Nagy a feszültség a Fideszen belül Rogán Antal és Lázár János párharca miatt. Az Orbán Viktort ismerő források szerint a miniszterelnök közismerten szereti versenyeztetni a munkatársait, rájátszik a beosztottjai közt lévők ellentétekre, hogy aztán a párt őszi tisztújító kongresszusa előtt békéltetőként léphessen fel – írta a hvg.hu.

A kormányfő ugyanis legújabb tervével – miszerint Rogán Antalt kabinetfőnökeként venné maga mellé -"kétfejűvé" tenné a Miniszterelnökséget, így már nemcsak Lázár vinné egy személyben.

János halálosan komolyan gondolja, hogy lemond, ha a Miniszterelnökség hatásköreit összekuszálják, és nem lesz világos, ki miért felel

- mondta a lapnak Lázár egyik kollégája.

Egy másik miniszterelnökségi forrás úgy magyarázta:

Nem világos, hogy Rogán döntéseiért ki viseli a felelősséget, kit kérhet számon, interpellálhat a parlamentben majd az ellenzék: Rogánt, Orbán vagy Lázárt.

Így az is tisztább helyzetet teremtene, ha Rogán inkább külön minisztériumot kapna. Rogán környezete eközben nem érti Lázár kifogásait: miután állítólag kétszer is egyeztettek, úgy tűnt, sikerül megegyezésre jutniuk.

Kikészíti a Fideszt Orbán "oszd meg és uralkodj" játéka
Fotó: Túry Gergely (hvg.hu)

A frakcióvezető egyébként azt szeretné, ha ő kaphatná meg a 25 milliárdos kommunikációs közbeszerzést bonyolító Nemzeti Kommunikációs Hivatalt. Ezt Lázár környezetéből volt, aki úgy értékelte: "Tóni lényegében propagandaminiszter lesz". Ám ennek kapcsán volt olyan államtitkár, aki attól tartott, Rogánnal együtt Habony Árpád ismét naponta járna be a Miniszterelnökségre, aki ugyan semmiféle poszttal nem rendelkezik, de már az előző ciklusban is utasítgatott kormányzati vezetőket – fejtette ki a hvg.hu.

Orbán egyébként Lázárra úgy tekint, mint a bürokrácia, apparátus hajtójára, míg Rogánra, mint aki képes lehet a kormány és a frakció munkáját összehangolni. Utóbbira szükség is van, hiszen a pártban úgy érzékelik, mostanában hiányzik a politikai koncepció, "elveszítették a fonalat".

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Ha már ilyen balfácán az ellenzék, legalább egymást nyírják ki !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Lackó50
Semmi új nincs a nap alatt. ez is a tipikus "oszd meg és uralkodj" szisztéma része. Lázár az utóbbi időben elég sokat szerepelget a TV-ben és nyilatkozik össze vissza. Gondolom figyeli a közhangulatot és próbál olyan nyilatkozatokat mondani, amivel kicsit a közvélemény felé húzzon. Mintha nem mindenben értene egyet a kormány politikájával. Próbálkozik a tisztára mosdatással. Hogy a hitelét már rég elvesztette és ez az egész csak porhintés, hogy ha netán bukna a kormány, akkor ő elmondhassa, hogy nem az ő oldalukon állt. Mindezt finoman, hogy azért nagyon ne menjen szembe a főnökével. Ezt látva Orbán már a pártján belül is próbálja az "oszd meg és uralkodj" elvét alkalmazni, hogy az egymásnak ugrasztott embereket kicsit lekösse. Aztán majd ő az igazság bajnoka rendet tesz.Ezt csinálja az országgal is. Mindenkit próbál egymásnak ugrasztani, hogy ő páholyból nézze, miközben a barátainak és a családjának a vagyon gyarapodását rendezgeti. A diktátorokra jellemző, hogy ők is keresztül tapostak mindenkin, hogy elérjék amit akarnak.
justhpeter
Nincsen Göbbels Hitler nélkül... folytassam ?
Nincsen Rogán ...nélkül !
HHHHHHHHHHHHHRRRRRRRRRRRRRRRRRRR
Desischado
Lackó50 megfogalmazta a lényeget. És az is igaz, hogy ezek a hatalomért mindenre képesek. Megölnék egymást egy kanál vízben, de összetartanak, a hatalomért, és az ebből eredő lopási/harácsolási lehetőségért. Ilyen mocskos, undormány kormánya még nem volt ennek a szerencsétlen országnak. És megválasztották őket másodjára is. Remélem, akik rájuk szavaztak, és akik nem mentek szavazni, azok is megérzik ezeket az átkos körülményeket. Őket nem sajnálom-. Magunkat és az országot annál inkább!
Toby
Helyes ! Rogán kapojon egy újabb minisztériumot, mondjuk a "Lakóparkügyi - és Ingatlanmutyi Szervezési és Lebonylítási Minisztériumot" 20 államtikárral, 40 helyettessel, 130 osztlyvezetővel, 260 osztályvezető-helyettessel, 300 gépíróval, 30 kávéfőző és bevásárló "irodatechnikai" munkással és akkor már egyetlen egy darab fidesznyik sem marad állás nélkül a Kárpát-medencében !
silber13
@Toby: Olyan " Mutyisztikai Minisztériumra gondolsz? Azt kimondottan Rogánnak találják ki!
mate03
@Freewolf: Nem érzékeled,hogy repedeznek a falak!?Ez a hatalmi harc fogja szétverni őket,ugyan úgy mint az MSZP-ét ! a megalománia furcsa betegség,de ők is ebben szenvednek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.