A kormány közzétette, hogy mennyiért és hova utaztak a Miniszterelnökség államtitkárai és helyettes államtitkárai – írja az Origo.

A kormany.hu oldalon közzétett listában olyanok szerepelnek, mint Sonkodi Balázs államtitkár 503.700 forintos luxemburgi útja, vagy éppen Szalay-Bobrovinczky Vince helyettes államtitkár németországi utazása, aki oda több mint 360 ezerért, Belgiumba pedig több mint 280 ezerért utazott.

A listát átböngészve az Origo azt találta, hogy Brüsszelbe rendkívül drágán, akár 378.500 forintért is lehet jegyet venni. Szétnéztek a napidíjak területén is, ahol általánosságban elmondható, hogy a 20-60 ezres tiszteletdíjak gyakran előfordulnak, de például Latorcai Csaba helyettes államtitkár egy franciaországi útja során csaknem 70 ezres napidíjat kapott.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
A természetes, hogy a luxus jár nekik eközben a hazai nyomorról
lila gőzük sincs !
Dicséretes, hogy a magyar kormány elszánt a hiánycsökkentésben, ám ez leginkább szociális kiadásokat és az oktatást érintette. A közoktatásra relatíve keveset költ Magyarország, ami még rossz hatással lehet a hosszú távú gazdasági kilátásokra - áll OECD Magyarországról szóló átfogó elemzésében. Eszerint a jóllét általános szintje a tagállamok között a legalacsonyabbak között van Magyarországon.

A léhűtőkből sem volt eddig elég, nosza Lázár egyszerre nevezett ki 19 miniszteri biztost !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kamazuka
Különös,hogy az egyesűlt államok elnöke a saját fizetéséből utazik.
Ha azt nézem hogy sok sok közkórházban az ápolók,nővérek a havi illettményükből dobják össze az egészségügyipapírra,kéztörlőre,védőitalnak szánt ásványvízükre a pézt akkor ez így már gyalázatos is lehet!
evacica
@kkalman: Magyarország és a Fidesz jobban teljesít, mármint a pénz elverésében!
evacica
Érdekes amikor Lázárnak a saját pénzherdálásáról van szó,makkor nem jutn eszébe, hogy ez pofátlan dolog! Hiába amikor az uborkafára kapaszkodunk, elfelejtjük a tisztességet is!
Jozefina
Nagyon jó a lista!!! Azt is elemezni kellene, hogy milyen célból utaztak és milyen eredménye volt a kiruccanásnak??? Oszt szépen vissza fizettetni a lóvét. De ezt már a következő Gyurcsány kormánynak kéne megtennie!!! Nagyon határozottan és nagyon keményen!!!
christike
Bevezetni újra a 31 Ft. napidijat , osszák be!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.