A Párbeszéd Magyarországért (PM) véleménye szerint a kormány 22 milliárd forintért egy olyan kerítést akar húzni a magyar-szerb határon, ami csak a gyűlöletkeltést szolgálja.

Barabás Richárd, a párt szakszóvivője csütörtöki sajtótájékoztatóján, amelyet a Kossuth téren tartott úgy fogalmazott, hogy közben a szociális szférában dolgozók bérfejlesztésére alig 1,6 milliárdot, az orvosoknak pedig alig hatmilliárdot akar adni a kabinet.

A ZöldFront Ifjúsági Mozgalom társelnöke arra kérte Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy fejezze be a "gyűlöletkeltést" és térjen vissza az "ész és a józanság útjára". Szavai szerint nem ér meg még egy ciklust, hogy "évtizedekig tartó sebeket okozz a magyarok lelkén".

Kérdésre válaszolva azt mondta, a menekültprobléma egyáltalán nem olyan súlyos, mint amilyennek a kormány megpróbálja beállítani. Hozzátette, aki azt mondja, hogy "ész nélkül" mindenkit azonnal engedjünk be, az nincs tisztában a valósággal, de ugyanígy nincs tisztában a valósággal, aki kerítést akar húzni a határon. Ki kell alakítani egy olyan európai szintű szabályozást, amely integrálni képes a társadalomba azokat, akik itt szeretnének élni – fogalmazott.

A sajtótájékoztató előtt a PM és a ZöldFront Ifjúsági Mozgalom közel tucatnyi aktivistája kerítésdrótot húzott ki körben a téren és mögé ültek. A drótra többek között "A menekültek 90% nem Európában van.", "Mi lett volna, ha '56-ban az osztrákok is kerítést húznak?" feliratokat és egy Ferenc pápától származó idézetet ragasztottak.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Értelmes ember tudja, hogy önmagában egy drótkerítés - a digitális, "okos" drótvágók világában - már nem akadály !
Visszatérnek a régi, szép idők, 25 évvel a gengszterváltás után !
Remélem tűzparancs is lesz, mert nincs szebb és kellemesebb, mint futó menekültek lövöldözni, mint bűcsúban a mozgó fapálcikákra !
Felhívnám a "Menekültügyi Szakhatóság " figyelmét, hogy a gyerekek nem tudnak gyorsan futni, tehát célszerűbb velük kezdeni a vadászatot, mert ha elesik, a szülei is megállnak és kész terített asztal !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
JAJMÁR
@Anna Mária: 15:57 Nem egyszerű, hiszen látom, milyen gondolatok léteznek egyes fejekben :(
Anna Mária
@JAJMÁR: Remek ötlet, gratulálok!
Fel kell állítani a körbekerített ócsai telepen jónéhány ToiToi mobilvécét is, nehogy torlódás legyen a mellékhelyiségekben az állandó rettegésük miatt.
Anna Mária
@JAJMÁR: Igen, hát ez lett, sok zavaros fej termelődött ki az elmúlt két és fél évtizedben.
Toby
@kisangyalom13: Nem Brüsszel engedte a menekülteket az uniós országokba, hanem az alapvető emberi szabadságjogok, melyek között megtalálod a szabad helyváltoztatás és munkavállalás, valamint az emberibb élethez való jogot is !
Ne csak akkor akarjunk uniósok lenni, amikor az uniós országok polgárainak adóiból milliárdok folynak be az oszágba...a cimborákhoz !
justhpeter
Nem biztos, hogy értelmetlen milliárdokat elkölteni a kerítésre, mert hát a fideSSt is el kell tartani valamivel. Ez lesz a járulékos költsége a kerítésnek. A vezérnek pedig jár a 10% üzleti jutalék.
kacsa0707
@Anna Mária: Kedves Mária ugyan meséld már el miért összeesküvés elmélet, az, hogy a nincstelen csavargok repülőgéppel jutnak el Törökországba,és utána is határtól, határig tudnak utazni, illetve utaztatják magukat.
Sok magyar állampolgárnak akik dolgoznak, spórolnak nem jut pénz ehhez hasonló kaliberű utazásra.
Ugyan kinek az érdeke, pénzügyileg, eszmeileg ezt támogatni???
Jellemzően a sok liberális ökör be is veszi, és sajnálkozását fejezi ki.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok