A Jobbik a Legfőbb Ügyészséghez fordul Tiffán Zsolt fideszes országgyűlési képviselő egyik Facebook-bejegyzése miatt, mivel szerintük a politikusnak információi lehetnek korrupciógyanús ügyekről, de szerintük a képviselő nem tett feljelentést.

Szilágyi György, a Jobbik képviselője szombati, MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, Tiffán Zsolt a közösségi portálon azt írta: "amúgy tudjuk, kik osztják az észt a megyében közülünk. Összesen két emberről van szó. Pedig nem egy pártban vannak, mégis ők osztják le a lóvét. Ha kell, a sajátjaikra törnek, csak azért, hogy mások semmit se tehessenek. Viktor! Vedd már észre! Ezek maffiózók!"

A jobbikos politikus ezzel kapcsolatban azt írta, Tiffán Zsolt a beidézett bejegyzése alapján nagy valószínűséggel tudomással bír olyan bűncselekményekről, amelyekkel kapcsolatban mint hivatalos személyt feljelentési kötelezettség terhel, ennek elmulasztása bűncselekmény.

Mivel nem tudnak arról, hogy ezt Tiffán Zsolt megtette volna, kezdeményezték a legfőbb ügyésznél a felmerült cselekmények feltárását, valamint a fideszes országgyűlési képviselő felelősségének megvizsgálását is – olvasható a közleményben.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Ócska műbalhé a jobbik lépése. Polt Pot semmit nem fog tenni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
Ócska műbalhé a jobbik lépése. Polt Pot semmit nem fog tenni.
bakegya
Polt majd megnyugtatja-a néppártos teknős és csapattársai tisztakezüeknek látszanak,még ha nem is azok-erre törvényvan QUAESZTORBÁNIÁBAN.
KERKA
Na ilyen még nem volt. Tiffán valóban belenyúlt a méhkasba, kérdés, hogy hogyan és mikor fogják kicsinálni.
A jobbik csak a műbalhét csinálja, itt minden a Fideszen belül fog eldőlni.
GeoCravker
Egyre több jel mutat arra, hogy Orbán a csapatban is egyre vállalhatatlanabb. A jelek szerint kezd végképpen szétesni. S odadobják majd az oroszlánok elé.
Joggel, de vszínűleg csak párukkal.
A maradék talpra áll szorosabbra húzzák a nadrágszíjunkat, és tovább építik a diktatúrát.
kkalman
Tiffán ébredés közben nem belenyúlt a bilibe, hanem kiborította. Kár, hogy észrevette a boruló bilit, és visszaállította. Így csak egy kevés löttyent ki belőle, a nagyja még bennmaradt.
Tényfeltáró
Ne vicceljünk már. Hát ki itt a keresztapa? Semmiféle csatornabűz hozzá nem mérhető.
Desischado
A jobbik most próbál jófiúnak látszani, de jól írtátok fentebb, ez csak műbalhé,mert ők is is tudják, hogy polt pétör semmit sem fog csinálni. Csak mutatni akarják, hogy ők a "jófiúk"!
bakegya
@GeoCravker: rendesen behálózták az országot-a színjáték még eltarthat jóideig-
papa.49
@bakegya: Én azért bízom benne hogy az elmeroggyant kihullása után csak egymásnak esnek a koncért, és jó szokás szerint szét is marcingolják egymást!!!
Dr. Felipe
"Viktor! Vedd már észre! Ezek maffiózók!"

Veled együtt.
orogordog
Színjáték a forgó színpadon. Azért az idő bemutatta kikből áll a jobbik is, hogy semmi irány elvet nem követnek. Parlamentet ki kéne söpörni azt valami épeszű emberekkel feltölteni aki az országért és a többségért dolgozik, nem a zsebét tömi degeszre párhónap alatt.
papa.49
@orogordog: Ezt voltam bátor megemlíteni pár napja, hogy talán kétkezi melósokból kellene országgyűlési képviselőket választani, pl. jogi végzettségű manust VÉLETLENÜL SE!!!
FN
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Anna Mária
@Mirabilis: Azt valahogy elfelejtette megemlíteni. De nagyon berágott miatta.
bencemacska
"A korrupció az amiből te kimaradtál!"
És ha a Jobbiknak sikerül valamit a Poltból kicsikarni az ügyből én még annak is örülök.
Ha OV nem tudja egy emberként összefogni a csürhét, az szétesik! Ez az egyetlen reményünk maradt!
Mint minden diktátor, ő is egymásnak ugrasztja a trónkövetelőket, ha ő kiesik szét hull a rendszer!
bencemacska
@Mirabilis: Ez a kérdés! A "közelállók" biztos tudják!
m.macskosz
@papa.49: tegnap, 15:58
Nagyon fiatal voltam még, amikor ugyanezt a kérdést felvetettem, és visszakérdeztek: csak nem az utcaseprőket akarod a Parlamentben látni?! Be kellett látnom, hogy bár az igazság a kisembereknél, a törvény, sajnos a "nagyoknál" van. Az utcaseprő látta az igazságot, de a hatalom s.ggnyalója minden rendszerben megtalálja a nyalni való s.gget.
A szimpla becsületes Ember meg így járt...
Knapp75
@papa.49: @m.macskosz: Nem hiszem, hogy iskolai végzettségtől függ a becsületesség vagy az empátia kérdése, ami szintén fontos tulajdonság lehet(ne) egy politikusnál.
Maradjunk annyiban, hogy a "kis" és "nagy" emberek többsége ugyanúgy csak a saját perspektívájából vizsgálja a világot és nem nagyon tudja elképzelni, hogy ő látja rosszul azt. :)
papa.49
@Knapp75: Viszont számtalan példa van arra is hogy az un. ,,józan paraszti ész,, mutatja meg a helyes utat, nem a jogi diploma, ezzel nem bántani akarom a jogászokat csupán arra hívnám fel a figyelmet, hogy senkit nem jogosít fel semmire az hogy milyen végzettsége van ...
Az igazi megoldás szerintem a képviselők, kormánytagok fizetésének a minimálbérhez , rendelése lenne, annyit keressen mint egy minimálbérért dolgozó ember, mindjárt érzékelné a kisemberek összes problémáját...
Vélhetően nem is igyekeznének sokan a parlamentbe...
m.macskosz
@Knapp75: @papa.49: Nyilvánvaló: nincs értelme, hogy kvázi analfabéták döntsék el az ország dolgait, de bizony az empátia ritka a jogászok, közgazdászok, sőt az orvosok (!)
esetében is, amint hatalomhoz jutnak.
Knapp75
@papa.49: A gyakorlatban viszont az alacsony fizetés a szakpolitikusokat és a jó vezetőket/menedzsereket is távol tartaná attól, hogy az ország érdekében tevékenykedjenek, így nekünk akkor még gyengébb mezőny jutna, csak nem megélhetésieket, hanem totál képzetlen embereket kapnánk.
Most sokan azért mennek politikusnak, mert a szakmájukban nem tudnának havi 1-2 milliót keresni, ha a te javaslatod megvalósul, akkor meg többségében azok foglalkoznának ezzel, akik még 80 ezer nettót sem tudnának összehozni az életben.
Nincs azzal baj, ha a választott képviselőinket jól megfizetjük, csak nekünk kéne azt kontroll alatt tartani, hogy ha valakiből ennek hatására előbújik az újgazdag tahó, akkor ő ne kapjon tovább bizalmat. (az újgazdag tahóság meg neveltetés kérdése is, ehhez az empátia és a szociális érzékenység hiánya is kell, nem elég hozzá a sok pénz. Meg lehet nézni a "ballib" sokat szidott gazdag politikusait és össze lehet hasonlítani a viselkedésüket Rogán, Habony, szandokan kolléga vagy Simicska stílusával és kivagyiságával...)

Szerintem az a választók felelőssége, hogy kiket juttatnak a parlamentbe és ez a politikusi állomány elég jól tükrözi, hogy mi választók milyenek vagyunk: demagógok, irigykedők, konfliktuskeresők, másra mutogatók és bizony a magunk szintjén még annyira tisztességesek sem vagyunk. Ez van, csak közülünk lehet válogatni. :)

Mindenesetre én mindig olyan politikusra szavazok, akinek nem egzisztenciális kérdés a politikai pálya, mert azokban nem bízom, akik bármit megtennének az "állásuk megtartásáért" és akik a piacon nem tudták (vagy meg sem próbálták) soha eladni magukat.
Freewolf
Lehet, hogy van a dologban valami, de ezt majd házon belül elrendezi a Fidesz!
papa.49
@m.macskosz: Ebben nem értek egyet veled, a következők miatt, akár egy kőművesnek, vagy akármilyen szakmával rendelkező embernek lehet sőt szerintem van is józan rálátása arra hogy a gazdaságban mi mit okoz, a mai ,,elitből,, pont ez hiányzik...Sőt megfejelve ezt avval hogy sok olyan embert ismerek aki szakma nélkül is pontosan feltudta, feltudja mérni a mai vezetők szemétségeit, miért is mert a saját bőrén érezte a gondokat, ez nem iskolázottság függő...
papa.49
@Knapp75: Veled se tudok egyetérteni abban hogy ,,jól megfizetett,, emberek üljenek a parlamentbe, a képviselőség, a miniszterség szolgálat, ezt kellene már megértenie a felfuvalkodott hólyagoknak, nem adomány amivel vissza lehet élni...
Az élet megmutatta, hogy sehová nem jutottunk a 98 % jogászból álló parlamentjeikkel, a legtöbb kormány még olyan jogszabályt se tudott alkotni amely ne ütközne valamilyen már elfogadott jogszabályba, akkor meg miről is beszélünk, ha nekik nem megy akkor Kovács 12 János esztergályos is tévedhetne helyette, bár borítékolnám hogy nagyságrendekkel kevesebbszer tévedne , mint a jog ész urak...
A fizetést pedig hagyjuk csak a ,,népi átlagnál,, az jót tesz a tisztánlátásnak, és bizonyos mértékig behatárolja a balfasz ötleteket, amiből most ki se látunk...
m.macskosz
@papa.49: Az a baj, hogy itt nagyon komoly jogi formulák vannak, amelyeket be kell tartani, amikor törvényt hoznak a NEM tisztelt házban! Biztos vagyok benne, hogy jelenleg nem csak, hogy nem értik, de még csak el sem olvassák a parlamenti képviselők, mire nyomnak igen vagy nem gombot. Tisztességes képviselők pedig,--lássuk be--, lehetnek kiváló emberek, tökéletes mesterei a szakmájuknak, érthetik és érezhetik is az általuk képviselt emberek gondjait, a jogi csűr-csavar útvesztőjében elveszhetnek. Nem biztos, hogy elvesznek, de elveszhetnek.Márpedig az nem működik, --ahogy egyesek gondolják--, hogy dolgozzanak minimálbérért, hiszen egy tisztességes képviselőt meg kell fizetni. Más lapra tartozik, hogy a rendszerváltás utáni képviselők mit tettek/tesznek le az asztalra, no meg az is, hogy egyesek, --a dörzsöltebbje--, hány helyről húz jövedelmet, miközben a képviselői bére csak aprópénz.
A megoldás szerintem az lenne, hogy olyan képzett, értelmes, intelligens emberek legyenek ogy.-i képviselők, akik BETARTJÁK az esküjüket, mármint azt, hogy a rájuk szavazók érdekében dolgoznak.
Na, de sajnos ilyet én nem ismerek. Lehet, hogy van...
Knapp75
@papa.49: Ne csináld már! Egy politikusnak is van családja és bizony egy bizonyos életszínvonalat fent kell tartania, ha képviselni akar minket. Például függetlenül attól, hogy különben sz@r ember, mondjuk ne mutatkozzon ezeréves kopott farmerben sehol, mert az a mi szégyenünk lesz.
És ez is pénz kérdése.

Az meg ne várjuk már el, hogy a saját tudásukat, idejüket mások a szolgálatunkba állítsák ingyen vagy nevetségesen alacsony összegért! Ez kb. ugyanaz, amit most a közmunkásokkal csinálnak. Ha náluk nem helyeslem, akkor a politikusoknál sem fogom.
Nehogy már a köz szolgálata büntetés legyen!

Vagy vállaljon a politikus másodállást egy gyárban, hogy ki tudja fizetni a számláit? :)
Azt sem hiszem, hogy a mindennapos anyagi problémák bárki tisztánlátásának jót tesznek...

Azt meg most hagyjuk is, hogy ki korrumpálhatóbb könnyebben: a biztos egzisztenciával rendelkező politikus, akit megfizetnek, vagy akit kevés pénzért dolgoztatnak.

De az alapfelvetésem arról szól, hogy a versenyszférában általában jól megfizetik a jó képességű embereket, így ha ezzel nem tud versenyezni a közszféra, akkor a jó szakembereket esélytelen a köz szolgálatában tartani.
Gondolj csak az orvosokra!
Sajnos a közhangulat és a pártrendszerünk nem kedvez ennek, de az lenne az optimális, ha a különböző szakmák legjobbjai, a különböző területek legjobb ismerői hallathatnák a hangjukat a politikai pártokon keresztül, akiket nyugodt szívvel jól megfizetnénk.
A mi felelősségünk is, hogy míg a 90-es országgyűlés tele volt gondolkodni képes értelmiségiekkel, mostanra többnyire racionális, karrierista pártkatonákra cseréltük őket.

(nem is értem, miért kéne alacsony fizetést adni egy politikusnak, akiről egy 50,000 fős választókerület lakói úgy gondolták, hogy a legalkalmasabb a képviseletükre...)
papa.49
@m.macskosz: @Knapp75: Hát ebben nem értünk egyet, de az biztos hogy a mai rendszer a lehető legrosszabb, gondolom ebben megegyezhetünk...Így soha nem fogja a parlament képviselni a ,,dolgozó emberek,, érdekeit, itt nem csak a kétkezi munkásokra értem a ,,dolgozó ember-t,,...
m.macskosz
@papa.49: Én tökéletesen értelek és egyet is értek Veled, de sajnos tapasztalatból tudom, hogy aki felkerül egy szintre, rohadt gyorsan elfelejti, honnan jött...:(
papa.49
@m.macskosz: Ezért kellene jobban ,,válogatni a kínálatból,, én személy szerint a listáról EGYETLEN KÉPVISELŐT NEM ENGEDNÉK A PARLAMENTBE!!!
papa.49
@m.macskosz: Még az előzőhöz hogy minden képviselő, visszahívható kellene hogy legyen, egyből jobban vigyázna a posztjára...
m.macskosz
@papa.49: Beeeeeeeeeezony! Ha pedig a politikus uraknak nem lenne mentelmi joguk,
talán kevésbé lennének pofátlanok!
Toby
- Don ! Panaszom van a maffiára !
- Elintézzük fiam, te csak maradj nyugton, ismered az omertát !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.