem fogadnak szót órán, kiröhögik a tanárt, és ha szólnak a szülőknek, azok már baltával indulnak a tanáriba. Ja, tudom, ezekről is a pedagógustársadalom tehet, ne haragudj, kiment a fejemből...
Anna Mária
Szandi, nekem, bármennyire is fájlalod és nem tartod helyesnek, nincs rossz véleményem a cigánygyerekekről.
Nagyon sajnálom őket, hogy egy olyan országban kénytelenek élni, ahol se jelenük, se jövőjük nincsen.
A cikk témája - ha elkerülte volna a figyelmedet - az, hogy a pedagógusok csalnak a kompetenciamérésnél és nem értik meg, hogy mi a mérés célja.
És ez bizony nagy baj.
szandokan
@Anna Mária: Még csak eszembe sem jutottak a cigánygyerekek, ez ma már általános tendencia, habár érdekes módon szinte minden osztályban rájuk panaszkodik a legtöbb gyerek is. Tudod, ők képtelenek a beilleszkedésre, ez a legnagyobb baj, ezért nincs se jelenük, se jövőjük.
Anna Mária
@szandokan: Nem a szegény, primitív környezetben kényszerülni élő gyerekek tehetnek a helyzetükről, hanem a felnőtt magyar társadalom.
szandokan
@Anna Mária: Nem a társadalom, hanem elsősorban maguk a szülők, de feleslegesnek tartom, hogy megint vitába keveredjek veled, mert te csak azért vagy itt, hogy mindenkire rákontrázz. Ennyi, jó éjt, habár reggelig fenn leszel gondolom:-)
Anna Mária
@szandokan: Az ostoba személyeskedéssel, az ocsmány szidalmazással csak azt éred el, hogy megint kinevetnek.
Igen, tudjuk, a szülők tehetnek róla, miért nem dolgoznak a te üzemedben, ahol jól fizetsz és miért nem csinálnak mindent úgy, ahogy te, tehát tökéletesen és miért nem álmodoznak egy Lexusról, az élet sójáról.
A könyökünkön jön ki a szöveged.
Próbálj máskor a cikk témájánál maradni, arra reagálni.
szandokan
@Anna Mária: Az érdekes, hogy még nem vetted észre, hogy rajtad röhög mindenki lassan, no meg bosszankodik, na de éppen ez a célod. Elhiheted, a propi felének már te jössz ki a könyökén. A szülőkről meg csak annyit, hogy vajon minek kell még egy gyerek, amikor már a másik háromnak sincs mit enni? Meddő vita ez veled, mert aki kötözködni jön ide, az úgyis csak kötözködni fog.
Anna Mária
@szandokan: Nagyon megtisztelve érezheted magad egyébként, hogy még szóba állok veled azok után, hogy összevissza hazudozol rólam és ocsmányul szidalmazol. Ennek az az oka, hogy olykor nagyon vidám perceket tudsz szerezni a bornírt megjegyzéseiddel.
Csodálom azt a képességedet is, hogy ignorálod a cikkek témáit, nincs hozzáfűzni valód szinte soha, hanem úgy kanyarítod a mondókádat, hogy a fejedben lévő néhány panel közül valamelyiket leírhasd.
Most például megint teljesen hidegen hagy a kompetenciamérés témája, jössz azzal, amit már számtalanszor leírtál. Igen, minek kell neki gyerek, bla, bla, bla.
Szóval dögunalom, ma nem szórakoztatsz.
szandokan
@Anna Mária: Te viszont minden kérdésemre kérdéssel reagálsz, és soha nem válaszolsz érdemben. Amikor egy cikknél meg téged olvaslak, a cikket el is felejtem, mert arra érzek késztetést, hogy a zagyvaságaidra reagáljak, szóval ennek te vagy az oka:-) Fenségességességednek pedig alázatosan köszönöm, hogy szerény személyemmel szóba tetszik még állni, komolyan mondom, örömömben azt sem tudtam hirtelen, fiú vagyok e, vagy lány...A kompetenciamérésről meg van véleményem, a lényeg, hogy nem az, mint a tiéd.
Mézike
@Anna Mária: Nem kabir bedi hazudozik összevissza rólad hanem te megad!
EGO
Szeretek a végén hozzászólni, mert röhej, hogy egymáson vezetitek le az indulataitokat, s teljesen megfeledkeztek az alaptémáról!

Mint Koltay Elvtárs 1989-ben: "Elnézést! Mi volt a kérdés?!"
Knapp75
@EGO: Mindig szandokan élete és sikerei a téma a kommentfolyam végére...
Mézike
@EGO: Az úgy volt, hogy a tanárokat pocskondiázta valami förtelmes beképzelt alpári bunkó módon.
A kérdés? Hm..., jó kérdés...:-)
szandokan
@Knapp75: Azt tervezem, könyvet is írok róla. Kell majd egy dedikált példány? .-)
szandokan
@Mézike: Amióta felfedted valódi énjét, neked nem nagyon válaszol.
Mézike
@Knapp75: A kommentfolyam lényegét kitörölték, sajna, de nem kabírbedi volt a téma. Most véletlenül igaza volt..:-)
Knapp75
@szandokan: És mivel lesz benne? Fotók a kocsidról?
Csak akkor kapsz másoktól like-ot, mikor Anna Máriát támadod, ebből kb. sejtheted, mekkora érdeklődés van a sztoridra! :)
Próbáld meg előbb egy saját blogon tesztelni a témát, mielőtt egy fél erdőt kiirtatsz feleslegesen a könyved kedvéért!
Anna Mária
@szandokan: Na, most itt fejezd be szandokan az ocsmánykodást.
Senki nem fedte fel a "valódi énemet".
Nem tudom, hogy jöttök hozzá, hogy folyamatosan hazugnak nevezzetek.
Miféle viselkedés ez?
Tényleg, mint az állatok.
Szégyelljétek magatokat.
Elég volt, unom.
Knapp75
@Anna Mária: Nyugi, ők provokátorok, pont arra játszanak, hogy minél több embert kitiltassanak.
Valójában szandokan ismerte be többször is, hogy direkt ír valótlanságokat. (legutóbb tegnap este elmélkedett róla, hogy ha azt írná, amit gondol, az nem illene a szerepéhez)
Ő csak alkalmazza a "szokásos" fideszes stratégiát: ha valamiben sáros vagy, vádold meg ugyanazzal a másikat! :)
Most ha azt írom, hogy én is rendszeresen oktattam, akkor szandokan úgy fogja érteni, hogy pedagógus vagyok. Aztán ha kiderül, hogy mégsem, akkor majd lehazugoz, mint téged. hehe
Szövegértési zavarok vagy szándékos csúsztatások, mikor hogy...

Egyébként meg a tanárokkal kapcsolatban nem általánosítanék, csak akiket én ismerek, azok között is hatalmas a szórás.
Volt, aki egy életre elvette a kedvem bizonyos tárgyaktól, más éppen hogy "száraz" témákat szerettetett meg velem.
És még abban sincs egyértelmű összefüggés, hogy ki volt a tárgyi tudása alapján valóban felkészült, ki volt jó pedagógus, ki érdekes előadó és ki osztályzott mondjuk pofára.
Valahogy túl sok feltételnek kell megfelelni - közte a munkaadó elvárásainak is - és nem biztos, hogy az erre leginkább alkalmas emberek választják ezt a nem túl jól fizető hivatást.
Odáig meg nehéz eljutni - bármely területen is dolgozik az ember - hogy "na ebben nem vagyok elég jó"...

Mondjuk azt nem értem, hogy a teljesség kedvéért miért nem íratják meg a hiányzókkal is később tesztet, így nem lenne értelme a szándékos hiányzásnak
Mézike
@Anna Mária: Szia drága!
Miféle viselkedés?
Amit kiharcoltál magadnak!
Anna Mária
@Knapp75: Tényleg olyanok, mint az éhes kutyák, rávetik magukat valakire és marcangolják. Felnőtt emberek ilyesmivel szórakoznak, elképesztő! :)))
Ennek a maláj tigrisnek már ajánlottam, hogy forduljon pszichiáterhez, tetesse magát rendbe, ne kelljen már folyamatosan valamit kompenzálnia.
Igazad van, léteznek jó tanárok, bár nekem nem sokhoz volt szerencsém.
Ez a cikk tényleg fölháborított, hogy nem értik meg, mire való egy mérés, hogy igenis, tudnunk kell, hol tartunk. És sajna tényleg nem rózsás a helyzet, sok gyerek kerül úgy középiskolába, hogy nem igazán tud írni-olvasni. És csalni... hát... éppen a pedagógus?
Tudom, a tanítás nehéz meló, de nem kötelező elvállalni, ha annyi sírás-rívással jár.
Nem tudom: biztos mással van elfoglalva a klik, vagy micsoda, a hiányzókkal nem töltetik ki, minek, hisz ők sem akarják tudni, mi a valódi helyzet a közoktatásban.
szandokan
@Anna Mária: Nem is csodálom, hogy kezded megunni, és végre felment benned a pumpa is. Azon meg gondolkozz el egy kicsit, hogy ki is az, aki ekézi folyton a többi kommentelőt és hülyének néz mindenkit.
szandokan
@Mézike: Úgysem fogja fel, miről beszélünk.
szandokan
@Knapp75: Lenne miről írnom, de igazad van, ezért csak egy negyed erdővel fogok kezdeni...:-)
Anna Marit meg feleslegesen véded, kettőnk közül nem én számítok provokátornak, hacsak nem ez a te leánykori neved...
Anna Mária
@szandokan: Provokátor vagy, egyértelmű. Nagyon sok van a rovásodon,
Ne csúsztass: csak a hülyéket nézem hülyének.
szandokan
@Anna Mária: Rossz válasz. Fogalmad sincs egy ilyen oldalon, hogy ki az, aki valóban hülye, és ki az, aki csak megjátssza.
JAJMÁR
@Anna Mária: Ezt 2005-ben állapították meg. 10 éve.
+ megkerestem az utolsó 2 év infografikán kimutatott eredményeit. Vesd össze, honnan, hová jutottunk.

"A hazai közoktatásban az egyik központi problémát a SuliNova szerint az jelenti, hogy a rendszer nem fejleszti azokat a kulcskompetenciákat, amelyek lehetővé tennék a gyerekek későbbi, élethosszig tartó tanulását. A SuliNova - a korábbi szemlélettől elszakadva - a munkaerőpiac, a gazdaság oldaláról kívánja az oktatás teljesítményét megítélni."
"Az eddigi kompetenciamérések eredményei is megerősítik, hogy iskolarendszereink egyik legnagyobb problémája a szegregáció. Az is látszik, hogy az iskolák közötti különbségek a 6. és 8. évfolyamon, illetve az általános iskolákban még elfogadható mértékűek, és elsősorban a középiskolák szintjén tapasztalhatóak olyan nagyságrendű eltérések, amelyek messze meghaladják a kívánt mértéket."

www.oktatas.hu/pub_bin/dload/kozoktatas/meresek/orszmer2014/okm2014_infografika.pdf

www.oktatas.hu/pub_bin/dload/kozoktatas/meresek/orszmer2013/okm2013_infografika.pdf
Anna Mária
@JAJMÁR: Köszi, érdekes.
Feltűnő, hogy állítólag a fiúk teljesítenek jobban matematikából.
Ez máshol másképp van.
csa-csa
"sok iskola maga kéri meg a gyengébb teljesítményű tanulókat vagy szüleiket, hogy a gyerekek maradjanak távol a tesztírás napján, ne rontsák le az iskola átlagát"
na ilyet még nem hallottam! döbbenetes!
Lepényleső
Így teljesítünk mi magasan felül az átlagtól.- Az átlagot kihagyjuk.- "Disznót nem,statisztikát
tudunk csinálni!" Mark Twain mondotta volt; Háromféle hazugság van: 1 a sima hazugság,
2 az aljas hazugság, 3 és a statisztika!
Anna Mária
@csa-csa: De azért milyen rendesek, hogy a többi napon hajlandók tanítani a gyengébbeket is! :)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.