Annyira kicsapták a kormány bevándorlóellenes óriásplakátjai a biztosítékot, hogy ellenplakát-kampányt akar indítani a Kétfarkú Kutya Párt és a Vastagbőr blog.

Így írnak az akciójukról:

Adományokat gyűjtünk arra, hogy méltón visszavághassunk a kormánynak. Szerényebb keretek között ugyan, de a saját módszerüket ellenük fordítva, stílusosan. Mert úgy gondoljuk, hogy a kötelességünk megmutatni a világnak és magunknak, hogy attól még mert egy ilyen kormányunk lett, mi nem vagyunk ennyire primitívek.

A célunk az, hogy hivatalosan, legálisan, piaci alapon kibérelünk* 50 db óriásplakátot 1 hónapra, amiken a bevándorlóellenes állami demagógiára reagáló üzeneteket teszünk közzé.

Ehhez 3 millió forintra van szükségünk. Tudjuk, nem kevés pénz. De ha sokan utaltok akár csak fejenként pár ezer forintot is, összejöhet. Akkor meg tudjuk mutatni a Fidesznek, hogy nem veheti semmibe az emberek véleményét, mert van nekik, és nem félnek kimondani, nem nézik tétlenül a kormányzati ámokfutást.

Hogy milyen ellenplakátok várhatók, arra született már néhány illusztráció is, például angolul írnák ki, hogy "elnézést kérünk a miniszterelnökünk miatt" vagy azt, hogy "üdvözlünk Magyarországon".

Aki adakozna, az itt teheti meg kizárólag magánszemélyként:

Bankszámlaszám: 16200106-11565857

IBAN: HU56 1620 0106 1156 5857 0000 0000

SWIFT: HBWEHUHB

Számlavezető bank: Magnet

Számlatulajdonos: Erdélyi Katalin

111 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Simicska erre a célra felajánlhatna pár óriásplakát helyet ingyen. Ez jó kis tüske lehetne vikinek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
világlátó
@gulyasgyula: Csak szeretném tudni, Te mivel szeretnél foglalkozni? Ugyanis, ha az ország jelenlegi helyzetét súlyosan romboló orbáni víziókkal, úgy biztosan sokan támogatnák gondolataikkal, javaslataikkal a témafelvetésedet.
Ugyanakkor beláthatod, a demokratikus elvek és gyakorlat mellett kardoskodók szétszórtsága a fidesz politikai kommunikációinak a következménye, nincs egy komoly szellemi vonulat, ami utat vágna a sok " gumicsontrágók " handabandája között és keményen és persze megalapozottan támadná a kormányt a tévutakról való visszatérés érdekében.
Megjegyzem, nagyon jó lenne, ha valaki végre felvázolná valamiféle logikai és kronológiai sorrendben Orbán Viktor Magyarországáról kialakult , vagy folyton alakítgatott, vízióját, hadd lássa az ország népe mit akar holnap és holnapután, meg majd hová akar eljutni.
A leg alapvetőbb kormányzati cél kell legyen, hogy hol állunk, hová akarunk eljutni, milyen Magyarországot képzeljünk magunk elé. Ehhez kell az igazi konzultáció a nemzettel, nem pedig az internetadó , vagy a megélhetési bevándorlásról kialakított hülyeségről.
Egy turisztikai szaksajtóban olvastam, a magyarok a legkevésbé sem vendégszeretők.Ha a világ most látja ezt a bohózatot a kormány plakátjairól, igazolva látja ezt a megállapítást.
A legrosszabb forgatókönyvet készítették erről a - egyébként valóban komoly európai jelenségről és problémáról - amiben miniszterelnökünk soha el nem múló érdemeket szerzett.Értem én az ő gondjait is.
perfekt
Mit mondjak! Ami itt plakátháború mögé rejtőzve folyik,minősíti országunkat.Az óvodák felső tagozatával azért nem hasonlítom össze,mert nem szeretném csúfolni őket.Én nem emlékszem arra a filmsorozatra, de volt ,amiért az ország akkori idiótái ,kik az un.Izaura rabszolga felszabadításához kis hazánkban ,pénzgyűjtésbe kezdtek.

Már maga,a plakát kiötlőjét,annak megszövegezőjét is az elmére kellene záratni! De azokat is,akik pénzt gyűjtenek ,és adnak--- ellen plakátokra!

1."A könyv elégetése nem válasz,a könyvre!"
2. éÉhező gyerekek,vagy bármilyen humánus társadalmi cselekedetre,kellene mozdulnia az embereknek adakozniuk-nem a pofákat jártatni(tisztelet a kivételnek).Elképesztő butaság.
3.Vélelmezem,egy ilyen össznépi pénzgyűjtés körül megjelennek, nem csak a kétfarkú kutya pártiak,hanem az arcukon vastagbőrrel megáldott,talpas kétkarú rablók is!
4.Hagyni kellene,ott a plakátokat, ahogy vannak, mert látványos minőségi(ön) bírálata országunk vezetőnek, és az ők a "való világról "alkotott véleményeikről.!A pénzt pedig oda kell adni a rászorulóknak,ha már van kidobni való plakát háborúzásra.
világlátó
@gulyasgyula: Értem én azt a szándékot, hogy mind a külföldi, mind a hazai ellenzékét le kell kötnie minden módon, éppen azért hogy ő ezidő alatt zavartalanul átalakíthassa az államapparátust, a közigazgatást, a köz- és felsőoktatást, az adó és vámrendszert, a teljes igazságügyet azon belül a rendőrséget, ügyészséget, bíróságot.Az a célja, hogy a vazallusait feltétlen támogatóivá tegye. Ezt szolgálta korábbi kormányzati ciklusa alatt a toális-lojális közigazgatási karral, és a tiszti karral. Ha mindezek a markában vannak, akkor a tömegtájékoztatást is megszerzi, uralja majd a köztv-t, rádiót, a haza sajtóorgánumokat, fizetni tudja a médiák újságíróit, a kulturális, társadalmi, tudományos, vallási szaklapok vezető szerkesztőit, a kiemelt juttatásokkal megnyert oktatási szakembereket,... de mindenkit.Néha leveszi a láncot a CÖF nevü gyülekezetről, azok demonstrálnak egy jót,jelezvén hogy ki az úr a házban.Ha minden hatalom biztosított, majd eldönti maradjunk - e Európában, vagy lépjünk ki abból.Kössünk - e új megállapodásokat Európával, az USA. - val, Putyinnal, az arab világgal, a távol - kelettel, vagy a Dél- Amerika országaival. Mindezeket persze a saját / és a vazallusok / érdekében.Belterjes Magyarországot akar? Üzletelünk aki jól megfizeti áruinkat, szolgáltatásainkat ? Magyarország a magyaroké, tehát nincs szükségünk senkire,mert mi jobban tudjuk...Vajon ezt akarja?
Jó, jó de mi belgák akkor most hová álljunk? kérdezhetnénk.Minden időkben csak akkor tudott előre menni a világ, amíg a mögöttes tömegek, a társadalom azt nagy többséggel támogatja. Meg kell nyernie magának a társadalom többségét, hogy mindezt elérje.
Most éppen az ellenkezőjén fáradozik.Mi meg rágjuk a gumicsontokat.
Knapp75
@gulyasgyula: Szerintem az, hogy te kit vagy szerencsés ismerni, az magánügy. :)
Ráadásul amikor egyetlen személyes (?) példából levezeted, hogy milyenek a bevándorlók, azzal pont, hogy nem a tájékozottságodat bizonyítod, hanem csak az előítéleteidet osztod meg velünk.

Ausztriában a rendszerváltás előtti években kint volt a "ne lopj" felirat, te nem akadtál ki, hogy letolvajoznak?
mariaberta
Elnézést kérni??? Nem inkább leváltani kellene??
Bercifiu
Amíg minden fórumon az idióta plakát szövegekkel foglalkozik az ellenzék,, meg a választók, addig sem érdekel senkit a trafik, föld mutyi, az éjszakánként növekvő házak, a komák, sógorok, vejek, barátok gazdagodása.
Senki nem foglalkozik a bróker botrányokkal, a stadion építésekkel, a Pa-ra Olimpikonok helyzetével, az éhező gyerekekkel.
A Fidesz szemszögéből nézve, kiváló politikai húzás volt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.