A sofőr, akinek a levelét a BKV-figyelő blogon publikálták, 12 éve dolgozik a BKV-nál. Írásában hozzá nem értésről, az ellenőrök visszás magatartásáról számolt be.

Beszámolója szerint szinte nap mint nap tapasztalja, hogy "gyerekekkel, kismamákkal, nőkkel négy-öt ellenőr és közteres gond nélkül intézkedést mer foganatosítani, ha van az intézkedésnek jogalapja, ha nincs!"

Arról az esetről, amikor szektások az öltözködése miatt zavartak le egy lányt a buszról azt írta:

a cégnél olyan emberek folytatnak vizsgálatot és ítélkeznek "balhés esetekben", akik közül sokan még BKV-járművet se láttak testközelből.

Szerinte nagyobb létszámú hangoskodó társasággal, nagydarab emberrel vagy hajléktalannal szemben nem olyan bátrak az ellenőrök. Ha ilyen alakokkal találkoznak a buszon, általában a következő megállóban leszállnak, vagy keresnek más "áldozatot".

A 112-es buszon történtekkel kapcsolatban még hozzátette: a történet számára azért is hihető, mert "ha az megtörténhet, hogy gyerekre, kismamára rászáll négy-öt ellenőr, miközben tőlük pár méterre épp egy hajléktalan piál vagy balhézik, ha az megtörténhet, hogy embereket szállítanak le a buszról, csak mert a piacnál sok nyugdíjas sok csomaggal tolong, akkor sajnos ez is elképzelhető."

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

paolo006
Ingyenélő mihaszna féreg az összes a közteresekkel együtt. Ezek közé csak az áll be aki semmire sem használható erkölcsi hulladék.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
paolo006
Ingyenélő mihaszna féreg az összes a közteresekkel együtt. Ezek közé csak az áll be aki semmire sem használható erkölcsi hulladék.
justhpeter
Nem csak pesti történet ez. Vidéki közteresek, rendőrök és rajtuk kívül mindenki, aki hatóságnak és/vagy Istennek képzeli magát, a polgármester áll a háta mögött, vagy csak egyszerűen bunkó.
kkalman
Az egész országban az ellenőrnek, közteresnek felvételi követelmény a 30-as IQ szint el nem érése. Ha ez megvan, akkor már csak a hatalommal való visszaélést kell elsajátítaniuk. Ez, mint az utóbbi hetek, hónapok hírei is tanúsítják, maradéktalanul sikerül mindegyiknek.
GeoCravker
Spec raktam már le ellenőrt a 61-esről. A népek ugyanis elfelejtik, hogy az intézkedési hatáskör nem korlátlan. Az intézkedést nincs joga meggátolni "kivülállónak" de a jogsértő, vegzetatív magatartást kötelessége.
Viszont ez a "kedves" hüjepistikéket sem jogosítja fel arra, hogy lezsidókurvázza a különben udvarias ellenőrt. Azon az alapon, hogy nincs se jegye se bérlete, se neveltetése. Igaz, másfél mázsával az ember egy kicsit magabiztosabb tud lenni egy kismamánál.
Commneter
Nyilván!:P
Hiszen ők nemigen szaladhatnak el előlük, s ezáltal kényelmessé teszik az "állásukat"!:D
magyarbakancs
Van egykét ellenőr ki gusztustalan a viselkedése.
Tapasztalatom az ,hogy az utazó közönség egy némely tagja is gusztustalanul viselkedik.
m.macskosz
Ezt a világot már nem lehet visszaforgatni:
rég volt, amikor még mindenki megvette az elérhető árú busz-villamos-átszálló jegyeket, respektálták a kalauzokat, nem mertek felszállni piszkos ruhával, részegen, fagylalttal, hamburgerrel a tömegközlekedési járművekre, amikor a terhes anyának, az idősnek átadták az ülőhelyet, sőt, 20 éven aluliak le sem ültek, mert illetlenségnek számított...
Akkoriban nem ücsörgött egyedül egy 2 éves gyerek, miközben a 95 kilós anyja állt és akadályozta a többiek haladását a járműben. Nem tudom, az országra mennyire jellemző, amit most a budapestiekről slágvortokban elmondtam, de akkor mihez is kellene integrálódniuk a bevándorlóknak/menekülteknek? Egy empátiamentes, pénzéhes, kicsinyes társadalomhoz? :(
kkalman
@m.macskosz: ma, 20:55 Vidéken is nagyjából ez a helyzet. Én még emlékszem arra az időre, amikor a kalauz a városi járatokon a hátsó ajtó mellett ült, és adta a jegyet. Ki se lehetett kerülni, mert kérte felmutatni a bérletet, vagy megvásárolni a jegyet. És ha kellett "csinált" helyet az arra rászorulóknak.
TASzSz
Próbaképpen veszek fel a 1 szivárványszínű pólót, amit a hasánál kitömök 1 párnával és utazok 1 állomást. Ha megállítanak az duplán diszkriminatív!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.