Ma nemcsak gyereknap van, hanem Magyarország miniszterelnökének 52. születésnapja is. Ennek apropóján idén is hálaadó szentmisét szerveztek Orbán Viktorért. Bár az eseményről a sajtót kizárták, szerencsére a Hermina úti templom előtt is zajlanak az események – számolt be a 444.

A Civil Mozgalom nevű szerveződés ételt oszt, hogy ezzel hívja fel a figyelmet a szegénységre. Eddig állítólag 340 kakaós és lekváros palacsintát osztottak ki, illetve kétszáz szendvicset. Az ellentüntetők hozzávetőlegesen 30-an lehetnek, de a helyszíni beszámoló szerint a misén résztvevők sincsenek többen.

A szervezők nevében Hóvári János nyilatkozott, aki elmondta: valójában nem Orbánért tartják a szentmisét, hanem az ország vezetőiért általában. Ezt követően viszont volt egy kis összezördülése a tüntetőkkel: azt kérte tőlük, hogy legyenek halkabbak, amire ők azt mondták, pont az a céljuk, hogy meghallják a hangjukat. Adakozni pedig hiába próbált, nem kértek belőle.

A feszültség később is megmaradt: egy férfi jött ki a templomból és ordítozva kérte a tüntetőket, hogy legyenek halkabbak.

Frissítés: Eközben Orbán Viktor köszönetet mondott Facebook-oldalán:

Köszönöm az 52. születésnapom alkalmából küldött jókívánságokat, biztató szavakat, bátorításokat és az értem elmondott imákat.

114 hozzászólásarrow_drop_down_circle

soljanka
Gratulálok a Civileknek!
Remek ötlet, és nagyon sok munka.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szandokan
@m.macskosz: Az a Mariska néni az itteni Anna Mari akart lenni. Egyébként pontosan erről van szó, fogalmad nincs egyrészt arról, mit ettünk, másrészt meg ne akarj nekem nevelési tanácsokat adni, mert nem vagyok rá vevő. Mondjuk kétlem, hogy a gyerekeim megértették volna (vagy inkább azt hitték volna, berúgtam), ha azt mondtam volna nekik, hogy az imént még a sajtot meg a rizst simogattátok, most pedig egyétek meg...
szandokan
@Aki Én: Maximum a legyet tudnád te lecsapni...
szandokan
@Aki Én: Valahogy hidegen hagy a szerelmed tárgya...
m.macskosz
@szandokan: tegnap, 22:02
Te tényleg nem fogod fel mit írok, vagy szándékosan érted félre?
Nem véletlenül írtam, hogy más szemében a szálkát...,
100%-ig tisztában voltam vele, hogy Anna Máriáról beszélsz,
nem wittnermarcsáról. Az meg marhára nem érdekel, hogy a
vadasparkban esetleg rántott sajtot ettetek, rizzsel és tartárral.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.